Пленарне засідання позачергової сесії Верховної Ради України сьомого скликання

plenar zasidan

 
28 січня 2014 року відбулося пленарне засідання позачергової сесії Верховної Ради України сьомого скликання. Для участі у позачерговій сесії зареєструвалося 395 парламентаріїв. Голова Верховної Ради В.Рибак оголосив позачергову сесію Верховної Ради України сьомого скликання відкритою.


У сесійному залі прозвучав Гімн України.

В.Рибак поінформував про те, що у позачерговій сесії беруть участь президенти України Л.М.Кравчук, Л.Д.Кучма, В.А.Ющенко.

Головуючий сказав, що в Україні відбуваються події, як призвели до загибелі людей, є постраждалі. Він висловив співчуття рідним та близьким загиблих.

Народні депутати хвилиною мовчання вшанували пам'ять загиблих.

На пропозицію народного депутата Т.Бахтеєвої парламентарії хвилиною мовчання вшанували пам'ять видатного українського лікаря-онколога, академіка АМН України, Героя України Григорія Бондаря, який пішов з життя 27 січня.

В.Рибак оголосив перерву для узгодження питань порядку денного, запросивши у кабінет Голови Верховної Ради керівників депутатських фракцій.

В.Рибак, зайшовши у президію об 11-й годині, повідомив, що консультації керівників фракцій продовжуються і попросив народних депутатів бути у сесійній залі о 12-й годині.

О 12 годині 30 хвилин В.Рибак повідомив, що під час Погоджувальної ради керівників депутатських фракцій було запропоновано розглянути питання про визнання такими, що втратили чинність, законів, прийнятих Верховною Радою під час пленарного засідання 16 січня поточного року. Зокрема, законів: №721-VII "Про внесення змін до Закону України "Про судоустрій і статус суддів" та процесуальних законів щодо додаткових заходів захисту безпеки громадян"; №722-VII "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо відповідальності за вчинення адміністративних правопорушень під час проведення футбольних матчів"; №723-VII "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо відповідальності за адміністративні правопорушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, зафіксовані в автоматичному режимі"; №724-VII "Про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України"; №725-VII "Про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу України щодо заочного кримінального провадження"; №726-VII "Про внесення зміни до Закону України "Про безоплатну правову допомогу" щодо відтермінування набрання чинності положеннями пункту 6 розділу VI "Прикінцеві та перехідні положення"; №727-VII "Про внесення зміни до статті 197 Податкового кодексу України щодо звільнення від обкладення податком на додану вартість операцій із ввезення на митну територію України природного газу"; №728-VII "Про внесення зміни до статті 297 Кримінального кодексу України щодо відповідальності за осквернення або руйнування пам'ятників, споруджених в пам'ять тих, хто боровся проти нацизму в роки Другої світової війни - радянських воїнів-визволителів, учасників партизанського руху, підпільників, жертв нацистських переслідувань, а також воїнів-інтернаціоналістів та миротворців"; №729-VII "Про внесення зміни до Кримінального кодексу України щодо відповідальності за заперечення чи виправдання злочинів фашизму".

Народні депутати 355 голосами "за" підтримали пропозицію головуючого про розгляд цього питання під час пленарного засідання.

В.Рибак повідомив про спільну згоду всіх фракцій щодо позитивного вирішення цього питання. Він запропонував прийняти рішення ad hoc про розгляд цих законів без обговорення та прийняття щодо них рішення пакетом за основу та в цілому.

Пропозиція була підтримана 356 голосами "за".

Верховна Рада 361 голосом "за" визнала такими, що втратили чинність вищеназвані закони від 16 січня 2014 року.

В.Рибак зазначив, що є спільна згода всіх керівників депутатських фракцій про позитивне вирішення наступного питання. Він запропонував прийняти рішення ad hoc про розгляд законопроектів, внесених на заміну деяких скасованих законів. Зокрема, це законопроекти: про внесення змін до Закону "Про безоплатну правову допомогу" щодо відтермінування набрання чинності положень пункту 6 Розділу 6 "Прикінцеві та перехідні положення" (реєстр. №4030); про внесення змін до статті 297 Кримінального кодексу України (щодо відповідальності за осквернення або руйнування пам'ятників, споруджених в пам'ять, тих хто боровся проти нацизму в роки Другої світової війни - радянських воїнів-визволителів, учасників партизанського руху, підпільників, жертв нацистських переслідувань, а також воїнів-інтернаціоналістів та миротворців) (реєстр. №4037); про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо відповідальності за заперечення чи виправдання злочинів фашизму (реєстр. №4038); про внесення зміни до статті 197 Податкового кодексу України щодо звільнення від обкладення податком на додану вартість операцій із ввезення на митну територію України природного газу (реєстр. №4039).

Народні депутати 314 голосами "за" включили ці законопроекти до порядку денного позачергової сесії.

Парламентарії також підтримали пропозицію про прийняття рішення ad hoc про розгляд цих законопроектів без обговорення та прийняття щодо них рішення пакетом за основу та в цілому.

Верховна Рада 257 голосами "за" прийняла ці законопроекти за основу та в цілому.

Народний депутат О.Турчинов запропонував включити до порядку денного законопроект про амністію та проект постанови про створення Тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради України щодо внесення змін до Конституції України.

Народні депутати 396 голосами "за" включили до порядку денного проект закону про амністію.

Питання про створення Тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради України щодо внесення змін до Конституції України на пропозицію головуючого було вирішено розглянути після перерви.

В.Рибак оголосив перерву у засіданні до 16 години.

Після закінчення перерви о 16 годині 45 хвилин В.Рибак повідомив, що переговори керівників депутатських фракцій тривають, вони непрості, оскільки непростим є питання амністії. За його словами, між опозицією і більшістю досягнуто порозуміння у цьому питанні, але є ще деякі питання, які потрібно розглянути, щоб знайти повне порозуміння щодо закону про амністію.

Головуючий запропонував продовжити роботу позачергової сесії завтра об 11 годині.

Народні депутати 368 голосами підтримали цю пропозицію.

В.Рибак закрив пленарне засідання.

Наступне засідання позачергової сесії відбудеться у середу, 29 січня об 11 годині, повідомляє Інформаційне управління ВР України.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха различными средствами нападения и в прошедшую ночь применил 13 ударных «шахедов»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.