Якщо парламент Криму посягає на територіальну цілісність України, то Верховна Рада має конституційне право його розпустити

kunitsin

 
Коли на території країни починає поширюватися правове свавілля, реакція центральної влади та парламенту має бути жорсткою. Про це в ефірі каналу ICTV заявив народний депутат від «УДАРу», представник президента в Криму Сергій Куніцин, повідомляють «Конфлікти і закони».


«Я вважаю, що сьогодні настав час дій. Якщо легітимно обраний парламент Криму посягає на територіальну цілісність України і хоче під дулами автоматів відторгнути частину території, то Верховна Рада, у якій 10 народних депутатів представляють Крим і ще два - Севастополь, має право вирішити це питання через Конституційний суд», - заявив Куніцин.

За його словами, КС має найближчим часом оприлюднити свої висновки щодо звернення виконуючого обов’язки президента. «Якщо Конституційний суд підтвердить, що є причини для розпуску парламенту Криму, тоді Верховна Рада України ухвалить відповідне рішення», - зазначив ударівець.

Сергій Куніцин переконаний, що міжнародні організації та світова спільнота врахують рішення Верховної Ради при оцінці референдуму, організованому самопроголошеною владою Криму. «Існує ймовірність, що парламент Криму не визнає рішення Верховної Ради про розпуск. Тим не менше, він повинен затвердити результати так званого референдуму. І коли відповідні міжнародні організації будуть давати оцінку цим подіям, вони обов’язково врахують і рішення Ради – що держава Україна відреагувала на те, як під тиском 30-тисячної армії іншої держави парламент Криму приймав рішення», - наголосив Куніцин.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Эта ночь тоже прошла для нас неспокойно. Враг продолжает беспокоить воздушное пространство Украины ракетно-«шахедными» атаками

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.