Пленарні засідання Верховної Ради України 4 грудня 2014 року

vr parasuk

 
У четвер, 4 грудня 2014 року, Верховна Рада України восьмого скликання продовжила роботу у пленарному режимі. Для участі у пленарному засіданні зареєструвалося 350 народних депутатів.


Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман, відкривши ранкове засідання, повідомив, що 3 грудня Центральна виборча комісія зареєструвала народних депутатів, обраних на позачергових виборах 26 жовтня 2014 року, а саме: Барну Степана Степановича, Побера Ігоря Миколайовича, Куніцина Сергія Володимировича, включених до виборчого списку партії «Блок Петра Порошенка», та Кондратюк Олену Костянтинівну, включену до виборчого списку партії «Всеукраїнського об'єднання «Батьківщина».

Новообрані народні депутати склали присягу перед Верховною Радою.

В. Гройсман оголосив про створення у Верховній Раді кількох міжфракційних об'єднань: «Крим» (головою обрано народного депутата Олексія Гончаренка); «Закарпаття» (голова - народний депутат Валерій Пацкан); «Всеукраїнське об'єднання «Свобода» (голова - народний депутат Андрій Іллєнко).

Головуючий оголосив про перерву у засіданні до 12 години 30 хвилин, під час якої Підготовча депутатська група працювала над формуванням питань порядку денного.

Після перерви В. Гройсман повідомив про те, що відбулося чергове засідання Підготовчої групи, на якому майже всі питання узгоджені, однак залишилося кілька питань, узгодження яких потребує додаткового часу.

Головуючий оголосив перерву до 16 години.

В. Гройсман після закінчення перерви повідомив про згоду майже всіх фракцій голосувати за постанову про обрання голів, перших заступників, заступників, секретарів, членів комітетів Верховної Ради України восьмого скликання. Однак, потрібен час для того, щоб надрукувати відповідний проект постанови і роздати його парламентаріям.

В. Гройсман повідомив про те, що 4 грудня Центральна виборча комісія зареєструвала народних депутатів, обраних на позачергових виборах 26 жовтня 2014 року, а саме: Макар'яна Давида, Стеценка Дмитра і Чижмаря Юрія, включених до виборчого списку партії «Блок Петра Порошенка».

Давид Макар'ян і Юрій Чижмар склали присягу перед Верховною Радою.

Головуючий оголосив про вихід народного депутата Євгена Балицького зі складу депутатської групи «Економічний розвиток» та про входження народних депутатів Степана Барни, Сергія Куніцина та Ігоря Побера до складу депутатської фракції партії «Блок Петра Порошенка», а також про входження народного депутата Тараса Пастуха до складу депутатської фракції партії «Об'єднання «Самопоміч» і народного депутата Олени Кондратюк до складу партії «Всеукраїнське об'єднання «Батьківщина».

Головуючий також повідомив про створення у Верховній Раді міжфракційного депутатського об'єднання «Рідна Чернігівщина», головою якого обрано народного депутата Валерія Куліча.

В.Гройсман оголосив перерву на 30 хвилин.

Після перерви новообрані народні депутати Дмитро Стеценко, Сергій Драюк, Олександр Дроздик склали присягу перед Верховною Радою.

Головуючий оголосив до розгляду питання про обрання першого заступника і заступника Голови Верховної Ради. Він повідомив, що фракція партії «Народний фронт» пропонує обрати на посаду Першого заступника Голови Верховної Ради України народного депутата Андрія Парубія, а фракція «Об'єднання «Самопоміч» пропонує обрати Заступником Голови Верховної Ради України народного депутата Оксану Сироїд.

Народні депутати 313 голосами підтримали проект постанови про обрання Першого заступника і Заступника Голови Верховної Ради України (реєстр. №1255). Згідно з постановою, народного депутата Андрія Парубія було обрано Першим заступником Голови Верховної Ради України, а народного депутата Оксану Сироїд - Заступником Голови Верховної Ради України.

Народні депутати привітали Оксану Сироїд, яка стала першою жінкою в історії українського парламентаризму, обраною одним з керівників Верховної Ради.

Представники депутатських фракцій і груп висловилися щодо проекту постанови про перелік, кількісний склад і предмети відання комітетів Верховної Ради України восьмого скликання (реєстр. №1004). У виступах, зокрема, пропонувалося доповнити перелік Спеціальною комісією з питань приватизації, уточнити предмети відання деяких комітетів тощо.

Представник депутатської групи «Економічний розвиток» повідомив, що група відмовляється від запропонованих посад у керівництві комітетів.

Парламентарії 315 голосами підтримали проект постанови (реєстр. №1004) за основу.

Головуючий поставив на голосування проект постанови для прийняття в цілому з пропозиціями, підготовленими Підготовчою групою.

270 голосами проект постанови було прийнято в цілому.

Народні депутати розглянули проект постанови про обрання голів, перших заступників, заступників голів, секретарів, членів комітетів Верховної Ради України восьмого скликання (реєстр. №1009).

Представники депутатських фракцій і груп та від позафракційних висловилися щодо проекту постанови та внесли пропозиції.

Верховна Рада 249 голосами прийняла за основу та в цілому проект постанови про обрання голів, перших заступників, заступників голів, секретарів, членів комітетів Верховної Ради України восьмого скликання (реєстр. 1009) з урахуванням поправок та внесених пропозицій.

Деякі народні депутати висловили невдоволення результатами голосування.

Народні депутати хвилиною мовчання вшанували пам'ять Героїв Небесної Сотні, всіх загиблих на Сході України.

Головуючий повідомив про підготовлений Підготовчою депутатською групою звіт про роботу, який було взято до відома.

В. Гройсман оголосив про створення Погоджувальної ради керівників депутатських фракцій і груп та голів комітетів.

Він повідомив про те, що перше засідання Погоджувальної ради відбудеться у понеділок, 8 грудня. У п'ятницю відбудуться установчі засідання комітетів.

Головуючий оголосив про створення у Верховній Раді міжфракційного депутатського об'єднання «За Житомирщину», головою якого обрано народного депутата Павла Дзюблика, та про входження до складу фракції ««Народний фронт» народних депутатів Д. Стеценка, В. Дроздика та С. Драюка.

В.Гройсман закрив вечірнє пленарне засідання.

Наступне пленарне засідання першої сесії відбудеться у вівторок, 9 грудня, повідомляє Інформаційне управління ВР України.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

За прошедшие сутки на линии фронта произошло 68 боевых столкновений, враг нанес 2 ракетных и 64 авиационных удара, 75 раз обстрелял из РСЗО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.