Пленарне засідання Верховної Ради України 2 вересня 2015 року

plenar zasidan

 
У середу, 2 вересня 2015 року, відбулося чергове засідання третьої сесії Верховної Ради України восьмого скликання. Голова Верховної Ради України В.Гройсман на початку ранкового засідання звернувся до парламентаріїв з закликом зробити висновки з огляду на трагедію, яка сталася 31 серпня 2015 року.


«Я вірю, що більшість народних депутатів здатні професійно виконувати свою роботу. Я хочу, щоб люди довіряли нам, щоб ми продемонстрували нову якість парламентаризму. Я, як Голова Верховної Ради, зроблю все від мене залежне для досягнення цієї мети», - наголосив головуючий.

«Невже в країні не вистачає насилля, невже мало смертей», - звернувся В.Гройсман до парламенту. Він закликав народних депутатів поважати один одного й конструктивно працювати на Україну.

Далі Сергій Березенко, який за рішенням ЦВК від 28 серпня 2015 року оголошений народним депутатом в результаті проміжних виборів, виголосив присягу на вірність українському народу.

В. Гройсман за Регламентом надав 30 хвилин на виступи парламентаріїв.

Голова депутатської фракції Політичної партії «Опозиційний блок» Юрій Бойко наголосив, що на думку фракції, Мінські угоди відкривають шлях до миру в Україні. Натомість, на його думку, парламент має ухвалити всі необхідні закони для їх реалізації.

Член депутатської фракції Партії «Блок Петра Порошенка» Ірина Луценко зауважила, що «клоунада в українському парламенті завершилася 31 серпня». «Методи, які застосовує Радикальна партія Ляшка, переросли в жахливий теракт. Піар на крові – це їх шлях. Вбивці. Кров на їх совісті. Популізм гірше війни. Я звертаюся до колег і громадянського суспільства . Ми не повинні здаватися. В єдності наша сила, тож закликаю усі здорові сили до єдності!» – сказала парламентарій.

Заступник голови депутатської фракції Політичної партії «Об'єднання «Самопоміч» Єгор Соболєв запропонував відновити коаліцію «Європейська Україна» і закликав припинити шукати недостатні для прийняття важливих для країни рішень голоси в Опозиційному блоці, не імітувати діяльність і ухвалювати добрі рішення не лише на папері, а й реалізовувати їх. «Українське суспільство вже не зупинити. Тож потрібно принаймні не заважати йому змінювати країну», - зазначив парламентарій.

Член депутатської фракції Партії «Блок Петра Порошенка» Оксана Юринець звернулася до народних депутатів з такими словами: «Історії потрібен згусток волі. Робіть свою роботу без піару, й люди оцінять. Не позбавляйте країну майбутнього, схаменіться, будьте відповідальними. Майбутнє належить оптимістам,» – сказала промовець.

Голова депутатської фракції Радикальної партії Олег Ляшко оголосив про вихід фракції з парламентської коаліції й перехід в опозицію до влади. За його словами, теракт 31 серпня був організований спецслужбами з метою відволікти увагу людей від того, що відбувалося в парламенті – від процесу внесення під диктовку Кремля змін до Конституції України.

Голова Верховної Ради закликав політиків говорити людям правду.

Парламентарії хвилиною мовчання вшанували пам'ять загиблих молодих хлопців під стінами парламенту 31 серпня.

Головуючий вніс на розгляд проекти постанов №2112а та №2545а щодо дострокового припинення повноважень народних депутатів М.Гвоздьова та Р.Насірова у зв'язку з їх переходом на іншу роботу.

Законопроекти було ухвалено 269 та 268 голосами відповідно.

Голова Комітету з питань науки і освіти Лілія Гриневич доповіла проект Постанови «Про проведення парламентських слухань на тему: «Правове забезпечення реформи освіти в Україні» №2438 а.

Народний депутат закликала парламентаріїв повернутися обличчям до освіти. За її словами, національна безпека країни створюється не лише на фронті, а й в навчальних закладах. «Освіта – стратегічний ресурс цивілізованості держави», - наголосила доповідач.

Законопроект був підтриманий 247 голосами.

Проекти законів №0045, №0046 та №0047 щодо ратифікації договорів між Україною та Республікою Сенегал доповів заступник міністра юстиції України Сергій Пєтухов. Співдоповідач – голова Комітету в закордонних справах Ганна Гопко зазначила про цілковиту підтримку законопроектів, які парламент прийняв без застережень.

Верховна Рада України ухвалила Закон «Про приєднання до Протоколу поправок до Конвенції про Міжнародну гідрографічну організацію» №0050.

Закон «Про ратифікацію Договору (у формі обміну нотами) між Урядом України та Урядом Японії про надання кредиту для реалізації проекту модернізації Бортницької станції очистки стічних вод у рамках реалізації проекту «Реконструкція споруд очистки стічних каналізаційних вод і будівництво технологічної лінії по обробці та утилізації осадів Бортницької станції аерації» доповіла міністр фінансів України Наталія Енн Яресько. За її словами, зокрема йдеться про 108 млрд японських йєн, що становить 900 млн американських доларів під 0,1 відсотка терміном на 30 років на модернізацію зазначеного об'єкта.

Доповідач зазначила, що документ підлягає ратифікації Верховною Радою України, його виконання зумовлює тимчасові зміни і в Податковому, і в Митному кодексі України щодо звільнення від оподаткування кредитора японських підрядників, консультантів тощо.

Народні депутати висловили свої думки й зауваження до законопроекту.

Документ був ухвалений 265 голосами.

Насамкінець Перший заступник Голови Верховної Ради Андрій Парубій оголосив про створення у Верховній Раді України восьмого скликання міжфракційного депутатського об'єднання «Україна спортивна», керівником якого обрано народного депутата Герегу Олександра Володимировича, а також про виключення зі складу депутатської фракції політичної партії «Самопоміч» народних депутатів Ганни Гопко, Остапа Єднака, Павла Кишкаря, Віктора Кривенка, Вікторії Пташник.

Головуючий оголосив засідання Верховної Ради України закритим.

Наступне засідання відбудеться завтра о 10 годині, повідомляє Інформаційне управлянні ВР України.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.