Відбулося ранкове пленарне засідання Верховної Ради України 12 травня 2016 року

vr ranok12 05

 
Для участі у пленарному засіданні зареєструвалося 344 народних депутати. Голова Верховної Ради України Андрій Парубій відкрив ранкове засідання. Народні депутати приступили до розгляду питань порядку денного.


Прийнято Постанови «Про перейменування окремих населених пунктів та районів на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей», «Про перейменування окремих населених пунктів та районів Автономної Республіки Крим та міста Севастополя», «Про перейменування деяких населених пунктів».

Верховна Рада України відповідно до пункту 29 частини першої статті 85 Конституції України, пункту 8 статті 7 Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки» перейменувала окремі населені пункти та райони на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей; окремі населені пункти та райони Автономної Республіки Крим та міста Севастополя; деякі населені пункти у Вінницькій, Волинській, Дніпропетровській, Донецькій, Житомирській, Запорізькій, Київській, Кіровоградській, Луганській, Миколаївській, Одеській, Полтавській, Рівненській, Харківській, Херсонській, Черкаській, Чернівецькій та Чернігівській областях.

Проекти Постанов зареєстровано за №4086, №4087, №4468.

Прийнято Закон «Про внесення зміни до статті 15 Закону України «Про Національну поліцію» (щодо відповідності до статті 21 Закону України «Про центральні органи виконавчої влади»)».

Законодавчим актом узгоджено частину першу статті 15 Закону України «Про Національну поліцію» з положеннями частини другої статті 21 Закону України «Про центральні органи виконавчої влади» щодо можливості утворення міжрегіональних територіальних органів поліції (повноваження яких поширюються на декілька адміністративно-територіальних одиниць).

Законом передбачено, що «Територіальні органи поліції утворюються як юридичні особи публічного права в Автономній Республіці Крим, областях, містах Києві та Севастополі, районах, містах, районах у містах та як міжрегіональні (повноваження яких поширюються на декілька адміністративно-територіальних одиниць) територіальні органи в межах граничної чисельності поліції і коштів, визначених на її утримання».

Проект Закону зареєстровано за №3863.

Прийнято Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо діяльності Генеральної прокуратури України».

Законодавчим актом внесено зміни до Кримінального процесуального кодексу та законів України «Про прокуратуру», «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо невідворотності покарання осіб, які переховуються на тимчасово окупованій території України або в районі проведення антитерористичної операції» та «Про Державне бюро розслідувань».

Законом в Кримінальному процесуальному кодексі розділ ХІ «Перехідні положення» доповнено пунктом 20-1, в якому викладені особливості застосування глави 24-1 КПК «Особливості спеціального досудового розслідування кримінальних правопорушень»; абзац 2 пункту 1 розділу ХІ «Перехідні положення» викладено в новій редакції, згідно з якою, кримінальні провадження щодо розслідування злочинів, підслідних Державному бюро розслідувань, якщо вони розпочаті слідчими органів прокуратури, продовжують здійснюватися цими слідчими, але не довше двох років.

У Законі «Про прокуратуру» уточнено структуру Генеральної прокуратури України; уточнено вимоги до кандидатів, які претендують на посади прокурорів регіональних прокуратур, Генеральної прокуратури України та Генерального прокурора України; відтерміновано до 15 квітня 2017 р. створення органів прокурорського самоврядування; розділ ХІІІ «Перехідні положення» доповнено пунктом 5-2, в якому тимчасово, до 15 квітня 2017 р., надано право Генеральному прокурору України призначати прокурорів на адміністративні посади, передбачені пунктами 2-8, 11 частини 1 статті 39 Закону «Про прокуратуру».

Пункт 2 розділу ІІ «Прикінцеві положення» Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо невідворотності покарання осіб, які переховуються на тимчасово окупованій території України або в районі проведення антитерористичної операції» визнано таким, що втратив чинність.

У змінах до Закону України «Про Державне бюро розслідувань» пропонується абзац 2 пункт 4 Розділу VІ «Прикінцеві та перехідні положення» доповнено новим реченням, згідно з яким кримінальні провадження, які до початку діяльності Державного бюро розслідувань розпочаті слідчими органів прокуратури і перебувають на стадії досудового розслідування, продовжують здійснюватися слідчими органів прокуратури до закінчення досудового розслідування, але не довше двох років.

Законом викладено частину 3 статті 40 «Призначення Генерального прокурора України» Закону «Про прокуратуру» в новій редакції, згідно з якою, «на посаду Генерального прокурора України може бути призначений громадянин України, який: має вищу освіту та стаж роботи в галузі права або досвід роботи у законодавчому та/або правоохоронному органі не менше п'яти років…».

Закон прийнято з урахуванням поправок.

Проект Закону зареєстровано за №4645, повідомляє Інформаційне управління ВР України.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.