Пленарне засідання Верховної Ради України 1 червня 2016 року

vr01 06

 
Для участі у пленарному засіданні зареєструвалося 324 народних депутатів. Голова Верховної Ради України Андрій Парубій відкрив ранкове засідання. А.Парубій зазначив, що традиційно у перший день літа відзначається Міжнародний день захисту дітей. А.Парубій нагадав, що цей день було запроваджено на Міжнародному конгресі 1949 року в Парижі.


«Зараз, у ці дні, на лінії розмежування, де гинуть українські діти, це питання для нас особливо є актуальним. За моїми даними, за час військової агресії в Донецькій і Луганській областях загинуло 68 дітей, поранено 186 дітей», - зазначив А.Парубій.

За його словами, «сьогодні для нас вкрай важливо наголошувати на важливості питання захисту дітей. Адже кожного дня діти стають жертвами атак російської військової артилерії. Заради збереження життя дітей і майбутнього України ми не можемо поступатися ворогу і повинні чим швидше звільнити усі українські території».

«Сьогодні в порядку денному ми поставили ті питання, які стосуються власне захисту дітей і по тих питання в залі не буде дискусій», - наголосив головуючий.

Народні депутати виступили з заявами, повідомленнями, пропозиціями.

Ухвалено Постанову «Про проведення парламентських слухань про становище молоді в Україні «Ціннісні орієнтації сучасної української молоді»

Згідно з постановою, слухання планується провести 2 листопада 2016 року.

Відповідний проект постанови зареєстровано за №4677.

Прийнято за основу законопроект про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо організації оздоровлення та відпочинку дітей, збереження мережі дитячих оздоровчих закладів.

Проектом (№2917) пропонується розширити перелік категорій дітей, які потребують особливої уваги та підтримки, уточнити повноваження державних органів у сфері оздоровлення та відпочинку дітей, порядок утворення, реорганізації та ліквідації дитячих закладів оздоровлення та відпочинку, встановити відповідальність за порушення вимог щодо подання відомостей до державних реєстрів.

Прийнято за основу законопроект про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо заходів, направлених на сприяння розвитку природно-заповідного фонду України).

Законопроект (№3124) розроблено з метою усунення колізій у сфері відшкодування шкоди (збитків) підприємствам, установам, організаціям, що перебувають у державній власності, установами природно-заповідного фонду у процесі набуття права користування земельними ділянками.

Документ передбачає, зокрема, прискорення набуття установами природно-заповідного фонду права користування земельними ділянками, при цьому заплановані до вилучення у підприємств, установ, організацій земельні ділянки надаватимуться у постійне користування установам природно-заповідного фонду і будуть використовуватися ними з метою збереження, відтворення і ефективного використання природних комплексів та об’єктів, які мають особливу природоохоронну, оздоровчу, історико-культурну, наукову, освітню та естетичну цінність, в інтересах народу України.

Прийнято за основу проект Закону «Про внесення змін до Цивільного кодексу України (щодо права на зміну по батькові)».

Законопроектом пропонується доповнити статтю 295 Цивільного кодексу України положеннями, які дозволяють фізичній особі змінювати не лише своє прізвище та (або) ім’я, а й по батькові.

Внесення змін обґрунтовується необхідністю виконання рішення Європейського суду з прав людини від 16 травня 2013 року у справі «Гарнага проти України» та дозволить усунути відповідні недоліки чинного законодавства, що стали підставою для постановлення Європейським судом вказаного рішення.

Проект Закону зареєстровано за №2018.

Народні депутати розглянули проект Постанови про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування фактів, оприлюднених у засобах масової інформації щодо використання офшорних компаній Президентом України та іншими вищими посадовими особами, уповноваженими на виконання функцій держави №4704.

Проект доповів народний депутат Олег Ляшко.

За результатами голосування за основу та в цілому (108-за) проект постанови не набрав голосів і був відхилений.

Парламентарії не підтримали проекти постанов про скасування рішення Верховної Ради України від 19 травня 2016 року про прийняття в цілому проекту Постанови про перейменування міста Дніпропетровська Дніпропетровської області №3864-П і про скасування рішення Верховної Ради України від 19.05.2016 про прийняття за основу та в цілому проекту Постанови про перейменування окремих населених пунктів та районів №4085-П.

Голова Верховної Ради Андрій Парубій оголосив ранкове засідання закритим, повідомляє Інформаційне управління РВ України.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха различными средствами нападения и в прошедшую ночь применил 13 ударных «шахедов»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.