Пленарне засідання Верховної Ради України 5 червня 2016 року

vr 05 07

 
Для участі у пленарному засіданні зареєструвалося 335 народних депутатів. Голова Верховної Ради України Андрій Парубій відкрив ранкове засідання.


А.Парубій повідомив, що сьогодні річниця з дня звільнення м. Слов'янська від московського окупанта. В цей день розвідувальний підрозділ батальйону Національної гвардії ім. Кульчицького зайшов до Слов'янська і підняв жовто-блакитний прапор.

Народні депутати оплесками привітали українських воїнів-визволителів, бійців батальйону ім. Кульчицького, присутніх в сесійній залі.

«Це була велика перемога українського духу й української зброї», - наголосив Голова Верховної Ради.

А.Парубій також привітав правоохоронні органи з проведенням успішної і блискавичної операції. «Вчора в другій половині дня розпочалася активна фаза засекреченої і спільної операції МВС, СБУ і Генпрокуратури з нейтралізації так званої бурштинової мафії у Волинській, Рівненській та Житомирській областях. Було одночасно проведено понад сто обшуків у різних куточках України. Обшуки і затримання тривають. Вже по цій справі оголошено підозру і затримано полковника СБУ і заступника прокурора області. Я вважаю, що вчора ввечері і вночі відбувся бій у тилу воюючої держави, який має надихнути наших захисників на східному фронті. Коли на Донбасі триває війна з зовнішнім ворогом, у тилу має тривати війна з бандитизмом і мафією», - зазначив він.

Голова Верховної Ради привітав громадян-мусульман України з святом Ураза-Байрам, який знаменує завершення священного місяця Рамадан.

З оголошеннями, заявами, повідомленнями, пропозиціями виступили представники депутатських фракцій і груп.

Народні депутати розглянули питання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт народного депутата України Онищенка О.Р.

А.Парубій повідомив, що до Верховної Ради України надійшло подання Генерального прокурора Луценка Ю.В. про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт народного депутата України Онищенка О.Р.

Головуючий надав слово для виступу Генеральному прокурору Юрію Луценку.

Ю.Луценко звернувся до народних депутатів з проханням проголосувати окремо за: надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, надання згоди на затримання та надання згоди на арешт народного депутата України Онищенка О.Р.

Перший заступник голови Комітету з питань Регламенту та організації роботи Верховної Ради України Павло Пинзеник поінформував про засідання Комітету, на якому розглядалися подання Генерального прокурора.

Представники депутатських фракцій і груп виступили в обговоренні питання.

Під час заключного слова Генеральний прокурор Юрій Луценко відповів на запитання народних депутатів.

Ю.Луценко погодився з тим, що О.Онищенку «дали можливість втекти». Він це пояснив недосконалістю чинного законодавства.

Генеральний прокурор закликав парламентаріїв змінити Регламент і проголосувати за скасування депутатської недоторканності, а також підтримати його подання під час голосування.

А.Парубій перед голосуванням повідомив, що всі необхідні процедури були дотримані.

Верховна Рада України надала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт народного депутата України Онищенка О.Р.

Прийнято Постанову «Про звільнення Стецюка П.Б. з посади судді Конституційного Суду України».

Верховна Рада України відповідно до пункту 26 частини першої статті 85, пункту 9 частини п’ятої статті 126, статті 149 Конституції України звільнила Стецюка Петра Богдановича з посади судді Конституційного Суду України у зв’язку з поданням заяви про відставку. Проект Постанови зареєстровано за №4308.

Прийнято Постанову «Про звільнення Пасенюка О.М. з посади судді Конституційного Суду України».

Верховна Рада відповідно до пункту 26 частини першої статті 85, пункту 2 частини п’ятої статті 126, статті 149 Конституції України звільнила Пасенюка Олександра Михайловича з посади судді Конституційного Суду України у зв’язку з досягненням шістдесяти п’яти років.

Проект Постанови зареєстровано за №4882.

Прийнято Постанови «Про звільнення суддів».

Верховна Рада України відповідно до пунктів 2, 3, 9 частини п’ятої статті 126 Конституції України звільнила ряд суддів різних судів у зв’язку з досягненням шістдесяти п’яти років, у зв’язку з неможливістю виконувати свої повноваження за станом здоров’я та у зв’язку з поданням заяв про відставку.

Проекти постанов зареєстровано за №№4697, 4697-1.

Головуючий закрив ранкове засідання.

О 16.00 головуючий вечірнє засідання Верховної Ради України

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій, відкривши вечірнє засідання, повідомив, що після обіду трибуна Верховної Ради була заблокована представниками фракцій «Батьківщина», Радикальної партії, групи «Народний контроль», народними депутатами з партії «Свобода» і позафракційними.

«Нам необхідно провести політичні консультації для того, щоб ми могли розблокувати роботу Верховної Ради», - сказав він.

А.Парубій подякував народним депутатам за прийняті важливі рішення сьогодні на ранковому засіданні і закрив вечірнє засідання, повідомляє Інформаційне управління ВР України.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.