​Пленарне засідання Верховної Ради України 2 листопада 2016 року

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій після реєстрації парламентаріїв відкрив ранкове засідання. Народні депутати виступили з оголошеннями, заявами, повідомленнями, пропозиціями. Парламентарії розглянули питання ратифікації.


Прийнято Закон «Про ратифікацію Меморандуму про взаєморозуміння між Кабінетом Міністрів України і Урядом Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії щодо співробітництва у сфері оборони».

Верховна Рада України ратифікувала Меморандум про взаєморозуміння між Кабінетом Міністрів України і Урядом Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії щодо співробітництва у сфері оборони, вчинений 17 березня 2016 року у м. Києві, який набирає чинності з дати отримання дипломатичними каналами останнього письмового повідомлення про виконання внутрішньодержавних процедур, необхідних для набрання ним чинності.

Проект Закону зареєстровано за №0110.

Народні депутати розглянули питання охорони здоров'я.

Прийнято за основу законопроект про внесення зміни до статті 9 Закону України «Про лікарські засоби» (щодо доступу до результатів доклінічного вивчення та клінічних випробувань лікарських засобів).

Проектом (№4074) пропонується доповнити частину 10 статті 9 Закону «Про лікарські засоби» новим реченням, відповідно до якого центральний орган виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері охорони здоров'я, забезпечує публічний доступ до усіх, як сприятливих/позитивних, так і несприятливих/негативних, результатів доклінічного вивчення та клінічних випробувань, за виключенням інформації комерційного конфіденційного характеру, що охороняється законом.

За результатами голосування направлено на доопрацювання проект Закону «Про внесення змін до Закону України «Про донорство крові та її компонентів» №4770.

Прийнято Закон «Про внесення зміни до статті 244-8 Кодексу України про адміністративні правопорушення».

Законодавчим актом передбачено розмежувати повноваження центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері якості та безпеки лікарських засобів (Державна служба України з лікарських засобів) та центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері державного контролю за додержанням законодавства про захист прав споживачів, щодо розгляду справ про адміністративні правопорушення, передбачених статтею 168-2 КУпАП «Випуск у продаж продукції з порушенням вимог щодо медичних попереджень споживачів тютюнових виробів».

Законом з метою недопущення дублювання повноважень зазначених центральних органів виконавчої влади виключено положення, відповідно до якого розгляд справ про адміністративні правопорушення за статтею 168-2 КУпАП відноситься до повноважень Державної служби України з лікарських засобів.

Проект Закону зареєстровано за №4552.

За результатами голосування відхилено проект Закону «Про внесення змін до Закону України «Основи законодавства України про охорону здоров'я» (щодо запровадження душпастирської опіки в сфері охорони здоров'я) №4987 та проекти постанов «Про скасування рішення Верховної Ради України від 06.10.2016 про прийняття в цілому, як закону законопроекту № 3312-д» №3312-д-П і «Про скасування рішення Верховної Ради України від 06 жовтня 2016 року про прийняття в цілому як закон проекту Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про вищу освіту» щодо працевлаштування випускників» №3312-д-П1.

Головуючий оголосив закритим пленарне засідання, повідомляє Інформаційне управління ВР України.

Фото з прямої трансляції на каналі «Рада»



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха различными средствами нападения и в прошедшую ночь применил 13 ударных «шахедов»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.