​Пленарне засідання Верховної Ради України 16 листопада 2016 року

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій відкрив ранкове засідання. Народні депутати на пропозицію головуючого привітали з професійним святом морських піхотинців України та працівників радіо, телебачення і зв’язку. Парламентарії виступили з оголошеннями, заявами, повідомленнями, пропозиціями.


Народні депутати приступили до розгляду питань порядку денного.

Ухвалено Постанову «Про Рекомендації парламентських слухань «75-ті роковини трагедії Бабиного Яру: уроки історії та сучасність».

Постановою, зокрема, ухвалено текст Рекомендацій.

Як наголошується у документі, Україна вшановує жертв Бабиного Яру на найвищому державному рівні. Для збереження й увічнення пам’яті жертв Голокосту та нацистського терору було створено Національний історико-меморіальний заповідник «Бабин Яр». Україна включила питання історії Голокосту до державних програм для загальноосвітніх навчальних закладів із всесвітньої історії та історії України. Відповідні матеріали знайшли відображення у шкільних підручниках історії.

Зазначається також, що й надалі необхідно плекати в українському суспільстві атмосферу толерантності на основі усвідомлення історичних уроків Голокосту та інших геноцидів.

Постанову прийнято з урахуванням техніко-юридичними правками.

Відповідний проект Постанови зареєстровано за №5349.

Прийнято Постанову «Про Звернення Верховної Ради України до Урядів держав-членів Європейського Союзу, Європейського Парламенту та Ради Європейського Союзу щодо запровадження безвізового режиму для громадян України».

Верховна Рада України затвердила Звернення та доручила Голові Верховної Ради України та Міністерству закордонних справ України невідкладно направити текст Звернення до Урядів держав-членів Європейського Союзу, Європейського Парламенту та Ради Європейського Союзу.

Верховна Рада України звертається до Урядів держав - членів Європейського Союзу із закликом підтримати законодавчу пропозицію Європейської Комісії щодо запровадження безвізового режиму для короткострокових поїздок громадян України до держав - членів Європейського Союзу, до Європейського Парламенту та Ради Європейського Союзу із закликом ухвалити без подальших зволікань, до кінця 2016 року, необхідні рішення про надання Європейським Союзом безвізового режиму для громадян України.

Проект Постанови зареєстровано за №5394.

Ухвалено Постанову «Про вихід Верховної Ради України із засновників редакції журналу «Віче».

Згідно із документом, з метою виконання завдань реформування державних засобів масової інформації та забезпечення приведення деяких актів Верховної Ради України до норм Закону України «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації», Верховна Рада постановила вийти із засновників редакції журналу «Віче».

Відповідний проект постанови зареєстровано за №4009.

Народні депутати розглянули питання ратифікації.

Прийнято Закон «Про ратифікацію Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Держави Ізраїль про тимчасове працевлаштування українських працівників в окремих галузях на ринку праці Держави Ізраїль».

Законом ратифіковано Угоду між Кабінетом Міністрів України та Урядом Держави Ізраїль про тимчасове працевлаштування українських працівників в окремих галузях на ринку праці Держави Ізраїль, вчинену 7 червня 2016 року в м. Києві.

Угодою передбачено забезпечення правового і прозорого відбору українських громадян на роботу в Ізраїль відповідно до принципів цієї Угоди і захисту їх трудових прав.

Проект Закону зареєстровано за №0108.

Прийнято Закон «Про ратифікацію Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Чорногорії про співробітництво в галузі захисту від природних та інших катастроф».

Законом ратифіковано Угоду між Кабінетом Міністрів України та Урядом Чорногорії про співробітництво в галузі захисту від природних та інших катастроф, учинену 13 червня 2013 р. у м. Київ.

Метою Закону є завершення внутрішньодержавних процедур, необхідних для набрання чинності Угодою, яка «регулює загальні рамки добровільної взаємодопомоги у випадку виникнення катастрофи на території держави іншої Сторони, умови співробітництва в галузі запобігання катастрофам та інші форми взаємного співробітництва».

В Угоді визначені компетентні органи для її реалізації, від України - Державна служба України з надзвичайних ситуацій, від Чорногорії - Міністерство внутрішніх справ; регулюються інші питання взаємного співробітництва.

Проект Закону зареєстровано за №0112.

Прийнято Закон «Про ратифікацію Договору між Україною та Демократичною Соціалістичною Республікою Шри-Ланка про видачу правопорушників».

Законом ратифіковано Договір між Україною та Демократичною Соціалістичною Республікою Шри-Ланка про видачу правопорушників, вчинений 25 червня 2016 року у місті Києві.

Ратифікація вказаного Договору є необхідною для реалізації положень статті 10 Кримінального кодексу України та глави 44 «Видача осіб, які вчинили кримінальне правопорушення (екстрадиція)» Кримінального процесуального кодексу України.

Проект Закону зареєстровано за №0113.

Прийнято Закон «Про ратифікацію Договору між Україною та Демократичною Соціалістичною Республікою Шри-Ланка про взаємну правову допомогу у кримінальних справах».

Законодавчим актом ратифіковано Договір між Україною та Демократичною Соціалістичною Республікою Шри-Ланка про взаємну правову допомогу у кримінальних справах, підписаний 25 червня 2016 року в місті Києві.

Договір підлягає ратифікації відповідно до пунктів «б» та «є» частини другої статті 9 Закону України «Про міжнародні договори України» та статті 26 цього Договору.

Ратифікація Договору є необхідною для реалізації положень глави 43 «Міжнародна правова допомога при проведенні процесуальних дій» Кримінального процесуального кодексу України.

Проект Закону зареєстровано за №0114.

Прийнято Закон «Про ратифікацію Договору між Україною та Демократичною Соціалістичною Республікою Шри-Ланка про передачу засуджених осіб».

Законом ратифіковано Договір між Україною та Демократичною Соціалістичною Республікою Шри-Ланка про передачу засуджених осіб, який був підписаний 25 червня 2016 року у м. Києві.

Необхідність ратифікації Договору випливає з вимог частини 2 статті 21 самого Договору, обумовлена вимогами пунктів «б» та «є» частини 2 статті 9 Закону України «Про міжнародні договори України», а також узгоджується з положеннями статей 6 - 10 Кримінального кодексу України.

Проект Закону зареєстровано за №0115.

Прийнято Постанову «Про внесення змін до розділу 1 додатка до Постанови Верховної Ради України «Про відзначення пам'ятних дат і ювілеїв у 2016 році».

Документ передбачає підготовку та відзначення на державному рівні 70-річчя з дня заснування Львівської національної академії мистецтв.

Відповідний проект постанови зареєстровано за №4662.

Прийнято Закон «Про ратифікацію Конвенції Ради Європи проти маніпулювання спортивними змаганнями».

Законом ратифіковано Конвенцію Ради Європи проти маніпулювання спортивними змаганнями, вчинену 18 вересня 2014 року у м. Маглінген.

Ратифікація Конвенції Ради Європи проти маніпулювання спортивними змаганнями спрямована на попередження, виявлення та застосування санкцій проти національного чи транснаціонального маніпулювання національними і міжнародними спортивними змаганнями.

Метою Конвенції є сприяння національному та міжнародному співробітництву між відповідними державними органами та організаціями, залученими до спорту, та операторами спортивних ставок з метою протидії маніпулюванню спортивними змаганнями.

Конвенція зобов'язує держав-учасниць здійснити комплекс заходів щодо налагодження внутрішньодержавної та міжнародної взаємодії з питань запобігання та протидії маніпулюваннями під час спортивних змагань, зокрема у зв'язку зі ставками на спортивні змагання, виявлення правопорушень під час організації та проведення спортивних змагань, що мали наслідком маніпулювання такими змаганнями, притягнення до відповідальності винних у вчиненні зазначених правопорушень.

Проект Закону зареєстровано за №0117.

За результатами голосування відхилено проект Постанови «Про присудження у 2016 році Премії Верховної Ради України за внесок молоді у розвиток парламентаризму, місцевого самоврядування» №5237.

Головуючий оголосив закритим ранкове засідання, повідомляє Інформаційне управління ВР України.

Фото з прямої трансляції на каналі «Рада»



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.