​Пленарні засідання Верховної Ради України 6 грудня 2016 року

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій, відкривши ранкове засідання, зазначив, що сьогодні відзначається двадцятип’ятиліття Збройних сил України. «25 років історії сучасних захисників держави. Сучасне українське військо творилося зусиллями відданих синів України, справжніх патріотів. Українське військо було відроджене 25 років тому. Але витворилося у 2014 році у горнилі війни на Донбасі. Схиляю голову у пам’ять про всі покоління воїнів-борців за незалежність України. Особливо перед пам’яттю героїв визвольної війни на Донбасі. У цей день особлива вдячність усім українським військовим, які жертовно захищають незалежність України та спокій всього вільного світу», - наголосив А.Парубій та закликав народних депутатів стоячи оплесками привітати наших воїнів на Східному фронті та по всій Україні зі святом Збройних Сил.


Представники депутатських фракцій і груп виступили з оголошеннями, заявами, повідомленнями, пропозиціями.

Народні депутати приступили до розгляду питань порядку денного.

Вони розглянули питання національної безпеки і оборони.

Прийнято Постанову «Про внесення зміни до пункту 3 Постанови Верховної Ради України «Про додаткові заходи щодо зміцнення обороноздатності та безпеки держави».

Постановою з Постанови Верховної Ради України від 6 травня 2014 року №1238-VII «Про додаткові заходи щодо зміцнення обороноздатності та безпеки держави» виключено абзац п’ятий підпункту 6 пункту 3, яким Кабінету Міністрів України рекомендувалося вжити негайних заходів щодо підвищення мотивації до проходження військової служби шляхом встановлення на особливий період розміру грошового забезпечення військовослужбовців строкової служби на рівні відповідної категорії військовослужбовців контрактної служби.

На виконання підпункту 8 пункту 7 Рішення Ради національної безпеки і оборони України від 28 серпня 2014 року (введеного в дію Указом Президента України від 24 вересня 2014 року № 744) військовослужбовці строкової військової служби до виконання бойових завдань в антитерористичній операції не залучаються.

Проект Постанови зареєстровано за №5048.

Прийнято Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення порядку проходження військової служби».

Законодавчим актом надано можливість військовослужбовцям, які проходять військову службу за різними видами контрактів в особливий період, за бажанням продовжити військову службу за новим контрактом або звільнитися з військової служби.

Відповідні зміни внесено до Кодексу законів про працю України та Закону України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб».

Законом пункт 2 Прикінцевих положень викладено у редакції, якою встановлено, що «право на звільнення з військової служби набувають військовослужбовці:

які проходять військову службу за контрактом, дію якого було продовжено понад встановлені строки на період до оголошення демобілізації та які вислужили не менше 18 місяців з дати продовження дії контракту, крім випадків, визначених абзацом другим частини третьої статті 23 Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу»;

які уклали контракт на строк до закінчення особливого періоду або до оголошення рішення про демобілізацію та вислужили не менше 24 місяців військової служби за контрактом.

Такі особи можуть продовжувати військову службу за новим контрактом, що укладається на умовах, передбачених частиною четвертою статті 23 Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу», якщо вони виявили таке бажання.


Звільнення таких військовослужбовців з військової служби здійснюється (за бажанням військовослужбовця) у строки та в обсягах, визначених центральними органами виконавчої влади, які відповідно до закону здійснюють керівництво військовими формуваннями, не пізніше одного року з дня набрання чинності цим Законом».

Проект Закону зареєстровано за №5337.

На повторне друге читання направлено проект Закону «Про Єдиний державний реєстр військовозобов'язаних» №2504а-д.

До порядку денного п’ятої сесії включено ряд законопроектів.

За результатами розгляду у другому читанні та голосування відхилено проект Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо умов зміни меж районів у процесі добровільного об'єднання територіальних громад» №4676.

Народні депутати почали розгляд питань податкової та митної політики.

Парламентарії розглянули і за результатами голосування відхилили проект Закону «Про внесення зміни до підрозділу 2 розділу ХХ Податкового кодексу України щодо постачання на митну територію України матеріалів (тканин) для виготовлення спеціальних засобів індивідуального захисту» №5127.

Головуючий оголосив про вихід народного депутата Віктора Развадовського з складу депутатської групи «Воля народу» і закрив ранкове засідання.

О 16.00 відбулося вечірнє пленарне засідання Верховної Ради України.

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій відкрив вечірнє засідання.

Народні депутати продовжили розгляд питань податкової та митної політики.

Прийнято Закон «Про внесення зміни до пункту 41 розділу ХХІ Митного кодексу України щодо постачання на митну територію України матеріалів (тканин) для виготовлення спеціальних засобів індивідуального захисту».

Законом унормовано підстави для звільнення від оподаткування ввізним митом пара-арамідної тканини (код згідно з УКТ ЗЕД 5407 10 00 00) шляхом уточнення призначення таких товарів - для виробництва захисних шоломів та описової частини вказаного коду відповідно до вимог Митного тарифу України.

Закон прийнято з урахуванням пропозиції щодо пільгового оподаткування високоміцних ниток, які використовуються при виробництві кулезахисних шоломів.

Документом у цьому зв’язку в абзаці другому пункту 41 розділу ХХІ Митного кодексу України слова та цифри «нитки для виготовлення бронежилетів, що класифікуються у товарних підкатегоріях 5402 11 00 00 та 5407 10 00 00 згідно з УКТ ЗЕД; тканини (матеріали) для виготовлення бронежилетів та шоломів, що класифікуються у товарних підкатегоріях 3920 10 89 90, 3920 61 00 00, 3921 90 60 00, 5603 14 10 00, 6914 90 00 00 згідно з УКТ ЗЕД» замінено словами та цифрами «нитки та тканини (матеріали), що класифікуються у товарних підкатегоріях 3920 10 89 90, 3920 61 00 00, 3921 90 60 00, 5402 11 00 00, 5407 10 00 00, 5603 14 10 00 та 6914 90 00 00 згідно з УКТ ЗЕД для виготовлення бронежилетів та шоломів».

Проект Закону зареєстровано за №5128.

Прийнято за основу проект Закону «Про внесення змін до статті 282 Митного кодексу України щодо звільнення від оподаткування митом продукції оборонного призначення».

Законопроектом пропонується доповнити перелік видів продукції оборонного призначення, зазначених у пункті 20 частини першої статті 282 Митного кодексу України, додатковими видами продукції оборонного призначення (засобами радіоелектронної боротьби, радіоподавлення, транкінгового зв’язку, апаратури прослуховування направленої дії, радіостанціями ультракороткохвильового і короткохвильового діапазону військового призначення, розвідувально-сигнальна апаратури), на які поширюється звільнення від оподаткування ввізним митом у разі якщо споживачами є державні замовники з оборонного замовлення, визначені Кабінетом Міністрів України.

Законом також пропонується визначити, що зазначені товари не звільняються від оподаткування митом, якщо вони мають походження з країни, визнаної державою-окупантом згідно із законом та/або визнаної державою-агресором щодо України згідно із законодавством, або ввозяться з території держави-окупанта (агресора) та/або з окупованої території України, визначеної такою згідно із законом.

Проект Закону зареєстровано за №4592-д.

Прийнято за основу проект Закону «Про внесення змін до підрозділу 2 розділу ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу України щодо звільнення від оподаткування податком на додану вартість продукції оборонного призначення».

Законопроектом пропонується доповнити перелік продукції оборонного призначення, яка при ввезенні на митну територію України та постачанні на митній території України звільнена від оподаткування податком на додану вартість, додатковими видами продукції оборонного призначення, що класифікується за товарними позиціями УКТ ЗЕД 8525, 8526, 8527, 8543 (тільки для засобів радіоелектронної боротьби, радіоподавлення, транкінгового зв’язку, апаратури прослуховування направленої дії, радіостанцій ультракороткохвильового і короткохвильового діапазону військового призначення, розвідувально-сигнальної апаратури).

Проектом передбачається, що звільнення від оподаткування податком на додану вартість зазначеної продукції оборонного призначення діятиме тимчасово, на період проведення антитерористичної операції та/або запровадження воєнного стану та застосовуватиметься у разі, коли постачання (закупівля) таких товарів здійснюється для державних замовників з оборонного замовлення.

Законопроектом пропонується доповнити пункт 32 підрозділу 2 розділу ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу України відповідними положеннями.

Проект Закону зареєстровано за №4915-д.

Народні депутати розглянули питання, пов'язані з затвердженням Державного бюджету.

Прийнято Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України».

Законом внесено зміни до законодавчих актів стосовно оплати праці, пенсійного забезпечення громадян, сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, діяльності фондів соціального страхування, Національної поліції України, соціального захисту військовослужбовців строкової служби, освіти і порядку забезпечення та виплати стипендій, верифікації та моніторингу соціальних виплат, монетизації пільг тощо.

Закон прийнято з урахуванням пропозицій Комітету з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення.

Проект Закону зареєстровано за №5130.

Прийнято за основу проект Закону «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України».

Законопроектом пропонується унормувати питання, що врегульовують відносини між державним та місцевими бюджетами і передбачають уточнення напрямів використання освітньої і медичної субвенції, що надаються з державного бюджету місцевим бюджетам, та переліку видатків, які передбачається передати на фінансове забезпечення з місцевих бюджетів, а також ряд інших положень, необхідних для прийняття проекту державного бюджету на 2017 рік.

Проектом, зокрема, пропонується:

віднести до видатків державного бюджету видатки на оплату послуг з підготовки кваліфікованих робітників на умовах державного замовлення у професійно-технічних навчальних закладах за професіями загальнодержавного значення, перелік яких затверджується Кабінетом Міністрів України;

передбачати формування державного фонду регіонального розвитку як у загальному, так і у спеціальному фонді державного бюджету;

унормувати передачу фінансового забезпечення видаткових повноважень з місцевих бюджетів на: утримання загальноосвітніх навчальних закладів (крім видатків на оплату праці з нарахуваннями педагогічних працівників, які будуть здійснюватися за рахунок освітньої субвенції); оплату послуг з підготовки кваліфікованих робітників на умовах регіонального замовлення у професійно-технічних та інших навчальних закладах державної та/або комунальної власності (з обласних бюджетів, бюджетів міст – обласних центрів та бюджету м. Києва); оплату комунальних послуг та енергоносіїв закладів охорони здоров’я; оплату видатків на надання пільг з послуг зв’язку, інших передбачених законодавством пільг та здійснення компенсаційних виплат за пільговий проїзд окремих категорій громадян;

продовжити на 2017 рік дію норми щодо надання права здійснювати утримання дошкільних навчальних закладів та закладів культури з бюджетів сіл, селищ, міст районного значення;

відтермінувати до 01.01.2018 набрання чинності норми щодо передачі видаткових повноважень до місцевих бюджетів фінансового забезпечення підготовки фахівців у державних вищих навчальних закладах І-ІІ рівнів акредитації з метою завершення реформування мережі таких закладів;

уточнити граничний термін затвердження місцевих бюджетів;

визначити порядок перерозподілу видатків між розпорядниками бюджетних коштів нижчого рівня в системі Державної судової адміністрації України;

встановити виключення в частині незастосування вимоги частини другої статті 18 Кодексу щодо граничної величини відношення загального обсягу державного боргу та гарантованого державою боргу до ВВП у випадках проведення в Україні Антитерористичної операції, введення воєнного стану або надзвичайного стану;

тимчасово встановити, що Донецька та Луганська обласні військово-цивільні адміністрації погоджують подання органів, що контролюють справляння надходжень бюджету, на повернення коштів, помилково або надміру зарахованих до місцевих бюджетів населених пунктів, на території яких органи державної влади тимчасово не здійснюють своїх повноважень;

уточнити перелік положень законодавчих актів, які застосовуються у порядку та розмірах, встановлених Кабінетом Міністрів України, виходячи з наявних фінансових ресурсів державного та місцевих бюджетів та бюджетів фондів загальнообов’язкового державного соціального страхування;

унормувати право Міністерства фінансів України отримувати безоплатно інформацію, що містить банківську таємницю, персональні дані, та на прямий доступ до автоматизованих інформаційних і довідкових систем, реєстрів та банків даних, держателем (адміністратором) яких є державні органи або органи місцевого самоврядування при реалізації повноважень з контролю за дотриманням бюджетного законодавства в частині моніторингу пенсій, допомог, пільг, субсидій, інших соціальних виплат;

врегулювати питання застосування особливостей формування бюджетів об’єднаних територіальних громад до бюджетів громад, у яких перші місцеві вибори відбудуться у грудні 2016 р. та до 1 травня 2017 року.

Проект Закону зареєстровано за №5131.

Прийнято за основу проект Закону «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2017 році».

Законопроектом пропонується:

переглянути відповідно до вимог пункту 4 розділу ХІХ Податкового кодексу України ставки оподаткування, визначені в абсолютних значеннях, з урахуванням індексів споживчих цін, індексів цін виробників промислової продукції, зокрема, акцизного податку, екологічного податку та рентної плати;

переглянути положення, в яких міститься прив’язка до розміру мінімальної заробітної плати, у зв’язку з підвищенням останнього;

удосконалити деякі положення щодо адміністрування податку на додану вартість, рентної плати тощо.

Законопроект прийнято з пропозиціями Комітету з питань податкової та митної політики.

Проект Закону зареєстровано за №5132.

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій повідомив, що він щойно отримав рішення Комітету з питань Регламенту та організації роботи Верховної Ради України стосовно подання Генерального прокурора про притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата Вадима Новинського.

А.Парубій сказав, що подання буде розглянуто на пленарному засіданні у четвер.

Головуючий закрив вечірнє засідання, повідомляє Інформаційне управління ВР України.

Фото з прямої трансляції на каналі «Рада»



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха различными средствами нападения и в прошедшую ночь применил 13 ударных «шахедов»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.