​Пленарні засідання Верховної Ради України 22 грудня 2016 року

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій відкрив ранкове засідання. До народних депутатів завітали члени скаутської організації «Пласт». Вони вручили Голові Верховної Ради Вогонь Миру з Вифлеєму. Народні депутати приступили до розгляду питань порядку денного.


Парламентарії розглянули питання ратифікації.

Прийнято Закон «Про ратифікацію Угоди (у формі обміну нотами) між Кабінетом Міністрів України та Урядом Італійської Республіки про здійснення оплачуваної трудової діяльності членами сімей дипломатичного, штатного консульського, адміністративного і технічного персоналу дипломатичних представництв та консульських установ, акредитованих в двох державах».

Законом ратифіковано Угоду (у формі обміну нотами) між Кабінетом Міністрів України та Урядом Італійської Республіки про здійснення оплачуваної трудової діяльності членами сімей дипломатичного, штатного консульського, адміністративного і технічного персоналу дипломатичних представництв та консульських установ, акредитованих в двох державах, підписану 29 лютого 2016 року в м. Києві та 20 квітня 2016 року в м. Римі, що набирає чинності з дати отримання дипломатичними каналами другого письмового повідомлення про завершення Сторонами внутрішньодержавних процедур.

Проект Закону зареєстровано за №0116.

Прийнято Закон «Про ратифікацію Протоколу про внесення доповнень до Основної багатосторонньої угоди про міжнародний транспорт щодо розвитку коридору Європа - Кавказ - Азія».

Верховна Рада України ратифікувала Протокол про внесення доповнень до Основної багатосторонньої угоди про міжнародний транспорт щодо розвитку коридору Європа - Кавказ - Азія, вчинений 29 січня 2015 року у м. Стамбулі, який набирає чинності через 30 днів після передачі депозитарію четвертого повідомлення про виконання Сторонами відповідних внутрішньодержавних процедур.

Проект Закону зареєстровано за №0118.

Народні депутати розглянули і за результатами голосування відхилили законопроекти про відшкодування збитків за зруйноване (знищене) або пошкоджене приватне житло особам, приватне житло або приватні домогосподарства яких були пошкоджені (зруйновані) під час проведення антитерористичної операції за №№4301, 4301-1.

Прийнято Закон «Про внесення змін до Закону України «Про електроенергетику» (щодо коефіцієнтів «зеленого» тарифу для електроенергії, виробленої з використанням альтернативних джерел енергії)».

Законом шляхом внесення змін до ст. 17-1 Закону України «Про електроенергетику» пропонується диференціювати розміри коефіцієнтів «зеленого» тарифу для електроенергії, виробленої з енергії сонячного випромінювання наземними об’єктами електроенергетики, які були введені в експлуатацію по 30.06.2015 р. включно, в залежності від величини їх встановленої потужності – до 10 МВт включно та понад 10 МВт.

Відповідний законопроект зареєстровано за №5129.

Прийнято Постанову «Про присудження щорічної Премії Верховної Ради України педагогічним працівникам загальноосвітніх, професійно-технічних, дошкільних та позашкільних навчальних закладів».

Відповідно до Постанови від 14 вересня 2006 року «Про встановлення щорічної Премії Верховної Ради України педагогічним працівникам загальноосвітніх, професійно-технічних, дошкільних та позашкільних навчальних закладів» за особливі успіхи у здійсненні навчання і виховання учнів, вихованців, слухачів Премію Верховної Ради України присуджено 30 педагогічним працівникам загальноосвітніх, професійно-технічних, дошкільних та позашкільних навчальних закладів.

Проект Постанови зареєстровано за №5272.

Прийнято Постанову «Про присудження у 2016 році Премії Верховної Ради України за внесок молоді у розвиток парламентаризму, місцевого самоврядування».

Згідно із документом, премію присуджено:

Ганжул

Анні Павлівні

президенту громадської організації «Молодіжний рух «Молодь за права людини» (м. Миколаїв);

Гончару

Михайлу Васильовичу

начальнику відділу освіти Каховської міської ради Херсонської області;

Грачову

Андрію Сергійовичу

начальнику відділу допомоги учасникам антитерористичної операції Департаменту соціальної та молодіжної політики Вінницької обласної державної адміністрації, учаснику бойових дій;

Кішці

Івану Васильовичу

помічнику-консультанту народного депутата України, голові Всеукраїнської молодіжної громадської організації «Молодіжний націоналістичний конгрес»;

Овчинниковій

Юлії Юріївні

виконувачці обов’язків завідувача кафедри зоології та екології Донецького національного університету, голові Ради молодих учених Донецького національного університету, секретарю Ради молодих учених при Міністерстві освіти і науки України;

Оскомі

Миколі Миколайовичу

керівнику Всеукраїнської молодіжної громадської організації »Українська мрія»;

Самелюку

Любомиру Олеговичу

помічнику-консультанту народного депутата України, члену Всеукраїнської молодіжної громадської організації «Ліберальне молодіжне об’єднання»;

Хілінському

Андрію Георгійовичу

депутату Володимир-Волинської міської ради Волинської області;

Молодіжній громадській організації «Червоні вітрила» (м. Лебедин Сумської області);

Всеукраїнській дитячій громадській організації «Всеукраїнський громадський дитячий рух «Школа безпеки».

Відповідний проект постанови зареєстровано за № 5492.

Прийнято Постанову «Про відзначення пам'ятних дат і ювілеїв у 2017 році».

Документом затверджено перелік відповідних дат.

Відповідний проект постанови зареєстровано за №5519.

Прийнято Закон «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2016 рік» (щодо державної підтримки вугледобувних підприємств на часткове покриття витрат по заробітній платі працівників державних та вугледобувних підприємств із собівартості готової товарної вугільної продукції)».

Законодавчим актом збільшено видатки за загальним фондом Державного бюджету на заробітну плату працівникам державних вугледобувних підприємств на 450 млн. гривень.

Покриття зазначених додаткових видатків передбачено за рахунок зменшення резервного фонду на 270 млн. гривень, а також у сумі 180 млн. гривень за рахунок доходів місцевих бюджетів АР Крим та м. Севастополя, що надходили до казначейства у 2016 році з наступним поверненням цих коштів до місцевих бюджетів АР Крим та м. Севастополь з моменту повернення тимчасово окупованої території Криму під загальну юрисдикцію України.

Проект Закону зареєстровано за №4744.

Прийнято Закон «Про амністію у 2016 році» з урахуванням пропозицій Президента України.

Законодавчим актом визначено правові основи звільнення за амністією осіб від відбування кримінального покарання, механізм взаємодії кримінально-виконавчої служби з місцевими органами влади.

Законом передбачено оголосити амністію і поширити її дію, насамперед, на ті категорії засуджених, які найбільш незахищені та вразливі соціально: на неповнолітніх та жінок, а також чоловіків, які мають дітей віком до 16 років або дітей-інвалідів, до інвалідів першої, другої та третьої груп, хворих на туберкульоз, онкологічні захворювання, осіб, що досягли пенсійного віку, учасників бойових дій, осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України, брали безпосередню участь в антитерористичній операції тощо.

Закон за пропозиціями Президент України узгоджено із положеннями Кримінального кодексу України та Закону України «Про застосування амністії в Україні».

Проект Закону зареєстровано за №4255.

Головуючий закрив ранкове засідання.

О 16 годині відбулося вечірнє засідання Верховної Ради України.

Голова Верховної Ради України після реєстрації парламентаріїв відкрив вечірнє засідання. Народні депутати розглянули проекти постанов про скасування рішень Верховної Ради України.

За результатами голосування відхилено проекти постанов:

про скасування рішення Верховної Ради України від 20.12.2016 року про прийняття в цілому, як закону законопроекту №5132;

про скасування рішення Верховної Ради України від 20.12.2016 року про прийняття в цілому, як закону законопроекту № 5180;

про скасування рішення Верховної Ради України від 20.12.2016 року про прийняття в цілому, як закону законопроекту № 5368-П;

про скасування рішення Верховної Ради України про прийняття в другому читанні та в цілому проекту Закону «Про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо покращення інвестиційного клімату в Україні) №5368-П1;

про скасування рішення Верховної Ради України від 6 грудня 2016 року про прийняття за основу та в цілому проекту Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України» №5130-П;

про скасування рішення Верховної Ради України від 06.12.2016 про прийняття в цілому, як закону законопроекту № 5130-П1;

про скасування рішення Верховної Ради України від 6 грудня 2016 року про прийняття в цілому як закон проекту Закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів України №5130-П2.

Головуючий закрив вечірнє засідання.

За повідомленнями Інформаційного управління ВР України

Фото rada.gov.ua



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.