​Пленарне засідання Верховної Ради України 19 січня 2017 року

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій, відкривши ранкове засідання, привітав усіх з святом Водохреща. А.Парубій повідомив, що в кулуарах парламенту розгорнуто виставку «Блок пам’яті» і запросив парламентаріїв її відвідати. Народні депутати приступили до розгляду питань порядку денного.


Прийнято Закон «Про внесення змін до Закону України «Про органи і служби у справах дітей та спеціальні установи для дітей» (щодо удосконалення правового статусу служб у справах дітей).

Відповідно до документа (реєстраційний номер законопроекту 5526):

доповнено статтю 4 Закону України «Про органи і служби у справах дітей та спеціальні установи для дітей» частинами дев’ятою та десятою, згідно з якими штатна чисельність працівників районних, міських, районних у містах служб у справах дітей встановлюється з розрахунку один працівник служби не більше ніж на дві тисячі дітей, які проживають у районі, та не більше ніж на чотири тисячі дітей, які проживають у місті, районі у місті;

встановлено, що центральний орган виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері усиновлення та захисту прав дітей, орган виконавчої влади Автономної Республіки Крим у сфері сім’ї та дітей, служби у справах дітей мають права юридичної особи, власний бланк, печатку із зображенням Державного Герба України та своїм найменуванням.

Документ ухвалено з урахуванням пропозицій профільного Комітету.

Прийнято Закон «Про приєднання до Протоколу про внесення поправок до пункту а) частини першої статті 1 та частини першої та пункту b) частини третьої статті 14 Європейської угоди про міжнародне дорожнє перевезення небезпечних вантажів (ДОПНВ)».

Законом ратифіковано Протокол про внесення поправок до пункту a) частини першої статті 1 та частини першої та пункту b) частини третьої статті 14 Європейської угоди про міжнародне дорожнє перевезення небезпечних вантажів (ДОПНВ).

У разі набрання чинності Протоколом норми національного законодавства будуть приведені у відповідність до норм законодавства Європейського Союзу у сфері перевезення небезпечних вантажів. Положення законодавства України у сфері перевезення небезпечних вантажів будуть адаптовані до положень Директиви 2008/68/ЄС, якими передбачено необхідність забезпечення безпеки при перевезенні небезпечних вантажів, у тому числі у взаємодії різних видів транспорту, забезпечення можливості встановлення спеціальних вимог щодо безпеки національного та міжнародного перевезення небезпечних вантажів у межах території України.

Проект Закону зареєстровано за №0124.

Прийнято Закон «Про схвалення рішення Президента України про допуск підрозділів збройних сил інших держав на територію України у 2017 році для участі в багатонаціональних навчаннях».

Законом врегулювано питання щодо допуску підрозділів збройних сил інших держав на територію України у 2017 році для участі у багатонаціональних військових навчаннях, визначення їхньої загальної чисельності, типів і кількості озброєнь, військової техніки, строків перебування та місць дислокації на період проведення навчань, зокрема, допуску підрозділів збройних сил інших для участі у багатонаціональному навчанні з підготовки підрозділів збройних сил, українсько-американському навчанні «Сі Бриз-2017» та українсько-американському навчанні «Репід Трайдент - 2017».

Проект Закону зареєстровано за №5636.

За результатами голосування відхилено проект Закону «Про внесення змін до розділу ХV Прикінцевих та перехідних положень Закону України «Про вищу освіту» (щодо вступу до аспірантури та діяльності спеціалізованих вчених рад)» №4783.

На доопрацювання направлено проект Закону «Про внесення змін до Закону України «Про вищу освіту» (щодо освітньо-кваліфікаційного рівня «молодший спеціаліст»)» №5240.

Верховна Рада відхилила проект Закону «Про внесення змін до розділу ХV «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про вищу освіту» щодо строків захисту дисертацій та права на отримання диплому доктора філософії» №2316а.

Головуючий провів рейтингове голосування для визначення кількості народних депутатів у сесійному залі.

Зареєструвалося 206 народних депутатів.

А.Парубій достроково закрив ранкове засідання.

О 16.00 розпочалося вечірнє пленарне засідання Верховної Ради України.

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій, відкривши вечірнє засідання, провів персональне рейтингове голосування щодо присутності народних депутатів у сесійній залі.

Для участі у засіданні зареєструвалося 169 голосів.

У зв’язку з недостатньою кількістю присутніх парламентаріїв, необхідних для прийняття рішень, головуючий достроково закрив вечірнє засідання.

За матеріалами Інформаційного управління ВР України

Фото з прямої трансляції на каналі «Рада»



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Эта ночь тоже прошла для нас неспокойно. Враг продолжает беспокоить воздушное пространство Украины ракетно-«шахедными» атаками

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.