​Пленарне засідання Верховної Ради України 17 березня 2017 року

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій, відкривши ранкове засідання, повідомив, що сьогодні відзначається 100 річчя Української революції 1917-1921 років. А.Парубій повідомив, що сьогодні відбудеться урочисте засідання, присвячене цій даті.


Головуючий далі повідомив, що у засіданні беруть участь члени Кабінету Міністрів на чолі з Прем’єр-міністром Володимиром Гройсманом.

Розпочалась «година запитань до Уряду».

Віце-прем'єр-міністр - Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко доповів про програми, які здійснює Уряд щодо енергоефективності та енергозбереження, про законодавче забезпечення виконання цих програм. Він зазначив, що суспільство очікує від влади проведення якісних змін, які вже проводяться третій рік поспіль. За його словами, зараз потрібно не зупинятися, нам потрібно продовжувати.

Він подякував народним депутатам за прийняття цього тижня закону №5120, який є ще одним кроком на шляху створення фундаменту нашої держави.

Г.Зубко також поінформував про шляхи зменшення вартості ціни газу, зокрема, про створення ринку газу, про створення конкуренції на цьому ринку.

Він зазначив, що впливати на показники лічильників можна тільки за рахунок проведення реформи енергоефективності, зменшення споживання і тиску.

Доповідач показав на слайдах, що у центрі уваги реформи енергоефективності Уряд вперше за 25 років ставить потреби споживача, який тепер має можливість управляти своєю власністю, впливати на рішення, зменшувати своє споживання. І він повинен отримати ті інструменти, які будуть йому запропоновані.

Г.Зубко зазначив, що велика робота зроблена і народними депутатами, і партнерами, і громадянським суспільством для того, щоб у парламенті розглядати закони, які дадуть ці інструменти.

За його словами, ці закони повинні виконати три стратегічні цілі - формування відповідального власника, створення інструментів для практичної оцінки стану житла, для отримання конкретних рекомендацій, запровадження системи, яка буде зобов’язувати надавача послуг надавати якісні послуги, а споживачу - мати чітке уявлення про те, що ця якість є відповідною. Третім напрямком є підтримка тих надавачів послуг, які опинилися в дуже важкому стані, - підприємства теплокомуненерго.

Г.Зубко закликав народних депутатів якнайшвидше прийняти закони про житлово-комунальні послуги, про комерційний облік.

Міністр освіти і науки Лілія Гриневич доповіла про стан фінансування сфери освіти і про пріоритети на 2017 рік.

Л.Гриневич, зокрема, поінформувала про те, як фінансувалася середня освіта у 2016 році, зазначивши, що ці витрати становили 42,5 млрд. гривень. Освітні заклади також фінансувалися з місцевих бюджетів та є залишок освітньої субвенції.

Міністр поінформувала про те, як змінилося фінансування у 2017 році. За її словами, воно зросло, зокрема, обсяг освітньої субвенції зараз становить понад 52 з половиною мільярди гривень, що на 2,8 млрд. гривень більше ніж у минулому році. Також Урядом передбачена додаткова дотація на освіту, медицину і культуру. Ця дотація має допомогти місцевим бюджетам справитися з тими повноваженнями і навантаженнями у сфері освіти.

Крім того, передбачені цільові кошти для розвитку матеріально-технічної бази і капітальних ремонтів освітніх закладів, на збільшення заробітної плати для вчителів загальної середньої освіти тощо.

Л.Гриневич також доповіла про пріоритети у діяльності Міністерства у 2017 році та закликала народних депутатів вже на цій сесії прийняти новий закон «Про освіту».

Члени Уряду відповіли на запитання народних депутатів.

На цьому «година запитань до Уряду» завершилася.



Перший заступник Голови Верховної Ради України Ірина Геращенко оголосила депутатські запити. Народні депутати виступили із заявами, повідомленнями, пропозиціями. Голова Верховної Ради України Андрій Парубій закрив пленарне засідання. Наступне пленарне засідання шостої сесії відбудеться у вівторок, 21 березня.

За матеріалами Інформаційного управління ВР України

Фото з прямої трансляції на каналі «Рада»



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.