​Пленарне засідання Верховної Ради України 14 квітня 2017 року

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій відкрив ранкове засідання. На вимогу фракцій «Опозиційний блок» і «Відродження» головуючий надав слово для виступу представнику фракції «Опозиційний блок» Нестору Шуфричу. Народний депутат у виступі звернув увагу на велику перерву між пленарними засіданнями - наступне засідання Верховної Ради відбудеться у вівторок, 16 травня.


Н.Шуфрич заявив, що фракції вимагають включити до порядку денного і ухвалити проект Постанови №6331 про внесення змін до календарного плану проведення шостої сесії, яким пропонується провести пленарні засідання 25-28 квітня.

Головуючий повідомив, що у засіданні беруть участь члени Кабінету Міністрів на чолі з Прем’єр-міністром Володимиром Гройсманом.

Розпочалася «година запитань до Уряду».

Головуючий надав слово для виступів Прем’єр-міністру Володимиру Гройсману.

Прем’єр-міністр Володимир Гройсман доповів про здобутки Уряду у здійсненні економічних і соціальних реформ за рік його роботи. Він нагадав свої слова, які він говорив рівно рік тому з цієї трибуни про те, що головним завданням Уряду є зупинити кризу, як політичну, так і економічну і перейти до економічного зростання. «Нам пророкували тоді, що Уряд не встоє, Уряд не зможе зупинити падіння і розпочати зростання економічне, що нам не вдасться пройти опалювальний сезон, що ми не зможемо забезпечити проходження зими, що кошти у нас закінчуються у вересні і багато інших речей. Але, як показав час, ми разом з вами зробили максимально можливе для того, щоб зупинити падіння і перейти до економічного зростання. Ми з вами зупинили кризу. Нам вдалося за результатами 2016 року забезпечити невелике, але зростання після важких, надзвичайно важких років падіння», - наголосив Прем’єр-міністр.

В.Гройсман зазначив, що особливо важливо, що у четвертому кварталі минулого року вдалося пришвидшити економічне зростання до 4,7%. «Прогнози були різні. Але, однозначно, економіка нашої країни показує, що вона готова відновлюватися. І тому, наше з вами завдання у 2017 році зробити все залежне для того, щоб ми змогли конвертувати економічне зростання з цифр ВВП в реальні доходи українських громадян. Ми маємо врешті повертати борги українському народу, який виявив у надзвичайно складні часи мудрість, терпіння, стійкість. І наше з вами завдання зробити все для того, щоб люди відчули зміни у своєму житті», - заявив урядовець.

Прем’єр-міністр також сказав, що «економічне зростання, яке ми отримали у 2016 році дало нам можливість почати змінювати багато речей у нашій країні. Ми зробили тільки перші кроки, які дозволили нам з 1 січня 2017 року вдвічі підвищити мінімальну заробітну плату в Україні».

Прем’єр попросив парламентаріїв підтримати здійснювані Урядом реформи освіти і охорони здоров’я.

«Ми маємо зробити п’ять ключових реформ і зміни будуть відчутні», - наголосив він.

Прем’єр-міністр, завершуючи виступ, привітав українців з Святом Великодня.

Члени Уряду відповіли на запитання народних депутатів.

На цьому «година запитань до Уряду» завершилася.



Перший заступник Голови Верховної Ради України Ірина Геращенко оголосила депутатські запити.

Народні депутати виступили із заявами, повідомленнями, пропозиціями.

Перший заступник Голови Верховної Ради України Ірина Геращенко закрила пленарне засідання.

18-21 квітня народні депутати працюватимуть в комітетах, комісіях і фракціях;

24-28 квітня - з виборцями; 3-5 травня та 10-12 травня - в комітетах, комісіях і фракціях.

Наступне пленарне засідання шостої сесії відбудеться у вівторок, 16 травня.

За матеріалами Інформаційного управління ВР України

Фото з прямої трансляції на каналі «Рада»



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.