​Щодо відхилення законопроектів, які обмежують конституційні права

Шановні народні обранці!

Як стало відомо, на засіданні Погоджувальної ради керівників фракцій та голів комітетів Верховної Ради України від 15.05.2017 внесено у порядок денний пленарних засідань низку законопроектів, новації яких суперечать Конституції та законодавству України й ЄС.


Так, на 16.05.2017 пропонується для розгляду блок питань інформатизації.

Зокрема, до проекту розкладу внесено ЗП реєстр. №№3549-1, 3549-3, 3549-4 (про електронні комунікації).

Неодноразове звернення до Вас щодо відхилення зазначених ЗП, які суперечать Конституції України та не відповідають законодавству України та рекомендаціям ЄС, обмежують конституційні права громадян, суперечать єдиній державній політиці та створюють умови для узурпації купкою людей влади по регулюванню найбільш інвестиційно-привабливої галузі України, не зупиняють суб’єктів законодавчої ініціативи здійснювати кроки щодо їх проштовхування у сесійну залу.

Вкотре наголошуємо, що ці ЗП не придатні для застосування, а тим більше для розгляду та прийняттю Верховною Радою України, і про це Парламент неодноразово інформували інститути громадянського суспільства, експерти ринку телекомунікацій.

Крім того, до проекту розкладу внесено ЗП реєстр. №2126а (про основні засади забезпечення кібербезпеки України – версія від 12.05.2017).

Звертаємо увагу, що цей ЗП має суттєві зауваження Головного юридичного управління, зокрема щодо не відповідності Конституції України, правової позиції Конституційного Суду України (рішення від 22 вересня 2005 року № 5-рп/2005, від 30 вересня 2010 року № 20-рп/2010, від 22 грудня 2010 року № 23-рп/2010), усталеним демократичним європейським принципам Європейського суду з прав людини.

Крім того, ЗП доповнено нормами та положеннями, зокрема щодо «технологічної інформації», які раніше були відхилені та зняті з розгляду Верховною Радою України (№5073 від 12.09.2014, № 2661 від 17.04.2015, ), а також питаннями «хмарних обчислень», пов’язані з ЗП №4302 (про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обробки інформації в системах хмарних обчислень), що створюють серйозні загрози безпеці та захисту персональних даних, особистої власності громадян України та їх ідентифікації, інформаційній та кібербезпеці, як складових національної безпеки України тощо.

У котре розраховуємо на Ваше розуміння ситуації, що склалася, та звертаємося з проханням відхилити вищезазначені законопроекти.

З повагою,
Віце-президент УСПП,
Голова Комісії з питань науки та ІТ І.М.Пєтухов

Фото з прямої трансляції На каналі «Рада»



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.