​Пленарне засідання Верховної Ради України 24 травня 2017 року

Народні депутати виступили з оголошеннями, заявами, повідомленнями, пропозиціями.

Парламентарії розглянули питання ратифікації.

Прийнято Закон «Про ратифікацію Адміністративних домовленостей щодо охорони інформації з обмеженим доступом між Урядом України та Організацією Північноатлантичного Договору».

Верховна Рада України ратифікувала Адміністративні домовленості щодо охорони інформації з обмеженим доступом між Урядом України та Організацією Північноатлантичного Договору, вчинені 28 вересня 2016 року в м. Києві, які набирають чинності з дати отримання дипломатичними каналами останнього письмового повідомлення про виконання Сторонами внутрішніх процедур, необхідних для набрання ними чинності.

Угода визначає терміни щодо інформації з обмеженим доступом, узгоджує еквівалентність грифів обмеження доступу Сторін, визначає компетентні органи безпеки, що відповідальні за імплементацію Адміністративних домовленостей, допуск та надання доступу до інформації з обмеженим доступом, вимоги до правил обміну, контролю та поводження з такою інформацією, порядок дій у разі порушення правил безпеки, що впливають на цю інформацію, процедурні та контрольні питання тощо.

Проект Закону зареєстровано за №0144.

Прийнято Постанову «Про Рекомендації парламентських слухань на тему: «Актуальні питання зовнішньої політики України».

Верховна Рада України схвалила Рекомендації парламентських слухань на тему: «Актуальні питання зовнішньої політики України».

У Рекомендаціях парламентських слухань, які відбулися 7 грудня 2016 року, систематизовані та враховані пропозиції народних депутатів України, центральних і місцевих органів виконавчої влади, представників наукових установ та вищих навчальних закладів, громадських організації, які були висловлені на парламентських слуханнях на тему: «Актуальні питання зовнішньої політики України».

Проект Постанови зареєстровано за №6014.

Прийнято за основу проект Закону «Про внесення змін до статті 16 Закону України «Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства».

Законопроектом пропонується доповнити частину 5 статті 16 Закону України «Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства» новими абзацами, згідно з якими Міністерству закордонних справ та його представництвам надається право здійснювати реєстрацію паспортних документів приватних домашніх робітників співробітників дипломатичних представництв і консульських установ іноземних держав в Україні, а також осіб, що працюють за трудовим договором та не входять до складу персоналу дипломатичних представництв і консульських установ іноземних держав в Україні.

Проект Закону зареєстровано за №5509.

Прийнято за основу проект Закону «Про внесення змін до Кримінального кодексу України (щодо встановлення кримінальної відповідальності за сприяння вчиненню самогубства)».

Законопроектом пропонується встановити кримінальну відповідальність за будь-яке сприяння особі у вчиненні нею самогубства чи спроби самогубства.

Проектом пропонується викласти частину першу статті 120 «Доведення до самогубства» Кримінального кодексу України у новій редакції, встановивши кримінальну відповідальність за «доведення особи до самогубства або до спроби самогубства, що є наслідком жорстокого з нею поводження, шантажу, примусу до протиправних дій, систематичного приниження її людської гідності, підбурювання, в тому числі підкупу, обману, а також будь-якого сприяння вчиненню самогубства».

Проект Закону зареєстровано за №4088.

Перед народними депутатами виступає Генеральний прокурор України Юрій Луценко з інформацією про діяльність органів прокуратури.

Ю.Луценко поінформував про рік роботи на посаді Генерального прокурора.

Він зазначив, що головним його завданням було сформувати команду, яка зможе продемонструвати всій Україні, що тут панує закон і справедливість.

«Саме тому найбільшим своїм досягненням за рік роботи на посаді Генерального прокурора я вважаю завершення слідства і початок судового процесу над януковичем, який обвинувачується у державній зраді українському народу. І це лише перший крок. Саме колишній президент віктор янукович був символом зла і для Майдану, і для абсолютної більшості українців.

Тепер я, як Генеральний прокурор, доведу це в суді», - наголосив Ю.Луценко.

Генеральний прокурор спростував закиди громадських організацій про те, що у Генеральній прокуратурі немає антикорупційних справ.

Він повідомив, що проти януковича і його найближчого оточення є десятки проваджень по корупції. У ключових випадках вже закінчено досудове слідство проти януковича, Азарова, Арбузова, Колобова, Савицього, Клименка, Курченка та інших діячів і тепер питання за Печерським судом.

Ю.Луценко також повідомив, що сьогодні в Україні відбувається фінальна операція в рамка другої справи Клименка, яка стосується податкових майданчиків. За його словами, сьогодні зранку було проведено близько 500 обшуків, вже затримано і доставлено в Генеральну прокуратуру 22 колишніх керівників податкової системи, які нанесли збитків Україні на суму близько десяти мільярдів доларів.


Після завершення виступу Генеральний прокурор відповів на запитання народних депутатів.

У заключному слові Ю.Луценко сказав, що він «переживав за сьогоднішній день. Не тому, що боявся критики. Вона має місце». Він визнав, що існують певні помилки.

Ю.Луценко також сказав, що йому є чим гордитися за роботу його підлеглих.

Він подякував народним депутатам усіх фракцій, усім, хто написав йому десять тисяч депутатських звернень, всім, хто подзвонив, усім сотням, які приходили на прийом, усім, хто на ефірах називали всіма можливими і неможливим епітетами.

Ю.Луценко попросив народних депутатів поважати Генеральну прокуратуру як інституцію за конкретні досягнення. «Критикуйте, міняйте, вимагайте, але давайте в цій країні ставитися до державних інституцій як до своєї гордості. Ви мене призначили на цю посаду. Я працюю разом із вами заради спільних українських інтересів. Я дуже сподіваюся, що результатом сьогоднішнього дня буде не перетягування канату, а результатом буде подальша спільна робота на подолання корупції і злочинності в нашій славній країні. Разом ми це можемо зробити. Разом ми це зробимо», - наголосив Генеральний прокурор.

А.Парубій повідомив, що інформацію Генерального прокурора взято до відома.

Після цього головуючий закрив ранкове засідання.

За матеріалами Інформаційного управління ВР України

Фото з прямої трансляції на каналій «Рада»



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.