​Пленарні засідання Верховної Ради України 20 червня 2017 року

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій, відкривши пленарне засідання, поінформував про робочий візит делегації Верховної Ради України до США, який відбувся з 12 по 16 червня. За підсумками візиту підписано Меморандум про співробітництво між Конгресом США і Верховною Радою України.


А.Парубій подякував народним депутатам, які взяли участь у підготовці Меморандуму.

Голова Верховної Ради України привітав усіх народних депутатів з цим важливим кроком на шляху розширення двосторонньої взаємодії між парламентами двох країн.

На вимогу двох фракцій головуючий надав слово для виступу народному депутату Оксані Юринець, яка озвучила заяву депутатської фракції «Блок Петра Порошенка», у якій фракція звернулася до мера Львова Андрія Садового із закликом негайно вирішити проблему зі сміттям у місті або добровільно залишити посаду міського голови.

Представники депутатських фракцій і груп виступили з оголошеннями, заявами, повідомленнями, пропозиціями.

Народні депутати приступили до розгляду питань порядку денного.

Парламентарії розглянули законопроекти про внесення змін до Господарського процесуального кодексу України, Цивільного процесуального кодексу України, Кодексу адміністративного судочинства України та інших законодавчих актів за №№6232 і 6232-1.

Розгляд законопроектів відбувся за повною процедурою.

Законопроект №6232 доповів заступник Глави Адміністрації Президента України Олексій Філатов.

Він звернувся до народних депутатів з проханням прийняти законопроект за основу.

Альтернативний законопроект за №6232-1 доповіла народний депутат Альона Шкрум.

Голова Комітету з питань правової політики та правосуддя Руслан Князевич доповів рішення Комітету, який рекомендує Верховній Раді прийняти за основу законопроект №6232 з пропозиціями Комітету.

В обговоренні законопроектів взяли участь представники депутатських фракцій і груп та народні депутати.

Прийнято за основу проект Закону «Про внесення змін до Господарського процесуального кодексу України, Цивільного процесуального кодексу України, Кодексу адміністративного судочинства України та інших законодавчих актів».

Законопроектом пропонується викласти в новій редакції Господарський, Цивільний процесуальні кодекси, Кодекс адміністративного судочинства України, внести зміни до Кримінального процесуального кодексу та понад 25 інших законодавчих актів.

Внесення змін сприятиме подоланню процесуальних проблем, які перешкоджають ефективному судовому захисту в Україні, удосконаленню принципів судочинства (змагальності, диспозитивності, пропорційності) та процесуальних механізмів (розгляд справ, запобігання зловживанню правами, впровадження «електронного суду» тощо).

Законопроект прийнято з урахуванням пропозиції Комітету з питань правової політики та правосуддя.

Проект Закону зареєстровано за №6232.

Народні депутати розглядають питання фінансової політики.

За результатами голосування на доопрацювання направлено проект Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення захисту прав споживачів фінансових послуг» №2456-д.

Народні депутати за результатами голосування відхилили проект Постанови «Про направлення на повторне друге читання проекту Закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо регульованих ринків та деривативів» №3498/П1.

Головуючий оголосив про створення у Верховній Раді міжфракційного депутатського об’єднання «За розвиток річок України». Головою об’єднання обрано народного депутата Андрія Вадатурського.

Головуючий закрив пленарне засідання.

Після перерви відбулося вечірнє пленарне засідання Верховної Ради України.

Народні депутати продовжили розгляд питання фінансової політики.

Парламентарії розглянули доопрацьований проект Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо регулювання переказу коштів» №5361-д.

За результатами голосування законопроект відхилено.

Прийнято за основу проект Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо спрощення ведення бізнесу та залучення інвестицій емітентами цінних паперів)».

Законопроектом пропонується вдосконалити порядок емісії цінних паперів, систему розкриття інформації на фондовому ринку, корпоративне управління в акціонерних товариствах, створити багатосторонню торговельну систему для поширення інформації про попит та пропозицію на фінансові інструменти та впорядкувати діяльність з надання інформаційних послуг на фондовому ринку.

У доопрацьованому проекті виключено зміни до Земельного і Господарського кодексів, законів «Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності», «Про дозвільну діяльність у сфері використання ядерної енергії», «Про телекомунікації», «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів», «Про оренду землі», «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень» та «Про державний земельний кадастр».

Також у доопрацьованому законопроекті:

- уточнена та узгоджена термінологія;

- виключені положення, які мали неоднозначний та суперечливий характер, що могло б призвести до зловживань під час їх застосування;

- передбачені норми щодо заборони юридичним особам, які створені відповідно до законодавства країни, що здійснює збройну агресію проти України, або які прямо або опосередковано контролюється особами, які є резидентами такої країни, здійснювати емісію цінних паперів на території України;

- передбачені норми щодо заборони реєстрації випуску цінних паперів якщо емітент зареєстрований на тимчасово окупованій території України або території проведення антитерористичної операції;

- з метою уникнення зловживань під час реалізації переважного права акціонерами на придбання акцій додаткової емісії передбачено, що рішення про невикористання зазначеного переважного права акціонерами публічного акціонерного товариства приймається більш як трьома чвертями голосів (75 %) акціонерів від їх загальної кількості, а рішення про невикористання цього права акціонерами приватного акціонерного товариства приймається більш як 95% голосів акціонерів від їх загальної кількості;

- уточнено звітний період для складання проміжної інформації про емітента;

- вилучені норми, пов’язані зі створенням правових засад для функціонування альтернативних фондових торгівельних майданчиків – багатосторонніх торгівельних систем.

Законопроект прийнято з урахуванням пропозицій.

Проект Закону зареєстровано за №5592-д.

За результатами розгляду на доопрацювання направлено проект Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення довіри між банками та їх клієнтами» №6027.

За результатами голосування відхилено проект Закону про внесення змін до Закону України «Про державну підтримку розвитку індустрії програмної продукції» щодо розроблення трирічних планів заходів з підтримки розвитку індустрії програмної продукції №6160.

Головуючий закрив вечірнє засідання.

За матеріалами Інформаційного управління ВР України



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.