​Пленарні засідання Верховної Ради України 11 липня 2017 року

Після обговорення народними депутатами головуючий запропонував перейти до розгляду законопроекту про Конституційний Суд України №6427-д і запропонував провести рейтингове голосування. У голосуванні взяли участь 165 народних депутатів.


А.Парубій запропонував розглянути питання про календарний план проведення сьомої сесії і про призначення позачергових місцевих виборів.

Народні депутати за результатами голосування не підтримали ці пропозиції.

Головуючий оголосив перерву у ранковому засіданні для проведення консультації з керівниками депутатських фракцій і груп.

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій відкрив ранкове засідання.

А.Парубій передав вітання від Генерального секретаря ООН, з яким він провів зустріч у неділю ввечері, і закликав ООН позбавити росію права вето в Раді Безпеки ООН.

Головуючий поінформував про питання, які будуть розглядатися сьогодні на пленарних засіданнях.

Представники депутатських фракцій і груп виступили з оголошеннями, заявами, повідомленнями, пропозиціями.

Народні депутати приступили до розгляду питань порядку денного.

Прийнято Закон України «Про внесення змін до Закону України «Про вищу освіту» щодо діяльності вищих навчальних закладів на території Донецької та Луганської областей».

Законом врегулювано особливості прийому на навчання до вищих навчальних закладів, які знаходяться на території Донецької та Луганської областей. Зокрема, встановлено для вищих навчальних закладів Донецької та Луганської областей фіксований обсяг державного замовлення на підготовку фахівців з вищою освітою для всіх спеціальностей та всіх освітніх рівнів, зазначених у відповідних ліцензіях на провадження освітньої діяльності.

Проект Закону зареєстровано за №6548.

До порядку денного сесії включено ряд законопроектів.

Головуючий оголосив про виключення народного депутата Борислава Розенблата зі складу депутатської фракції «Блок Петра Порошенка» згідно з протоколом засідання фракції.

Головуючий поставив на голосування пропозицію народних депутатів про перенесення на четвер розгляду подань Генерального прокурора про надання згоди про притягнення до кримінального відповідальності деяких народних депутатів, передбачивши проведення одного ранкового засідання без перерви до завершення розгляду питання.

Народні депутати не підтримали пропозицію («за» - 190 голосів).

А. Парубій сказав, що він невідкладно зв’яжеться з Генеральним прокурором з проханням прибути на пленарне засідання для розгляду його подань.

Прийнято Закон «Про внесення зміни до статті 4 Закону України «Про поводження з радіоактивними відходами» щодо удосконалення механізму фінансування поводження з радіоактивними відходами».

Законом стаття 4 «Фінансове забезпечення діяльності у сфері поводження з радіоактивними відходами» Закону «Про поводження з радіоактивними відходами» викладено у редакції, згідно з якою:

«Видатки на фінансове забезпечення діяльності у сфері поводження з радіоактивними відходами щороку передбачаються у Державному бюджеті України.

У складі спеціального фонду Державного бюджету України створюється Державний фонд поводження з радіоактивними відходами (далі – Фонд).

Дохідна частина Фонду формується за рахунок коштів, які надходять від екологічного податку, що справляється за утворення радіоактивних відходів (включаючи вже накопичені) та/або тимчасове зберігання радіоактивних відходів їх виробниками понад установлений особливими умовами ліцензії строк, а також інших надходжень, не заборонених законодавством.

Кошти Фонду спрямовуються на реалізацію бюджетних програм, у межах яких виконуються роботи та здійснюються заходи з проектування, будівництва, введення в експлуатацію, експлуатації, зняття з експлуатації або закриття об’єктів, призначених для поводження з радіоактивними відходами, які передані ліцензіатами у власність держави, включаючи сховища для довготривалого зберігання чи захоронення радіоактивних відходів, які утворилися після переробки відпрацьованого ядерного палива українських атомних електростанцій, та здійснюються інші заходи, пов’язані з поводженням з радіоактивними відходами, які передані ліцензіатами у власність держави. Спрямування коштів Фонду на реалізацію таких бюджетних програм здійснюється за поданням Комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи і погодженням Комітету Верховної Ради України з питань бюджету.

Ставки та порядок обчислення екологічного податку, що справляється за утворення радіоактивних відходів (включаючи вже накопичені) та/або тимчасове зберігання радіоактивних відходів їх виробниками понад установлений особливими умовами ліцензії строк, встановлюються Податковим кодексом України. Порядок використання коштів Фонду встановлюється Кабінетом Міністрів України.

Головним розпорядником коштів Фонду є центральний орган виконавчої влади, який здійснює державне управління у сфері поводження з радіоактивними відходами.

Держава в установленому Кабінетом Міністрів України порядку надає суб’єктам діяльності у сфері використання ядерної енергії, які сплачують екологічний податок, що справляється за утворення радіоактивних відходів (включаючи вже накопичені) та/або тимчасове зберігання радіоактивних відходів їх виробниками понад установлений особливими умовами ліцензії строк, гарантії щодо прийняття без додаткової оплати на зберігання чи захоронення всього обсягу радіоактивних відходів, утворених під час провадження діяльності таких суб’єктів».

Проект Закону зареєстровано за №6435.

Прийнято Закон «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо удосконалення механізму фінансового забезпечення поводження з радіоактивними відходами».

Законом визначено порядок формування та використання коштів Державного фонду поводження з радіоактивними відходами, створеного у складі спеціального фонду Державного бюджету України.

Відповідні зміни внесено до Бюджетного кодексу України.

У Законі враховано пропозиції Комітету з питань бюджету.

Проект Закону зареєстровано за №6436.

Прийнято за основу проект Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення процедури реабілітації жертв репресій комуністичного тоталітарного режиму 1917-1991 років».

Законопроектом пропонується внести зміни до Закону України «Про реабілітацію жертв політичних репресій на Україні» з метою більш чіткого визначення категорій осіб, які мають право на реабілітацію, уточнення та визначення вживаних термінів.

З метою приведення процедури реабілітації жертв репресій комуністичного тоталітарного режиму 1917-1991 років у відповідність до запропонованих змін до Закону України «Про реабілітацію жертв політичних репресій на Україні», передбачено також внесення відповідних змін законів України «Про місцеві державні адміністрації», «Про Раду міністрів Автономної Республіки Крим», «Про пенсійне забезпечення», «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб», «Про судовий збір», «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки», «Про прокуратуру», до Кодексу України про адміністративні правопорушення та Кодексу адміністративного судочинства України.

Проект Закону зареєстровано за №6574.

А.Парубій повідомив, що Генеральний прокурор України Ю.Луценко прибуде до Верховної Ради о 16.00.

Після обговорення повідомлення Голова Верховної Ради України сказав, що він згідно Регламенту і процедури і народні депутати не можуть без присутності Генерального прокурора розпочати розгляд питання, оскільки це може бути порушенням, яке потім буде скасовано у суді.

А.Парубій зазначив, що він як Голова Верховної Ради не має права розпочати розгляд подань без присутності Генерального прокурора. Він запропонував дочекатися Генерального прокурора.

Головуючий запропонував продовжити вечірнє засідання до завершення розгляду усіх подань Генерального прокурора.

233 голосами народні депутати підтримали пропозицію.

Після обговорення народними депутатами головуючий запропонував перейти до розгляду законопроекту про Конституційний Суд України №6427-д і запропонував провести рейтингове голосування.

У голосуванні взяли участь 165 народних депутатів.

А.Парубій запропонував розглянути питання про календарний план проведення сьомої сесії і про призначення позачергових місцевих виборів.

Народні депутати за результатами голосування не підтримали ці пропозиції.

Головуючий оголосив перерву у засіданні для проведення консультації з керівниками депутатських фракцій і груп.

Після закінчення перерви головуючий закрив ранкове засідання.

По перерві відбулося вечірнє пленарне засідання Верховної Ради України.

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій після реєстрації народних депутатів нагадав, що на вечірньому засіданні розглядатимуться подання Генерального прокурора України Юрій Луценка про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності деяких народних депутатів.

А.Парубій зачитав перше подання Генерального прокурора про притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата Євгена Дейдея.

Головуючий також повідомив, що Комітет з питань Регламенту та організації роботи Верховної Ради України розглянув це подання та ухвалив висновок щодо нього, прийняв рішення направити Голові Верховної Ради висновок Комітету, зазначене подання та пояснення народного депутата Є.Дейдея.

А.Парубій надав слово Генеральному прокурору Ю.Луценку для відповіді на запитання народних депутатів.

Генеральний прокурор України Юрій Луценко відповів на запитання народних депутатів.

Перший заступник голови Комітету з питань Регламенту та організації роботи Верховної Ради України Павло Пинзеник зачитав висновок Комітету.

В обговоренні подання взяли участь представники депутатських фракцій і груп і народні депутати.

Представники деяких депутатських фракцій, зокрема, повідомили, що фракції будуть голосувати за всі подання Генерального прокурора.

Із заключним словом виступили Генеральний прокурор Ю.Луценко, який попросив народних депутатів дати згоду на притягнення народного депутата Є.Дейлея до кримінальної відповідальності.

Народний депутат Євген Дейдей у заключному слові звернувся до народних депутатів з проханням проголосувати по совісті і по закону.

Перший заступник голови Комітету з питань Регламенту та організації роботи Верховної Ради України Павло Пинзеник зазначив, що Комітет вважає подання недостатньо обгрунтованим, невмотивованим та не містить конкретних фактів, висновки слідства грунтуються на припущеннях, а законність одержання фактів є сумнівною, що не може підтверджувати факт вчинення народним депутатом Є.Дейдеєм кримінального порушення, передбаченого частиною третьою статті 368-2 Кримінального кодексу.

П.Пинзеник повідомив, що Комітет прийняв рішення ухвалити висновок щодо подання та направити Голові Верховної Ради висновок Комітету, зазначене подання та пояснення народного депутата Є.Дейдея.

Головуючий поставив на голосування питання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата Євгена Дейдея.

«За» проголосувало 192 народних депутатів.

Подання за результатами голосування відхилене.

Народні депутати приступили до розгляду наступного подання Генерального прокурора про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата Олеся Довгого.

А.Парубій зачитав резолюційну частину подання Генерального прокурора.

Головуючий надав слово Генеральному прокурору Ю.Луценку для відповіді на запитання народних депутатів.

Генеральний прокурор України Юрій Луценко відповів на запитання народних депутатів.

Народний депутат Олесь Довгий попросив голосуючого замість пояснення надати йому більше часу для виступу у заключному слові.

Перший заступник голови Комітету з питань Регламенту та організації роботи Верховної Ради України Павло Пинзеник повідомив, що Комітет розглянув за участю Генерального прокурора його подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата Олеся Довгого.

П.Пинзеник також повідомив, що Комітет ухвалив висновок щодо подання.

В обговоренні подання взяли участь представники депутатських фракцій і груп і народні депутати.

Генеральний прокурор Ю.Луценко у заключному слові попросив народних депутатів дати згоду на притягнення народного депутата О.Довгого до кримінальної відповідальності.

Народний депутат Олесь Довгий у виступі звернувся до народних депутатів з проханням підтримати подання Генерального прокурора і дати змогу виконати свою передвиборчу обіцянку про зняття депутатської недоторканності.

Перший заступник голови Комітету з питань Регламенту та організації роботи Верховної Ради України Павло Пинзеник сказав, що це подання є прецедентом для Верховної Ради.

Головуючий поставив на голосування питання про надання згоди про притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата Олеся Довгого.

Народні депутати 251 голосом підтримали подання Генерального прокурора.

Парламентарії приступили до розгляду наступного подання Генерального прокурора про надання згоди про притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата Андрія Лозового.

А.Парубій повідомив, що відповідне подання Генерального прокурора надійшло до Верховної Ради і зачитав резолюційну частину подання. Він також повідомив, що Комітет з питань Регламенту та організації роботи Верховної Ради України розглянув це подання та ухвалив висновок щодо нього, прийняв рішення направити Голові Верховної Ради висновок Комітету, зазначене подання та пояснення народного депутата А.Лозового.

Головуючий надав слово Генеральному прокурору Ю.Луценку для відповіді на запитання народних депутатів.

Генеральний прокурор Ю.Луценко відповів на запитання народних депутатів.

Народний депутат Андрій Лозовий дав пояснення щодо подання. Він заявив, що це подання є необрунтованим.

Перший заступник голови Комітету з питань Регламенту та організації роботи Верховної Ради України Павло Пинзеник зачитав висновок Комітету щодо подання, у якому зазначається, що Комітет вважає, що це подання, підтримане та внесене до Верховної Ради Генеральним прокурором України Ю.Луценком, є законним і вмотивованим, оскільки ініційовано і подано належно суб’єктом, однак є недостатньо обгрунтованим.

П.Пинзеник повідомив, що Комітет прийняв рішення ухвалити висновок щодо подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата Андрія Лозового і направити його та зазначене подання Голові Верховної Ради України.

Представники депутатських фракцій і груп взяли участь в обговоренні подання.

Із заключним словом виступили Генеральний прокурор Ю.Луценко, народний депутат А.Лозовий і Перший заступник голови Комітету з питань Регламенту та організації роботи Верховної Ради України Павло Пинзеник.

Головуючий поставив на голосування питання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата Андрія Лозового.

Подання підтримали 177 парламентаріїв.

Подання за результатами голосування відхилене.

Головуючий оголосив до розгляду подання Генерального прокурора Ю.Луценко про надання згоди про притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт народного депутата Максима Полякова.

А.Парубій повідомив, що відповідне подання Генерального прокурора надійшло до Верховної Ради і зачитав резолюційну частину подання. Він також повідомив, що Комітет з питань Регламенту та організації роботи Верховної Ради України розглянув це подання та ухвалив висновок щодо нього, прийняв рішення направити Голові Верховної Ради висновок Комітету, зазначене подання та пояснення народного депутата М.Полякова.

Головуючий надав слово Генеральному прокурору Ю.Луценку.

Ю.Луценко відповідає на запитання народних депутатів.

Народний депутат Максим Поляков пояснив суть висунутих йому звинувачень. Він відкинув ці звинувачення, назвавши їх провокацією.

Перший заступник голови Комітету з питань Регламенту та організації роботи Верховної Ради України Павло Пинзеник зачитав висновок Комітету щодо подання.

Комітет вважає, що подання про надання згоди на про притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата Максима Полякова є законним та вмотивованим, оскільки ініційовано і подано належним суб’єктом подання, однак недостатньо обгрунтованим з точки зору доказової бази. Крім того, Комітет висловив обгрунтовані застереження щодо зловживання владою, повноваженнями в частині проведення оперативно-розшукових дій і звернувся до Генерального прокурора щодо вчинення працівниками НАБУ діянь, що містять ознаки злочину, передбаченого статтею 170 Кримінального кодексу.

Представники депутатських фракцій і груп взяли участь в обговоренні подання.

Із заключним словом виступили Генеральний прокурор Юрій Луценко, народний депутат Максим Поляков і Перший заступник голови Комітету з питань Регламенту та організації роботи Верховної Ради України Павло Пинзеник.

Головуючий поставив на голосування подання Генерального прокурора Ю.Луценко про надання згоди про притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата Максима Полякова.

Народні депутати 250 голосами підтримали це подання.

Подання Генерального прокурора Ю.Луценко про надання згоди на затримання та арешт народного депутата Максима Полякова за результатами голосування не були підтримані (за – відповідно 125 і 111 голосів).

Голова Верховної Ради України оголосив до розгляду подання Генерального прокурора Ю.Луценко про надання згоди про притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата Борислава Розенблата.

А.Парубій надав слово Генеральному прокурору Юрію Луценку, який відповів на запитання народних депутатів.

Народний депутат Борислав Розенблат дав пояснення стосовно подань Генерального прокурора. Він закликав народних депутатів зняти з нього депутатську недоторканість з тим, щоб він міг захистити свою честь у судах.

Перший заступник голови Комітету з питань Регламенту та організації роботи Верховної Ради України Павло Пинзеник зачитав висновок Комітету щодо подання Генерального прокурора.

В обговоренні подань беруть участь представники депутатських фракцій і груп.

Із заключним словом виступили Генеральний прокурор Юрій Луценко, народний депутат Борислав Розенблат і перший заступник голови Комітету з питань Регламенту та організації роботи Верховної Ради України Павло Пинзеник.

Головуючий поставив на голосування подання Генерального прокурора Ю.Луценко про надання згоди про притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата Борислава Розенблата.

Народні депутати 296 голосами підтримали подання.

Подання Генерального прокурора Ю.Луценко про надання згоди на затримання та арешт народного депутата Борислава Розенблата за результатами голосування не були підтримані (за – відповідно 183 і 181 голосів).

Головуючий закрив вечірнє засідання.

За матеріалами Інформаційного управління ВР України

Фото з прямої трансляції на каналі «Рада»



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха различными средствами нападения и в прошедшую ночь применил 13 ударных «шахедов»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.