​Пленарні засідання Верховної Ради України 14 жовтня 2017 року

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій, відкривши ранкове засідання, поінформував про питання порядку денного сьогоднішнього засідання. З оголошеннями, заявами, повідомленнями, пропозиціями виступили представники депутатських фракцій і груп.


Народні депутати розглянули питання аграрної політики.

У першому читанні розглядається проект Закону про основні принципи та вимоги до органічного виробництва, обігу та маркування органічної продукції №5448.

Законопроект доповів заступник Міністра аграрної політики та продовольства Віктор Шеремета.

Заступник голови Комітету з питань аграрної політики та земельних відносин Олександр Бакуменко доповів рішення Комітету, який рекомендує Верховній Раді прийняти законопроект за основу.

В обговоренні законопроекту взяли участь представники депутатських фракцій.

Народні депутати не підтримали пропозицію профільного комітету про прийняття законопроекту і 228 голосами направили проект для підготовки на повторне перше читання.

Парламентарії розглянули два проекти Законів про безпечність та гігієну кормів за №№ 2845 і 2845-1.

Прийнято за основу проект Закону «Про безпечність та гігієну кормів».

Законопроектом пропонується визначити правові та організаційні засади виробництва, обігу, маркування та представлення кормів, регулювання відносин між органами виконавчої влади та операторами ринку кормів.

Проектом також передбачається визначити основні терміни, повноваження органів виконавчої влади у зазначеній сфері, засади та порядок здійснення державного контролю, права та обов‘язки операторів ринку кормів, механізм їх державного регулювання виробництва та обігу.

Документом пропонується внести зміни до Законів «Про ветеринарну медицину», «Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності» та деякі інші закони, прийняття яких необхідно для належної реалізації положень «первинного» Закону, яким є Закон України «Про безпеку та гігієну кормів».

Проект Закону зареєстровано за №2845.

Розглянуто два проекти Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо оптимізації використання масивів земель сільськогосподарського призначення за №№ 6049 і 6049-1.

За результатами голосування законопроект №6049 відхилено, проект №6049-1 – направлено на повторне перше читання.

Прийнято Закон «Про внесення змін до Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту».

Законодавчим актом надано статус «Постраждалий учасник Революції Гідності» особам, які брали участь у масових акціях громадського протесту в Україні з 21 листопада 2013 року по 21 лютого 2014 року за євроінтеграцію та проти режиму януковича і на виконання Закону України «Про встановлення державної допомоги постраждалим учасникам масових акцій громадського протесту та членам їх сімей» включені до переліку осіб, які під час участі в Революції Гідності отримали тілесні ушкодження (тяжкі, середньої тяжкості, легкі) та звернулися за медичною допомогою у період з 21 листопада 2013 року по 30 квітня 2014 року. Таким особам надано право на пільги, які передбачені для учасників бойових дій.

Законом визначено статус інваліда війни для громадян, які стали інвалідами внаслідок поранень чи інших ушкоджень здоров’я, одержаних від вибухових речовин, боєприпасів і військового озброєння на території, де органи державної влади здійснюють свої повноваження, та населених пунктах, що розташовані на лінії зіткнення під час проведення антитерористичної операції та надано відповідні пільги зазначеним особам.

Право на встановлення статусу інваліда війни надано також учасникам антитерористичної операції, які визнані інвалідами внаслідок захворювання, отриманого під час участі в АТО.

Крім цього, у тексті зазначеного Закону терміни «Велика Вітчизняна війна» замінено на «Друга світова війна».

Проект Закону зареєстровано за №5697.

До порядку денного сесії включено низку законопроектів.

Народні депутати не підтримали відкликання проекту Закону про антикорупційні суди №6011.

Прийнято Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України» (щодо врегулювання законодавства у сфері застосування запобіжних заходів до особи, стосовно якої передбачається застосування примусових заходів медичного характеру або вирішується питання про їх застосування)».

Законодавчим актом внесено відповідні зміни до статей 6 і 9 Основ законодавства України про охорону здоров’я з метою врегулювання законодавства у сфері застосування запобіжних заходів до особи, стосовно якої передбачається застосування примусових заходів медичного характеру або вирішувалося питання про їх застосування.

Проект Закону зареєстровано за №1242.

Прийнято Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо надання психіатричної допомоги».

Законом внесено комплексні зміни до Закону України «Про психіатричну допомогу» та окремі зміни до «Основи законодавства про охорону здоров'я», Закону України «Про пенсійне забезпечення», Цивільного, Цивільного процесуального, Кримінального процесуального, Кримінально-виконавчого і Кримінального кодексів України з метою створення реального механізму захисту прав недієздатних осіб та приведення чинного законодавства до міжнародних стандартів надання психіатричної допомоги ув’язненим.

Законопроект зареєстровано за №4449.

Народні депутати розпочали розгляд поправок до «Про підвищення доступності та якості медичного обслуговування у сільській місцевості» №7117.

Головуюча на засіданні Перший заступник Голови верховної Ради України Ірина Геращенко закрила ранкове засідання.

По перерві розпочалося вечірнє пленарне засідання Верховної Ради України.

Народні депутати завершили розгляд поправок до законопроекту «Про підвищення доступності та якості медичного обслуговування у сільській місцевості» №7117.

Прийнято Закон «Про підвищення доступності та якості медичного обслуговування у сільській місцевості».

Законодавчим актом визначено правові, організаційні засади і напрями регулювання розвитку охорони здоров’я у сільській місцевості для забезпечення гарантій рівного доступу громадян до якісного медичного обслуговування.

Законом, зокрема, встановлено, що:

- «підвищення доступності та якості медичного обслуговування у сільській місцевості є одним із пріоритетних напрямів державної політики у сферах охорони здоров’я та регіонального розвитку»;

- «підвищення доступності та якості медичного обслуговування у сільській місцевості забезпечується шляхом здійснення заходів з розроблення, затвердження, фінансування, виконання державних цільових програм, спрямованих на поліпшення, збереження та відновлення здоров'я населення, надання субвенцій з Державного бюджету України місцевим бюджетам для розвитку охорони здоров’я у сільській місцевості»;

- «Кабінет Міністрів України визначає порядок та критерії забезпечення за рахунок коштів державного бюджету закладів охорони здоров’я в сільській місцевості обладнанням та транспортними засобами, необхідними для медичного обслуговування населення» тощо.

Закон прийнято з урахуванням підтриманих правок.

Проект Закону зареєстровано за №7117.

Головуючий повідомив, що на пленарному засіданні присутні члени Кабінету Міністрів на чолі з Прем’єр-міністром Володимиром Гройсманом.

Парламентарії розглядають питання Державного бюджету України.

Проект Закону про внесення змін до Бюджетного кодексу України №7116 доповів Міністр фінансів Олександр Данилюк.

Прийнято за основу проект Закону «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України».

Законопроектом пропонується врегулювати питання, пов’язані із підготовкою проекту Державного бюджету України на 2018 рік.

Проектом, зокрема, пропонується:

уточнити порядок формування та виконання місцевих бюджетів, міжбюджетних взаємовідносин між державним бюджетом та місцевими бюджетами;

запровадити нові засади фінансового забезпечення освіти;

встановити особливості здійснення видатків бюджету на соціальний захист та соціальне забезпечення;

перерозподілити повноваження щодо здійснення видатків на первинну медичну допомогу в рамках реалізації реформи фінансування системи охорони здоров’я, зокрема переходу на оплату медичних послуг;

визначити новий порядок зарахування до державного та місцевих бюджетів плати за видачу ліцензії на провадження господарської діяльності з випуску та проведення лотерей;

унормувати питання зарахування до спеціального фонду місцевих бюджетів надходжень в рамках програм допомоги від урядів іноземних держав, міжнародних організацій, донорських установ;

перебачити, що повернення надміру утриманих (сплачених) сум ПДФО з відповідного бюджету здійснюватиметься за податковою адресою платника податку;

визначити особливості повернення помилково або надміру сплачених платежів податку на доходи фізичних осіб;

продовжити на 2018-2019 роки дію норми щодо зарахування 13,44 відсотка акцизного податку з виробленого в Україні пального та ввезеного на митну територію України пального до бюджетів місцевого самоврядування тощо.

Законопроект прийнято з урахуванням пропозицій Комітету з питань бюджету.

Проект Закону зареєстровано за №7116.

Прийнято за основу проект Закону «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2018 році».

Законопроектом пропонується з урахуванням індексу споживчих цін та індексу цін виробників промислової продукції ставки екологічного податку збільшені на 11,2 відсотка, а ставки рентної плати за користування надрами в цілях, не пов'язаних з видобуванням корисних копалин, рентної плати за спеціальне використання води та рентної плати за спеціальне використання лісових ресурсів збільшені на 16,8 відсотка.

Загальний ресурс від впровадження цих ініціатив за розрахунками Міністерства фінансів України складе 716,3 млн. грн.

Проектом передбачається поступове до 2025 року підвищення специфічних ставок акцизного податку на тютюнові вироби і мінімального акцизного податкового зобов’язання зі сплати акцизного податку з тютюнових виробів, а саме у 2018 році - на прогнозний індекс споживчих цін 11,2% та додатково на 16,7% (тобто, з урахуванням попередньої індексації загалом на 29,7%), а у подальші роки - на 20% до рівня, еквівалентного 90 євро за 1000 штук.

Проектом передбачається, що з 01 січня 2025 року будуть дотримуватися вимоги Директиви Ради Європейського Союзу № 2011/64/ЄС від 21.06.2011 року про структуру і ставки акцизів, що застосовуються до тютюнових виробів щодо частки акцизу у середньозваженій роздрібній ціні продажу сигарет як мінімум 60%. Для цього запроваджується механізм визначення такої ціни.

Загальний ресурс від впровадження цих ініціатив у 2018 році складе 11 744,0 млн. гривень.

Законопроектом також пропонується імперативну норму пункту 4 розділу ХІХ Податкового кодексу України щодо необхідності щорічного подання КМУ законопроекту про збільшення ставок, визначених в абсолютних величинах, перевести у доручення КМУ такий законопроект подавати у разі необхідності.

Проект Закону зареєстровано за №6776-д.

Народні депутати розглянули проект Закону про Державний бюджет України на 2018 №7000.

Прийнято Постанову «Про висновки та пропозиції до проекту Закону України про Державний бюджет України на 2018 рік».

За результатами розгляду у першому читанні проекту Закону України про Державний бюджет України на 2018 рік (реєстр. №7000), поданого Кабінетом Міністрів України, Верховна Рада України схвалила висновки та пропозиції до проекту Закону України про Державний бюджет України на 2018 рік як Бюджетні висновки Верховної Ради України.

Кабінету Міністрів України підготувати проект Закону України про Державний бюджет України на 2018 рік до другого читання відповідно до Бюджетних висновків Верховної Ради України та подати його на розгляд Верховної Ради України у двотижневий строк з дня набрання чинності цією Постановою.

Постанову прийнято з урахуванням пропозицій Комітету з питань бюджету.

Проект Постанови зареєстровано за №7000-П.

Прем’єр-міністр Володимир Гройсман подякував народним депутатам за підтримку.

Головуючий закрив вечірнє засідання.

За матеріалами Інформаційного управління ВР України

Фото з прямої трансляції на каналі «Рада»



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.