​Пленарні засідання Верховної Ради України 16 січня 2018 року

Для участі у ранковому засіданні зареєструвалося 345 народних депутатів. Голова Верховної Ради України Андрій Парубій відкрив ранкове засідання. Він повідомив, що розгляд питань розпочнеться із законопроекту про деокупацію Донбасу за №7163.


З оголошеннями, заявами, повідомленнями, пропозиціями виступили представники депутатських фракцій і груп.

Після закінчення виступів головуючий повідомив, що сьогодні захисники Донецького аеропорту відзначають День українського кіборга, День захисників українського аеропорту, українських героїв, які продемонстрували незламність в боротьбі проти російського агресора.

Парламентарії хвилиною мовчання вшанували пам’ять захисників Донецького аеропорту.

Народні депутати приступили до розгляду питань національної безпеки та оборони.

Секретар Комітету з питань національної безпеки і оборони Іван Вінник доповів підготовлений до другого читання проект Закону про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій та Луганській областях №7163.

Він нагадав, що законопроект, внесений Президентом України та визначений ним як невідкладний до розгляду, був прийнятий Верховною Радою 6 жовтня. «Після того законопроект було направлено для підготовки до другого читання у Комітет з питань національної безпеки і оборони. Для доопрацювання законопроекту було створена робоча група. Під час доопрацювання Комітет отримав близько 700 правок, а також зауваження від силових відомств, від міжнародних партнерів. 6 фракцій парламенту подали свої зауваження як депутатські поправки. Окремі депутати також долучилися до цієї роботи. Комітет залучав науковців. У підготовці законопроекту взяли участь всі фракції парламенту. Вони подавали свої правки, завдяки яким законопроект став досконалішим, більш серйозним, більш потужним і більш небезпечним для Російської Федерації, і тим самим ще більш потрібнішим Україні», - додав доповідач.

І.Вінник зазначив, що законопроект визначає російську федерацію окупантом, законодавчо визначає, які території є окупованими, надає відповідні повноваження силовим відомствам реалізовувати всі заходи, необхідні для того, щоб ці території були деокуповані, звільнені від російської федерації.

Законопроект також визначає параметри захисту цивільного населення, визначає юридичний статус, визначає статус документів правочинів, які здійснюються на цих територіях, де-факто визнаючи їх нікчемними, таким чином засуджуючи будь-які спроби російської федерації легалізувати свою присутність.

Цей законопроект діє без шкоди для невід’ємного суверенного права забезпечити звільнення своїх територій і незалежності, незалежно від того чи це в Донецькій, Луганській областях чи в окупованому Криму, від російського агресора.

Згідно з законопроектом, Президент України отримає всі необхідні та достатні повноваження для здійснення своїх функцій як Верховного командувача.

Окрім того, перехідними положеннями врегульовано дуже багато суперечливих питань, як наприклад, скасування нарешті вільної економічної зони «Крим» (у нас такий закон є чинним).

Ми надаємо дуже потрібне право громадянам України звільнятися від сплати судового збору по майнових позовах, які вони подають по відношенню до країни-агресора.

Чітко встановлено, що вся відповідальність за нанесення будь-яких матеріальних чи нематеріальних збитків покладається на країну-агресор.

І.Вінник повідомив, що Комітет окремо розглядав зауваження Юридичного управління, частину з яких він рекомендує імплементувати в законопроект під стенограму.

Доповідач також зазначив, що «все це треба буде голосувати з необхідним техніко-юридичним доопрацюванням нарівні Комітету, тому що це надзвичайно складний законопроект».

Парламентарії розпочали розгляд правок до законопроекту.

На ранковому засіданні народні депутати розглянули 343 правок з 673.

Розгляд правок буде продовжено на вечірньому засіданні.

Головуючий оголосив про створення у Верховній Раді трьох міжфракційних депутатських об’єднань: «Правозахисна коаліція», співкерівниками якого обрано народних депутатів Олену Сотник та Ігоря Луценка; «Питна вода», керівником якого обрано народного депутата Андрія Реку; «Коаліція на підтримку плану економічного розвитку та інвестицій» «Плану Маршалла» для України. Керівником цього об'єднання обрано народного депутата Ганну Гопко.

Головуючий закрив ранкове засідання.

Після перерви відбулося вечірнє пленарне засідання Верховної Ради України.

Народні депутати продовжили розгляд правок до проекту Закону про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій та Луганській областях №7163.

На ранковому засіданні парламентарії розглянули 343 правок з 673.

Всього розглянуто 482 правки з 673-х.

Розгляд правок буде продовжено на наступному пленарному засіданні.

Головуючий закрив вечірнє засідання.

За матеріалами Інформаційного управління ВР України

Фото з прямої трансляції на каналі «Рада»



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.