​Пленарне засідання Верховної Ради України 28 лютого 2017 року

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій, відкривши ранкове засідання, повідомив, що щойно до Верховної Ради надійшов надважливий законопроект про національну безпеку. «Цей законопроект є безумовно пріоритетним і я невідкладно направляю комітету профільному і даю доручення невідкладно його розглянути. Цей закон надважливий в час, коли Україна бореться з російською агресією. Він важливий нам як для реформи сектору безпеки, так і для суттєвого кроку на нашому шляху до НАТО», - сказав А.Парубій, висловивши сподівання на швидкий розгляд цього законопроекту, який поданий Президентом України у Верховну Раду України.


Головуючий також повідомив про те, що сьогодні буде презентована дорожня карта пріоритетних законопроектів для європейської інтеграції України. Це список з 57 законопроектів.

А.Парубій повідомив, що презентація відбудеться у конференц-залі Верховної Ради о 14-й годині.

Головуючий надав слово народним депутатам для виступів з оголошеннями, заявами, повідомленнями, пропозиціями.

Після закінчення виступів Голова Верховної Ради України Андрій Парубій виступив з трибуни перед народними депутатами. Він спростував висловлювання деяких парламентаріїв, які вони учора дали засобам масової інформації після інциденту перед Верховною Радою, стосовно того, що Голова Верховної Ради учора не відреагував на прохання народних депутатів зустрітися з протестувальниками, що він не вийшов і тому відбувся конфлікт. «В мене питання: де межа підлості і ницості тих людей? Жодна людина не підходила до мене. Хоча хочу наголосити: підхід до Голови Верховної Ради є відкритим для кожного народного депутата», - зазначив він.

А.Парубій звернувся до народних депутатів з проханням «думати над своїми словами і своїми вчинками, бо за ними стоять долі людей».

Голова Верховної Ради закликав парламентаріїв до відповідальності, висловивши переконання, що «суспільство дасть оцінку тим діям і тим словам».

Народні депутати розглянули питання молодіжної політики та спорту.

Прийнято за основу проект Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо порядку виїзду дитини за межі України».

Законопроектом пропонується спростити процедуру виїзду дитини за межі України, що останніми роками була дуже ускладнена і потребувала або окремого нотаріального дозволу батьків або окремого рішення суду на кожний виїзд дитини за межі України.

Законопроект передбачає:

можливість надання батьками (іншими законними представниками) дитини дозволу на виїзд дитини за межі на термін до трьох років, що передбачає згоду на один або декілька виїздів дитини за межі України, як без обмежень так із визначенням країн, до яких дозволено або заборонено в’їзд, у супроводі одного з батьків (інших законних представників) дитини або інших осіб;

право дитини на виїзд за межі України у разі відсутності згоди одного з батьків (інших законних представників) дитини за рішенням суду або за дозволом органу опіки та піклування.

Відповідні зміни передбачається внести до Сімейного та Цивільного кодексів, а також до Закону України «Про охорону дитинства».

Законопроект прийнято з урахуванням пропозицій Комітету з питань сім'ї, молодіжної політики, спорту та туризму.

Проект Закону зареєстровано за №6647.

Прийнято Закон «Про внесення змін до Законів України «Про підтримку олімпійського, паралімпійського руху та спорту вищих досягнень в Україні»та «Про фізичну культуру і спорт».

Законодавчим актом внесено зміни до Законів «Про фізичну культуру і спорт» та «Про підтримку олімпійського, паралімпійського руху та спорту вищих досягнень в Україні», якими слово «інвалід» замінено у всіх відмінках словами «особа з інвалідністю» у відповідних відмінках.

Цей Закон набирає чинності через три місяці після дня його опублікування.

Проект Закону зареєстровано за №6648.

Народні депутати розглянули питання ратифікації.

Прийнято Закон «Про ратифікацію Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Республіки Хорватія про співробітництво у сфері запобігання катастрофам та ліквідації їх наслідків».

Верховна Рада України ратифікувала Угоду між Кабінетом Міністрів України та Урядом Республіки Хорватія про співробітництво у сфері запобігання катастрофам та ліквідації їх наслідків, учинену 21 листопада 2016 року в м. Києві, що набирає чинності з дати отримання дипломатичними каналами останнього письмового повідомлення про виконання внутрішньодержавних процедур, необхідних для набрання нею чинності.

Ратифікація Угоди створить правові підстави для співробітництва між Україною та Хорватією у сфері запобігання катастрофам та ліквідації їхніх наслідків. В Угоді визначаються: порядок надання та отримання допомоги, процедура перетину кордону та правила перебування команд з надання допомоги, увезення, вивезення й транзит обладнання та засобів допомоги, порядок використання повітряних суден, відшкодування витрат та шкоди тощо.

Проект Закону зареєстровано за №0173.

Головуючий оголосив про вихід народного депутата Станіслава Березкіна зі складу депутатської групи «Партія Відродження».

Народні депутати розглянули і обговорили проект Постанови про Рекомендації парламентських слухань про становище молоді в Україні на тему: «Формування та реалізація державної молодіжної політики в Україні в умовах децентралізації» №7383. Рішення щодо проекту Постанови буде прийнято на наступних засіданнях.

Головуючий закрив ранкове засідання.

За матеріалами Інформаційного управління ВР України

Фото з прямої трансляції на каналі «Рада»



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.