​Пленарні засідання Верховної Ради України 15 березня 2018 року

Голова Верховної Ради України А.Парубій відкрив ранкове засідання. Народні депутати продовжили розгляд правок до проекту Закону про Дисциплінарний статут Національної поліції України №4670. На минулому засіданні було розглянуто 132 правок з 223-х порівняльної таблиці законопроекту.


За результатами голосування 251 голосом законопроект прийнято в другому читанні та в цілому.

Прийнято Закон «Про Дисциплінарний статут Національної поліції України».

Законодавчим актом затверджено Дисциплінарний статут Національної поліції України (далі - Статут), який розроблено Міністерством внутрішніх справ України на виконання підпункту 8 пункту 7 розділу ХІ «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про Національну поліцію».

Цей Статут визначає сутність службової дисципліни в Національній поліції України, повноваження поліцейських та їх керівників з її додержання, види заохочень і дисциплінарних стягнень, а також порядок їх застосування та оскарження.

Дія цього Статуту поширюється на осіб начальницького складу Національного антикорупційного бюро України, осіб рядового і начальницького складу Державної кримінально-виконавчої служби України та податкової міліції, які повинні неухильно додержуватися його вимог.

Відповідно до частини 2 статті 19 Закону України «Про Національну поліцію» підстави та порядок притягнення поліцейських до дисциплінарної відповідальності, а також застосування до поліцейських заохочень визначаються Дисциплінарним статутом Національної поліції України, який затверджується законом.

Закон прийнято з техніко-юридичними правками.

Проект Закону зареєстровано за №4670.

Народні депутати розглядають питання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт народного депутата України Бакуліна Є.М.

Генеральний прокурор Юрій Луценко доповів подання і відповідає на запитання депутатських фракцій і груп та народних депутатів.

А.Парубій повідомив, що народний депутат Євген Бакулін відсутній у сесійній залі. Він повідомив, що його пояснення роздані народним депутатам. Питання розглядається за відсутності народного депутата Є.Бакуніна.

Головуючий надав слово першому заступник голови Комітету з питань Регламенту та організації роботи Верховної Ради України Павлу Пинзенику, який доповів рішення Комітету щодо подань Генерального прокурора.

В обговоренні подань Генерального прокурора взяли участь представники депутатських фракцій і груп.

Із заключним словом виступив Генеральний прокурор Юрій Луценко.

Відповівши на запитання народних депутатів, Генеральний прокурор повідомив, що він внесе подання на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт народного депутата Надію Савченко.

Головуючий поставив на голосування подання Генерального прокурора.

274 голосами народні депутати підтримали подання Генерального прокурора про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата України Бакуліна Є.М.

252 голосами підтримано подання Генерального прокурора про надання згоди на затримання народного депутата України Бакуліна Є.М.

240 голосами парламентарії підтримали подання Генерального прокурора про надання згоди на обрання стосовно народного депутата Бакуліна Є.М. запобіжного заходу у виді тримання під вартою (арешту).

Проект Постанови «Про внесення змін до Постанови Верховної Ради України «Про обрання голів, перших заступників, заступників голів, секретарів, членів комітетів Верховної Ради України восьмого скликання та обрання голови, першого заступника, заступників голови, секретаря та членів Спеціальної контрольної комісії Верховної Ради України з питань приватизації» за реєстр. №5543 доповів народний депутат Андрій Тетерук. За його словами, проектом пропонується виключити народного депутата України Надію Савченко з персонального складу Комітету з питань національної безпеки і оборони та увільнити її від обов’язків члена цього Комітету.

Прийнято Постанову «Про внесення змін до Постанови Верховної Ради України «Про обрання голів, перших заступників, заступників голів, секретарів, членів комітетів Верховної Ради України восьмого скликання та обрання голови, першого заступника, заступників голови, секретаря та членів Спеціальної контрольної комісії Верховної Ради України з питань приватизації».

Постановою внесено зміни до пункту 1 Постанови Верховної Ради України від 4 грудня 2014 року «Про обрання голів, перших заступників, заступників голів, секретарів, членів комітетів Верховної Ради України восьмого скликання та обрання голови, першого заступника, заступників голови, секретаря та членів Спеціальної контрольної комісії Верховної Ради України з питань приватизації», згідно з якими народного депутата України Надію Савченко виключено з персонального складу Комітету з питань національної безпеки і оборони та увільнити її від обов’язків члена цього Комітету.

Проект Постанови зареєстровано за №5543.

Із заявою від фракцій «Батьківщина» і «Воля народу» виступив народний депутат Вадим Івченко.

Він повідомив про попереджувальну акцію, яку проводять аграрії у восьми областях з вимогою прийняти законопроект про внесення змін до Податкового кодексу України щодо деяких питань оподаткування податком на додану вартість операцій з вивезення за межі митної території України олійних культур №7403.

Народні депутати приступили до розгляду кадрових питань.

Розглядається питання про подання Президента України про звільнення з посади Голови Національного банку Валерії Гонтаревої.

Подання Президента України доповіла Представник Президента України у Верховній Раді України Ірина Луценко.

Перший заступник Голови Комітету з питань фінансової політики і банківської діяльності Михайло Довбенко доповів рішення Комітету, який підтримав подання Президента України.

Голова Національного банку Валерія Гонтарева доповіла про свою роботу на посаді.

В обговоренні взяли участь представники депутатських фракцій і груп.

Прийнято Постанову «Про звільнення Гонтаревої В.О. з посади Голови Національного банку України».

Відповідно до пункту 18 частини першої статті 85 Конституції України Верховна Рада України постановила:

звільнити Гонтареву Валерію Олексіївну з посади Голови Національного банку України.

Проект Постанови зареєстровано за №7500.

Народні депутати 230 голосами підтримали пропозицію головуючого продовжити ранкове засідання до завершення розгляду питання про призначення Голови Національного банку, а вечірнє засідання - до завершення розгляду кадрових питань - про призначення членів Рахункової палати і про призначення Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини.

Парламентарії розглянули питання про призначення Голови Національного банку України.

Представник Президента України у Верховній Раді України Ірина Луценко доповіла подання Президента України про призначення на посаду Голови Національного банку Смолія Якова Васильовича.

Перший заступник голови Комітету з питань фінансової політики і банківської діяльності Михайло Довбенко доповів рішення Комітету, який підтримав подання Президента України.

Кандидат на посаду Яків Смолій виступив перед народними депутатами і розповів про своє бачення і плани діяльності Національного банку.

В обговоренні кандидатури взяли участь представники депутатських фракцій і груп.

Прийнято Постанову «Про призначення Смолія Я.В. на посаду Голови Національного банку України».

Відповідно до пункту 18 частини першої статті 85 Конституції України Верховна Рада України постановляє:

призначити Смолія Якова Васильовича на посаду Голови Національного банку України.

Проект Постанови зареєстровано за №7501.

Головуючий закрив ранкове засідання.

О 16 годині розпочалось вечірнє пленарне засідання Верховної Ради України.

Народні депутати продовжили розгляд кадрових питань.

Парламентарії розглянули питання про призначення Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини.

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій повідомив про три кандидатури, які пропонуються на цю посаду, - народні депутати Сергій Алексєєв і Людмила Денісова і Андрій Мамалига. Він також повідомив про те, що народний депутат Сергій Алексєєв зняв свою кандидатуру.

Головуючий зазначив, що всі відомості про кандидатів були роздані народним депутатам, а також опубліковані в газеті «Голос України».

А.Парубій поінформував про регламент розгляду питання, яким передбачена доповідь голови Комітету з питань людини, національних меншин і міжнаціональних відносин, виступи кандидатів на посаду та виступи від депутатських фракцій і груп.

Голова Комітету з питань людини, національних меншин і міжнаціональних відносин Григорій Немиря доповів про те, яким способом має відбуватися голосування за кандидатури на посаду Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини і про колізію правових норм двох законів України, яка виникла, і усунення якої можливо лише шляхом внесення змін до законодавства.

Кандидати на посаду Людмила Денісова і Андрій Мамалига виступили з програмами своєї діяльності на посаді Омбудсмена.

В обговоренні виступили представники депутатських фракцій і груп.

Після закінчення обговорення головуючий поставив на рейтингове голосування кандидатури Людмили Денісової і Андрія Мамалиги.

За результатами голосування кандидатура Людмили Денісової набрала 273 голоси проти 111 за кандидатуру Андрія Мамалиги.

На голосування було внесено кандидатуру Людмили Денісової.

280 голосами Людмилу Денісову призначено Уповноваженою Верховної Ради України з прав людини.

Народні депутати розгляднули питання про призначення членів Рахункової палати.

Голова підкомітету з питань державного фінансового контролю та діяльності Рахункової палати Комітету з питань бюджету Іван Крулько доповів рішення та висновки Комітету з питань бюджету щодо кандидатів на посади членів Рахункової палати.

Представники депутатських фракцій і груп взяли участь в обговоренні питання.

Голова підкомітету з питань державного фінансового контролю та діяльності Рахункової палати Комітету з питань бюджету Іван Крулько зачитав список з 19 кандидатур, які не отримали підтримку в Комітеті з питань бюджету.

Народні депутати 269 голосами вилучили з переліку кандидатів на посаду членів Рахункової палати.

На рейтингове голосування поставлено 22 кандидатури, які підтримав Комітет з питань бюджету.

За результатами голосування 9 кандидатів, які набрали найбільшу кількість голосів, пройшли до наступного голосування.

Головуючий поставив на голосування список із цих дев’яти кандидатур.

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій вніс подання про призначення на посаду Голови Рахункової палати Валерія Пацкана.

309 голосами Валерій Пацкан призначений Головою Рахункової палати України.

Головуючий вніс пропозицію про дострокове припинення повноважень народного депутата Людмили Денісовою у зв’язку з призначенням Уповноваженим Верховної Ради України з прав людини.

285 народних депутатів проголосували за цю пропозицію.

Головуючий вніс пропозицію про дострокове припинення повноважень народного депутата Валерія Пацкана у зв’язку з призначенням його Головою Рахункової палати.

Парламентарії 279 голосами підтримали пропозицію.

Новопризначений Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова склала присягу перед Верховною Радою.

На голосування було поставлено питання про звільнення Валерії Лутковської з посади Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини.

236 голосами Валерія Лутковська звільнена з цієї посади.

Верховна Рада 248 голосами прийняла Постанову «Про звільнення Голови та інших членів Рахункової палати».

Народні депутати розглянули проект Закону про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу України щодо удосконалення кримінального судочинства №7547.

За результатами голосування законопроект не набрав голосів для прийняття за основу і був відхилений.

Головуючий закрив вечірнє засідання.

За матеріалами Інформаційного управління ВР України

Фото з прямої трансляції на каналі «Рада»



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.