​Пленарне засідання Верховної Ради України 20 червня 2018 року

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій, відкривши ранкове засідання, повідомив, що учора Комітет з питань національної безпеки і оборони прийняв рішення по розгляду у другому читанні законопроекту про національну безпеку. «Це дає нам змогу сьогодні о 12.30. почати розгляд фундаментального законопроекту про національну безпеку», - зазначив він.


Головуючий надав слово представнику двох фракцій «Відродження» і Опозиційний блок» О.Вілкулу для заяви. У заяві містилася вимога щодо негайного розгляду у Верховній Раді законопроекту ро внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2018 рік» щодо належного фінансового забезпечення державного сектору вугільної галузі за №8362.

Народні депутати виступили із заявами, повідомленнями, пропозиціями.

Парламентарії розглянули питання ратифікації.

Прийнято Закон «Про ратифікацію Фінансової угоди (Проект «Вища освіта України») між Україною та Північною екологічною фінансовою корпорацією».

Верховна Рада України ратифікувала Фінансову угоду (Проект «Вища освіта України») між Україною та Північною екологічною фінансовою корпорацією, підписану 19 грудня 2017 року в м. Києві, яка набирає чинності з дня набрання чинності цим Законом.

Для реалізації проекту «Вища освіта України» Європейський інвестиційний банк надав Україні кредит в сумі 120 мільйонів євро. Також для реалізації проекту було залучено 10 мільйонів євро гранту від фонду E5P. З боку української сторони передбачається співфінансування проекту в сумі 30 мільйонів євро за рахунок коштів державного бюджету, університетів або з інших джерел. Таким чином, ратифікаціяугоди з Північною екологічною фінансовою корпорацією (далі – НЕФКО) щодо надання фінансування у розмірі 30 мільйонів євро пов’язана з угодою з Європейським інвестиційним банком та забезпечує повне фінансування проекту за винятком платежів, що не можуть бути профінансовані за рахунок кредитних коштів.

Відповідно до Фінансової угоди сума кредиту становить 30 млн. євро на 15 років з пільговим періодом у 5 років. Відсоткова ставка може бути плаваючою або фіксованою ставкою на дату вибірки + маржа 3,41%. Умови погашення кредиту - раз на півроку рівними частками до основної суми боргу або фіксованими платежами, що складаються з основної суми боргу та процентів. Мінімальна сума траншу становить 1 мільйон євро.

Проект Закону зареєстровано за №0184.

Після перерви народні депутати почали розгляд у другому читанні проекту Закону про національну безпеку України №8068.

Секретар Комітету з питань національної безпеки і оборони Іван Вінник доповів доопрацьований законопроект.

Він повідомив, що до законопроекту надійшло 427 пропозицій та поправок, з яких враховано, включаючи частково та редакційно, - 116, відхилено - 311.

Народні депутати приступили до розгляду поправок.

Парламентарії розглянули 196 правок з 427-и.

Розгляд правок до законопроекту №8068 буде продовжено на наступному пленарному засіданні.

Головуючий закрив ранкове засідання.

За матеріалами Інформаційного управління ВР України

Фото з прямої трансляції на каналі «Рада»



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.