​Пленарні засідання Верховної Ради України 4 вересня 2018 року

Після закінчення урочистого засідання Голова Верховної Ради України А.Парубій відкрив ранкове пленарне засідання. Представники депутатських фракцій і груп виступили з оголошеннями, заявами, повідомленнями, пропозиціями. Головуючий після закінчення виступів повідомив, що не всі комітети ще подали свої пропозиції до порядку денного дев’ятої сесії. Він запропонував комітетам подати свої пропозиції до кінця тижня, а сьогодні затвердити порядок денний на тиждень 4-7 вересня.


Народні депутати за результатами кількох голосувань не підтримали пропозицію.

Головуючий повідомив, що на пленарному засіданні розглядатимуться тільки питання другого читання.

Проект Закону про внесення змін до статті 5 Закону України «Про розповсюдження примірників аудіовізуальних творів, фонограм, відеограм, комп'ютерних програм, баз даних» (щодо подолання піратства та поліпшення інвестиційного клімату) №4571 доповів перший заступник Голови Комітету з питань науки і освіти Олександр Співаковський.

240 голосами законопроект було прийнято у другому читанні та в цілому.

Прийнято Закон «Про внесення змін до статті 5 Закону України «Про розповсюдження примірників аудіовізуальних творів, фонограм, відеограм, комп’ютерних програм, баз даних».

Законом внесено зміни до статті 5 Закону України «Про розповсюдження примірників аудіовізуальних творів, фонограм, відеограм, комп’ютерних програм, баз даних». Зокрема, частину шосту доповнено абзацом третім такого змісту:

«Установа протягом трьох робочих днів з дня видачі контрольних марок оприлюднює на своєму офіційному веб-сайті перелік найменувань примірників аудіовізуальних творів, фонограм, відеограм, комп’ютерних програм, баз даних встановленого зразка із зазначенням творів, зафіксованих на цих примірниках (мовою, що використовується для оригіналу відповідного примірника), дані про заявника (для юридичної особи – повне найменування, юридичну та поштову адресу, дату державної реєстрації та ідентифікаційний код, для фізичної особи - підприємця - прізвище, ім’я та по батькові, дату державної реєстрації фізичної особи - підприємця, реєстраційний номер картки платника податків), щодо якого прийнято рішення про видачу контрольних марок, кількість виданих контрольних марок, їх серії, номери, дату видачі контрольних марок.»

Проект Закону зареєстровано за №4571.

Прийнято Закон «Про внесення змін до деяких законів України щодо транскордонного співробітництва».

Законом визначено поняття «об’єднання єврорегіонального співробітництва», згідно з яким, це - «форма транскордонного співробітництва зі статусом юридичної особи відповідно до національного законодавства держави, на території якої є його місцезнаходження, метою якого є заохочення, підтримка та розвиток в інтересах населення транскордонного та міжтериторіального співробітництва між суб’єктами і учасниками таких відносин у сферах спільної компетенції та відповідно до повноважень, установлених згідно з національним законодавством відповідних держав».

Законом додано положення, які регламентують порядок утворення та діяльності таких об’єднань.

Законом також визначено поняття «європейських об’єднань територіального співробітництва» та додано положення, які регламентують порядок утворення та діяльності таких об’єднань.

Згідно із Законом, «європейське об’єднання територіального співробітництва - це об’єднання суб’єктів транскордонного співробітництва України та відповідних суб’єктів сусідніх держав - членів Європейського Союзу зі статусом юридичної особи відповідно до національного законодавства держави-члена ЄС, на території якої є його місцезнаходження».

Законом встановлено, що загальну координацію транскордонного співробітництва та контроль за додержанням законодавства з питань транскордонного співробітництва здійснює виключно центральний орган виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну регіональну політику, за участю Міністерства закордонних справ України відповідно до повноважень, визначених законодавством та міжнародними договорами України.

Проект Закону зареєстровано за №6085.

Закон ухвалено 234-ма голосами народних депутатів.

Прийнято Закон «Про внесення зміни до статті 11 Закону України «Про управління об’єктами державної власності» щодо впорядкування процедури відчуження суб’єктами господарювання державного сектору економіки житла своїм працівникам».

Законом абзац другий частини дев’ятої статті 11 Закону України «Про управління об’єктами державної власності» доповнено словами «а також на рішення державних підприємств, установ і організацій, господарських товариств, у статутному капіталі яких 100 відсотків акцій (часток) належать державі, про відчуження житла працівникам таких підприємств, установ, організацій та господарських товариств шляхом продажу, що здійснюється на виконання умов укладених колективних договорів без застосування конкурентних засад».

Проект Закону зареєстровано за №3131.


241-м голосом народні депутати затвердили порядок денний пленарних засідань на 4-7 вересня.

Прийнято Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо інвестиційної привабливості будівництва об'єктів відновлювальної енергетики)».

Законом узгоджено процедури експертизи проектів будівництва об'єктів та уточнено характеристики віднесення об'єктів до класів наслідків.

Зокрема, передбачено при визначенні класу наслідків (відповідальності) об’єктів будівництва для здоров’я і життя людей, які не можуть бути віднесені до незначних наслідків (СС1), не включати до розрахунку збитків «збитки замовників будівництва, які будують об’єкти без залучення коштів державного або місцевого бюджетів, кредитних коштів наданих під державні гарантії, коштів державних та комунальних підприємств, бюджетних установ».

Законом також виключено із класу середніх наслідків СС2 об’єкти, «які виробляють електричну енергію з енергії вітру», та віднесено їх до класу СС1 - незначні наслідки та ін.

Відповідні зміни внесено до законів «Про регулювання містобудівної діяльності» та «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення містобудівної діяльності».

Проект Закону зареєстровано за №8015.

Прийнято Закон «Про визнання такими, що втратили чинність, деяких законів України щодо державного регулювання виробництва і реалізації цукру».

Законом визнано таким, що втратив чинність, Закон України «Про державне регулювання виробництва і реалізації цукру».

Прикінцевими положеннями Закону передбачено у частині першій статті 5 Закону України «Про державне регулювання імпорту сільськогосподарської продукції» виключити слова «крім обов’язкових мінімальних цін на реалізацію (продаж) цукрових буряків для виробництва цукру квоти «А» та квоти «В» і цукру квоти «А», які визначаються відповідно до Закону України «Про державне регулювання виробництва і реалізації цукру».

Проект Закону зареєстровано за №4532.

Народні депутати розглянули у першому читанні проект Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення правової охорони винаходів і корисних моделей» №7538.

За результатами голосування законопроект не набрав голосів і його відхилено.

Парламентарії також розглянули проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення правової охорони інтелектуальної (промислової) власності №5699.

Головуючий закрив ранкове засідання.

По перерві відбулося вечірнє пленарне засідання Верховної Ради України.

Народні депутати продовжили розгляд законопроекту про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення правової охорони інтелектуальної (промислової) власності №5699.

За результатами голосування законопроект було відхилено.

Прийнято Закон «Про внесення зміни до статті 9 Закону України «Про лікарські засоби» щодо доступу до результатів доклінічного вивчення та клінічних випробувань лікарських засобів».

Законом доповнено частину одинадцяту статті 9 Закону України «Про лікарські засоби» словами «а також забезпечувати на своєму офіційному веб-сайті вільний доступ до всіх результатів доклінічного вивчення та клінічних випробувань лікарських засобів (звітів про доклінічні дослідження та звітів про клінічні випробування, складених за формою, встановленою центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері охорони здоров’я), які є відкритою інформацією».

Проект Закону зареєстровано за №4074.

На доопрацювання за результатами голосування направлено проект Закону про внесення змін до Житлового кодексу Української РСР та інших законодавчих актів України щодо забезпечення прав власників (користувачів) приміщень жилого будинку №6424-д.

Народні депутати розглянули у першому читанні проект Закону про внесення змін до Закону України «Про фізичну культуру і спорт» (щодо діяльності Спортивної студентської спілки України та Спортивної спілки учнівської молоді України) №8181.

За результатами голосування законопроект відхилено.

Головуючий поставив на рейтингове голосування наступні у порядку денному законопроекти. Жодне із голосувань не було результативним.

Народні депутати розглянули проект Постанови про проведення парламентських слухань про становище молоді в Україні на тему: «Участь молоді в процесах реформування держави» №8367.

За результатами голосування проект Постанови відхилено.

Головуючий закрив вечірнє засідання.

За матеріалами Інформаційного управління ВР України

Фото з прямої трансляції на каналі «Рада»



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.