​Пленарні засідання Верховної Ради України 6 вересня 2018 року

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій, відкривши ранкове засідання, поінформував народних депутатів про запропоновані до розгляду питання порядку денного.


Із заявами виступили представники депутатських фракцій.

Народні депутати розглянули питання національної безпеки і оборони.

Прийнято Закон «Про внесення змін до деяких законів України щодо підвищення соціального захисту військовослужбовців».

Законом внесено зміни до законів України «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей» та «Про військовий обов’язок та військову службу», згідно з якими, одноразова грошова допомога призначатиметься у разі смерті колишнього військовослужбовця, протягом року після його звільнення з військової служби, якщо смерть настала внаслідок поранення, контузії, каліцтва або захворювання, пов’язаних з виконанням обов’язків військової служби.

За чинною редакцією вказаних положень така допомога призначається лише у разі смерті військовослужбовця, що настала в період проходження ним військової служби або внаслідок захворювання чи нещасного випадку, що мали місце в період проходження військової служби.

Проект Закону зареєстровано за №6268-1.

Прийнято Закон «Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення рівних прав і можливостей жінок і чоловіків під час проходження військової служби у Збройних Силах України та інших військових формуваннях».

Законом внесено зміни до ряду положень Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу» та до пункту 269 Статуту внутрішньої служби Збройних Сил України.

Цими змінами і доповненнями надано особам обох статей рівні можливості щодо укладення контракту на проходження військової служби, визначивши, що жінки можуть укладати контракт на проходження військової служби до досягнення граничного віку перебування на військовій службі.

Законом також закріплено принцип, за яким жінки мають проходити військову службу на рівних засадах із чоловіками, що включає рівний доступ до посад і військових звань та рівний обсяг відповідальності під час виконання обов’язків військової служби.

Законом скасовано обмеження щодо призначення військовослужбовців-жінок у добовий наряд, відправлення у відрядження і звільнення від проходження зборів.

Закон прийнято з техніко-юридичними правками.

Проект Закону зареєстровано за №6109.

Народні депутати включили до порядку денного і розглянули проект Закону про внесення змін до статутів Збройних Сил України №9036.

Прийнято за основу проект Закону «Про внесення змін до статутів Збройних Сил України».

Законопроектом пропонується внести зміни до Статуту внутрішньої служби Збройних Сил України, Статуту гарнізонної та вартової служб Збройних Сил України та Стройового статуту Збройних Сил України щодо встановлення нового військового вітання “Слава Україні” - “Героям слава”, а також впорядкування Ритуалу підняття Державного Прапора України.

Проектом також пропонується у військових привітаннях слово «товаришу» в усіх відмінках та числах замінити словами «товаришу (пане)» у відповідному відмінку та числі.

Проект Закону зареєстровано за №9036.

За результатами голосування відхилено проект Закону «Про внесення змін до деяких законів України щодо реформування системи екологічного та радіологічного контролю у пунктах пропуску».

Прийнято за основу проект Закону «Про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо відповідальності за незаконне перетинання державного кордону».

Проектом пропонується внести зміни до Кримінального кодексу, зокрема:

доповнити Кримінальний кодекс новою статтею 331 «Незаконне перетинання державного кордону» та передбачити кримінальну відповідальність за перетинання державного кордону України особою, яка має громадянство (підданство) держави-агресора, або іншою особою в інтересах держави-агресора, що суперечать національним інтересам України, будь-яким способом поза пунктами пропуску через державний кордон України або в пунктах пропуску через державний кордон України без відповідних документів або за документами, що містять недостовірні відомості, у вигляді позбавлення волі на строк до 3-х років;

те саме діяння, вчинене повторно або групою осіб, передбачає позбавлення волі на строк від 3-х до 5-ти років.

Законом також передбачено кримінальну відповідальність за вищезазначені правопорушення із застосуванням зброї у вигляді позбавлення волі на строк від 5-ти до 8-ми років.

Проект Закону зареєстровано за №7017.

Народні депутати розглянули питання ратифікації.

Прийнято Закон «Про ратифікацію Генеральної угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Республіки Польща про співробітництво у сфері оборони».

Верховна Рада України ратифікувала Генеральну угоду між Кабінетом Міністрів України та Урядом Республіки Польща про співробітництво у сфері оборони, вчинену 2 грудня 2016 року в м. Варшаві, яка набирає чинності через 30 днів з дати отримання останньої з дипломатичних нот, якими Сторони повідомлять одна одній про завершення внутрішньодержавних процедур, необхідних для набрання чинності зазначеною Генеральною угодою.

Проект Закону зареєстровано за №0145.

Прийнято Закон «Про ратифікацію Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Румунії стосовно співробітництва у сфері військових перевезень».

Верховна Рада України ратифікувала Угоду між Кабінетом Міністрів України та Урядом Румунії стосовно співробітництва у сфері військових перевезень, вчинену 21 квітня 2016 року у м. Бухаресті, яка набирає чинності з дати отримання дипломатичними каналами останнього письмового повідомлення, яким Сторони повідомлять одна одній про завершення внутрішньодержавних процедур, необхідних для набрання чинності зазначеною Угодою.

Проект Закону зареєстровано за №0153.

Прийнято Закон «Про ратифікацію Угоди між Урядом України та Урядом Турецької Республіки про взаємне сприяння та захист інвестицій».

Верховна Рада України ратифікувала Угоду між Урядом України та Урядом Турецької Республіки про взаємне сприяння та захист інвестицій, учинену 9 жовтня 2017 року в м. Києві, яка набирає чинності з дати отримання дипломатичними каналами останнього письмового повідомлення про виконання Договірними Сторонами внутрішньодержавних процедур, необхідних для набрання цією Угодою чинності.

Проект Закону зареєстровано за №0183.

Прийнято Закон «Про ратифікацію Угоди між Україною та Португальською Республікою про економічне співробітництво».

Верховна Рада України ратифікувала Угоду між Україною та Португальською Республікою про економічне співробітництво, вчинену 18 грудня 2017 року в м. Лісабон, яка набирає чинності через тридцять днів після дати отримання останнього письмового повідомлення дипломатичними каналами про завершення обома Сторонами внутрішньодержавних процедур, необхідних для набрання чинності цією Угодою.

Проект Закону зареєстровано за №0187.

Народні депутати розглянули прийняті Закони України з пропозиціями Президента України.

Прийнято Закон «Про внесення змін до Митного кодексу України та деяких інших законів України щодо запровадження механізму «єдиного вікна» та оптимізації здійснення контрольних процедур при переміщенні товарів через митний кордон України» з урахуванням пропозиції Президента України.

Закон був прийнятий Верховною Радою України 05 липня 2018 року.

Верховна Рад підтримали пропозицію Президента України щодо виключення з тексту Закону пунктів 21 та 25 розділу ІІ, якими пропонувалося запровадити державну підтримку у формі часткового відшкодування сільськогосподарським товаровиробникам вартості закупівлі спеціальних вагонів для перевезення зерна.

Закон зареєстровано за №7010.

Прийнято Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо збереження українських лісів та запобігання незаконному вивезенню необроблених лісоматеріалів» з урахуванням пропозицій Президента.

Закон прийнятий Верховною Радою України 3 липня 2018 року.

Із Закону виключено пункт 2 розділу ІІ Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо збереження українських лісів та запобігання незаконному вивезенню необроблених лісоматеріалів», встановивши захисні заходи, спрямовані на збереження українських лісів, застосування яких відповідатиме міжнародним зобов’язанням України.

Закон зареєстровано за №5495.

Народні депутати розглядають питання ратифікації.

Прийнято Закон «Про ратифікацію Торговельної угоди між Урядом України та Урядом Королівства Таїланд».

Верховна Рада України ратифікувала Торговельну угоду між Урядом України та Урядом Королівства Таїланд, вчинену 5 червня 2017 року в м. Бангкоку (додається), яка набирає чинності з дати отримання останнього письмового повідомлення про виконання Договірними Сторонами внутрішньодержавних процедур, необхідних для набрання чинності зазначеною Угодою.

Проект Закону зареєстровано за №0170.

Прийнято Закон «Про ратифікацію Угоди між Україною та Швейцарською Конфедерацією про реадмісію осіб».

Верховна Рада України ратифікувала Угоду між Україною та Швейцарською Конфедерацією про реадмісію осіб, учинену 7 червня 2017 року в м. Києві, яка набирає чинності в перший день другого місяця з дати отримання дипломатичними каналами останнього письмового повідомлення про виконання Договірними Сторонами відповідних внутрішньодержавних процедур.

Проект Закону зареєстровано за №0192.

Прийнято Закон «Про ратифікацію Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Республіки Молдова про реадмісію осіб».

Верховна Рада України ратифікувала Угоду між Кабінетом Міністрів України та Урядом Республіки Молдова про реадмісію осіб, вчинену 6 жовтня 2017 року в м. Кишиневі, яка набирає чинності через 30 (тридцять) календарних днів з дати отримання дипломатичними каналами останнього письмового повідомлення про виконання Сторонами внутрішньодержавних процедур, необхідних для набрання нею чинності.

Проект Закону зареєстровано за №0188.

Прийнято Закон «Про ратифікацію Угоди між Кабінетом Міністрів Українита Урядом Федеративної Республіки Німеччина про трудову діяльність членів сімей співробітників дипломатичних представництв і консульських установ».

Верховна Рада України ратифікувала Угоду між Кабінетом Міністрів України та Урядом Федеративної Республіки Німеччина про трудову діяльність членів сімей співробітників дипломатичних представництв і консульських установ, вчинену 3 січня 2018 року у м. Києві, яка набирає чинності в день, коли Кабінет Міністрів України повідомить Уряду Федеративної Республіки Німеччина дипломатичними каналами про виконання внутрішньодержавних процедур для набрання зазначеною Угодою чинності.

Проект Закону зареєстровано за №0191.

Прийнято Закон «Про ратифікацію Угоди між Кабінетом Міністрів України та Федеральною радою Швейцарії про здійснення оплачуваної діяльності особами, супроводжуючими співробітників дипломатичних представництв, консульських установ та постійних представництв при міжнародній організації».

Верховна Рада України ратифікувала Угоду між Кабінетом Міністрів України та Федеральною радою Швейцарії про здійснення оплачуваної діяльності особами, супроводжуючими співробітників дипломатичних представництв, консульських установ та постійних представництв при міжнародній організації, вчинену 25 січня 2018 року в м. Давосі, яка набирає чинності на тридцятий день з дати отримання сторонами останнього письмового повідомлення про виконання усіх внутрішньодержавних процедур, необхідних для набрання чинності цією Угодою.

Проект Закону зареєстровано за №0182.

Прийнято Закон «Про ратифікацію Угоди між Україною та Португальською Республікою про здійснення оплачуваних видів діяльності членами сімей, які перебувають на утриманні дипломатичного, адміністративного та технічного персоналу дипломатичних представництв та консульських установ».

Верховна Рада України ратифікувала Угоду між Україною та Португальською Республікою про здійснення оплачуваних видів діяльності членами сімей, які перебувають на утриманні дипломатичного, адміністративного та технічного персоналу дипломатичних представництв та консульських установ, учинену 10 липня 2017 року у м. Київ, яка набирає чинності через тридцять (30) днів з дати отримання останнього письмового повідомлення дипломатичними каналами про завершення виконання Сторонами внутрішньодержавних процедур, необхідних для набрання нею чинності.

Проект Закону зареєстровано за №0176.

Народні депутати також розглянули проект Закону «Про ратифікацію Конвенції Ради Європи про доступ до офіційних документів» №0195.

Рішення щодо законопроекту буде прийнято на наступному засіданні.

Головуючий закрив ранкове засідання.

По перерві розпочалось вечірнє пленарне засідання Верховної Ради України.

Голова Верховної Ради України А.Парубій відкрив пленарне засідання. Народні депутати продовжили розгляд питань ратифікації.

За результатами голосування відхилено проект Закону «Про ратифікацію Конвенції Ради Європи про доступ до офіційних документів» №0195.

Головуючий поставив на рейтингове голосування два наступних законопроекти з питань ратифікації. За результатами голосування вони не набрали голосів для подальшого розгляду.

Народні депутати у другому читанні розглянули проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо провадження господарської діяльності з посередництва у працевлаштуванні за кордоном №6275-д.

За результатами голосування законопроект направлено на доопрацювання.

Прийнято Закон "Про внесення зміни до статті 149 Кримінального кодексу України щодо приведення у відповідність з міжнародними стандартами".

Законом статтю 149 «Торгівля людьми» Кримінального кодексу викладено в редакції, згідно з якою:

«1. Торгівля людиною, а так само вербування, переміщення, переховування, передача або одержання людини, вчинені з метою експлуатації, з використанням примусу, викрадення, обману, шантажу, матеріальної чи іншої залежності потерпілого, його уразливого стану або підкупу третьої особи, яка контролює потерпілого, для отримання згоди на його експлуатацію, -

караються позбавленням волі на строк від трьох до восьми років.

2. Дії, передбачені частиною першою цієї статті, вчинені щодо неповнолітнього або щодо кількох осіб, або повторно, або за попередньою змовою групою осіб, або службовою особою з використанням службового становища, або поєднані з насильством, яке не є небезпечним для життя чи здоров'я потерпілого чи його близьких, або з погрозою застосування такого насильства, -

караються позбавленням волі на строк від п'яти до дванадцяти років з конфіскацією майна або без такої.

3. Дії, передбачені частиною першою або другою цієї статті, вчинені щодо малолітнього його батьком, матір’ю, усиновителем, опікуном чи піклувальником, або вчинені організованою групою, або поєднані з насильством, небезпечним для життя або здоров'я потерпілого чи його близьких, або з погрозою застосування такого насильства, або якщо вони спричинили тяжкі наслідки, -

караються позбавленням волі на строк від восьми до п'ятнадцяти років з конфіскацією майна або без такої.

Примітка. 1. Під експлуатацією людини в цій статті слід розуміти всі форми сексуальної експлуатації, використання в порнобізнесі, примусову працю або примусове надання послуг, рабство або звичаї, подібні до рабства, підневільний стан, залучення в боргову кабалу, вилучення органів, проведення дослідів над людиною без її згоди, усиновлення (удочеріння) з метою наживи, примусову вагітність або примусове переривання вагітності, примусове одруження, примусове втягнення у зайняття жебрацтвом, втягнення у злочинну діяльність, використання у збройних конфліктах тощо.

2. У статтях 149 та 303 цього Кодексу під уразливим станом особи слід розуміти зумовлений фізичними чи психічними властивостями або зовнішніми обставинами стан особи, який позбавляє або обмежує її здатність усвідомлювати свої дії (бездіяльність) або керувати ними, приймати за своєю волею самостійні рішення, чинити опір насильницьким чи іншим незаконним діям, збіг тяжких особистих, сімейних або інших обставин.

3. Відповідальність за вербування, переміщення, переховування, передачу або одержання малолітнього чи неповнолітнього за цією статтею настає незалежно від того, чи вчинені такі дії з використанням примусу, викрадення, обману, шантажу чи уразливого стану зазначених осіб або із застосуванням чи погрозою застосування насильства, використання службового становища, або особою, від якої потерпілий був у матеріальній чи іншій залежності, або підкупу третьої особи, яка контролює потерпілого, для отримання її згоди на експлуатацію людини».

Закон прийнято з техніко-юридичними правками.

Проект Закону зареєстровано за №6243.

Прийнято Закон "Про внесення змін до Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань» щодо оформлення документів релігійних організацій".

Законом вдосконалено положення чинного законодавства щодо оформлення документів релігійних організацій.

Зокрема, у Законі «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань» у частині першій статті 15 абзац четвертий викладено в такій редакції:

«Справжність підписів на рішенні, що подається для державної реєстрації змін до відомостей про громадське об'єднання,релігійну організацію чи благодійну організацію, що містяться в Єдиному державному реєстрі, нотаріально засвідчується лише у разі наявності такої вимоги в установчих документах відповідного громадського об'єднання, релігійної організації чи благодійної організації»;

Закон прийнято з урахуванням 3, 13 і 19 правок порівняльної таблиці.

Проект Закону зареєстровано за №6642.

Прийнято Закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо доступу осіб з особливими освітніми потребами до освітніх послуг".

Законом внесено зміни до Законів «Про дошкільну освіту», “Про загальну середню освіту”, “Про позашкільну освіту”, “Про професійно-технічну освіту” в частині забезпечення права осіб з особливими освітніми потребами на здобуття освіти, отримання психолого-педагогічних та корекційно-розвиткових послуг у закладах освіти та привести ці законодавчі актиу відповідність з нормами актів міжнародного права та Закону України “Про освіту”.

Проект Закону зареєстровано за №8556.

Головуючий закрив вечірнє засідання.

За матеріалами Інформаційног управління ВР України

Фото з прямої трансляції на каналі «Рада»



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха различными средствами нападения и в прошедшую ночь применил 13 ударных «шахедов»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.