​Пленарне засідання Верховної Ради України 5 жовтня 2018 року

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій, відкривши ранкове засідання, повідомив про те, що він перед початком засідання мав зустріч з Екзархами Вселенського Патріарху в Україні - Архієпископом Памфільським і Західної Єпархії Української православної церкви в США Даниїлом та Єпископом Едмонтону і Захiдної Єпархії Української православної церкви в Канаді Іларіоном.


А.Парубій повідомив, що він офіційно запросив Вселенського Патріарха Варфоломія відвідати Київ і виступити у Верховній Раді України. «Візит Вселенського патріарха до України буде великим знаком, буде великим символом для України та Верховної Ради», - сказав він і висловив сподівання на найшвидше ухвалення рішення про надання автокефалії Українській православній церкві.

А.Парубій також привітав усіх освітян України, вчителів, викладачів, вихователів з Днем працівника освіти, який відзначається у неділю, 7 жовтня.

Головуючий повідомив, що відповідно до Закону України «Про Регламент Верховної Ради України» члени Центральної виборчої комісії перед вступом на посаду складають присягу перед Верховною Радою.

Новообрані члени Центральної виборчої комісії склали присягу. Народні депутати оплесками привітали членів ЦВК та побажали їм успіхів в роботі.

Із заявами виступили представники депутатських фракцій.

Головуючий повідомив, що у сесійній залі присутні члени Кабінету Міністрів на чолі з Першим віце-прем’єр-міністром Степаном Кубівим.

Розпочалася «година запитань до Уряду». Головуючий надав слово Першому віце-прем’єр-міністру Степану Кубіву.

С.Кубів привітав освітян з професійним святом. Перший віце-прем’єр-міністр доповів про стан економіки та проведення економічних реформ.

Він відзначив, що спільними зусиллями Президента, Парламенту і двох Урядів подолано велику економічну кризу. Він нагадав, що Україна через агресію росії втратила 20% своєї економіки та 7,2% території.

С.Кубів повідомив, що ВВП України зростає вже 10 кварталів поспіль, що є наслідком зважених і скоординованих дій Уряду, Президента, Парламенту і Національного банку.

Урядовець відзначив, що прогноз залишається позитивним. За підсумками року ріст ВВП складе понад 3%. «Це не спекулятивний розігрів економіки, це реальний економічний ріст. Зростає українська промисловість. За 8 місяців 2018 року українські промисловці виробили на 2,2% більше продукції, ніж за 8 місяців минулого року», - зазначив він і поінформував про ще деякі позитивні результати зростання економіки, її експорту, особливо експорту продуктів харчування, але при цьому відбувається стрімкий ріст експорту продукції з доданою вартістю.

Він також проаналізував імпорт продукції в Україну, відзначивши, що імпорт зростає тому, що підприємці розширюють і модернізують виробництво.

С.Кубів також наголосив, що модернізація економіки є пріоритетом на перехідний період.

Урядовець висловив впевненість у тому, що чинна економічна політика довела свою ефективність. За його словами, малий і середній бізнес мають стати у перспективі основою економіки і наповнення бюджету.

Він також наголосив на тому, що макростабільність дає впевненість у завтрашньому дні, а орієнтованість Уряду на реформування економіки дає позитивні сигнали як іноземним інвесторам, так і українським бізнесменам.

С.Кубів також повідомив, що рівень тіньової економіки у першому півріччі поточного року зменшився порівняно з відповідним періодом минулого року на 3% і склав 32% від обсягу офіційного ВВП. Він назвав це великим прогресом порівняно з піком тінізації економіки, який припав на 2013-2014 рр. Загалом же тіньова економіка з 2013 р. скоротилася на 11%, що є результатом дії багатьох чинників.

«Україна багато чого досягла за останні чотири роки. Але ми розуміємо, що цього недостатньо. Для потужного результату нам потрібно зростати на 5-7%. Чинниками цього зростання мають стати п’ять факторів: продовження структурних економічних реформ і боротьба з корупцією, залучення інвестицій, інновації і модернізація виробництва, підтримка малого і середнього бізнесу і збільшення обсягів експорту», - зазначив урядовець.

Перший віце-прем’єр-міністр також поінформував про пріоритети бюджету, зазначивши, що першочерговим залишається безпека і оборона, на які закладено 205 млрд гривень. Серед пріоритетів також енергоефективність, ремонт і будівництво доріг, агробізнес, реформа системи охорони здоров’я, соціальний захист. «Наша спільна робота, наші спільні рішення прискорюють можливість якості життя людини», - наголосив він, завершуючи виступ.

Члени Кабінету Міністрів відповіли на запитання народних депутатів. На цьому «година запитань до Уряду» завершилася.

Перший заступник Голови Верховної Ради України Ірина Геращенко оголосила депутатські запити. Народні депутати виступили із заявами, повідомленнями, пропозиціями. Перший заступник Голови Верховної Ради України Ірина Геращенко закрила ранкове засідання.

8-12 жовтня народні депутати працюватимуть в комітетах, комісіях і фракціях.

Наступне пленарне засідання відбудеться у вівторок, 16 жовтня о 12 годині 30 хвилин.

За матеріалами Інформаційного управління ВР України

Фото з прямої трансляції на каналі «Рада»



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха различными средствами нападения и в прошедшую ночь применил 13 ударных «шахедов»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.