​Пленарні засідання Верховної Ради України 4 грудня 2018 року

Голова Верховної Ради України А.Парубій, відкривши ранкове пленарне засідання, нагадав, що згідно з рішення Генеральної асамблеї ООН 3 грудня щорічно відзначається Міжнародний день людей з інвалідністю.


«Близько одного мільярда населення планети – це люди з інвалідністю. В Україні, за даними Міністерства соціальної політики, понад два з половиною мільйона громадян України – люди з інвалідністю. На жаль, більшість наших міст ще не є інклюзивними, а мають бар’єри, які людям з інвалідністю подолати складно. Це несправедливо. Так не повинно бути. Тому сьогодні разом з профільним комітетом ми сформували блок законопроектів, які покликані значно покращити ситуацію і зробити життя людей з інвалідністю комфортнішим. Ми сьогодні розпочнемо наш порядок денний з блоку питань захисту осіб з інвалідністю», - зазначив він.

А.Парубій повідомив, що 29 листопада 2018 р. Центральна виборча комісія зареєструвала народного депутата України, обраного на позачергових виборах народних депутатів України 26 жовтня 2014 р. в загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі Куренного Володимира Костянтиновича, включеного до виборчого списку партії «Блок Петра Порошенка».

Новообраний народний депутат перед вступом на посаду склав присягу перед Верховною Радою.

Головуючий надав слово представникам депутатських фракцій і груп, які виступили з оголошеннями, заявами, повідомленнями, пропозиціями.

Народні депутати розглянули питання захисту осіб з інвалідністю.

У першому читанні розглядається проект Закону про внесення змін до статті 9 Закону України «Про судовий збір» щодо створення умов для забезпечення доступу осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення до приміщень судів №6211.

228 голосами «за» законопроект прийнято за основу та в цілому.

Прийнято Закон «Про внесення змін до статті 9 Закону України «Про судовий збір» щодо створення умов для забезпечення доступу осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення до приміщень судів».

Законом встановлено, що кошти судового збору спрямовуються також на забезпечення архітектурної доступності приміщень судів, доступності інформації, що розміщується в суді, для осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення.

Відповідні зміни внесено до статті 9 Закону України «Про судовий збір» щодо створення умов для забезпечення доступу осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення до приміщень судів».

Проект Закону зареєстровано за №6211.

Парламентарії розглянули проект Закону про внесення змін до Закону України «Про дорожній рух» щодо організації дорожнього руху для осіб, які рухаються в кріслах колісних №7486.

252 голосами «за» проект прийнято за основу.

Прийнято за основу проект Закону «Про внесення змін до Закону України «Про дорожній рух» щодо організації дорожнього руху для осіб, які рухаються в кріслах колісних».

Законопроектом шляхом внесення змін до закону України «Про дорожній рух» пропонується доповнити новою статтею 191 щодо основних прав та обов’язків осіб, що рухаються в кріслах колісних.

Згідно зі статтею, «Особи, які рухаються в кріслах колісних, мають право:

рухатися по тротуарах, пішохідних або велосипедних доріжках із швидкістю пішохода;

їздити по краю проїзної частини дороги, вулиці чи по узбіччю.

Особи, які рухаються в кріслах колісних із швидкістю пішохода по тротуарах, пішохідних або велосипедних доріжках, мають право на переважне перетинання проїзної частини по позначених пішохідних переходах. Під час руху вони повинні виконувати вимоги, що стосуються пішоходів.

Особи, які рухаються в кріслах колісних по краю проїзної частини дороги, вулиці чи по узбіччю, повинні пересуватися в напрямку руху транспортних засобів по правій крайній смузі, поворот ліворуч та розворот дозволяється на дорогах з однією смугою для руху в кожному напрямку і без трамвайної колії посередині. Під час руху вони повинні виконувати вимоги, що стосуються велосипедистів.

Особи, які рухаються в кріслах колісних, зобов’язані:

використовувати технічно справні та належним чином обладнані крісла колісні;

не перевозити вантажі, що заважають керуванню;

не буксирувати причепи;

не перевозити пасажирів.

Крісла колісні повинні бути обладнані світловідбивними пристроями, а під час руху в темний час доби по краю проїзної частини дороги, вулиці чи по узбіччю - зовнішніми світловими приладами».

Проектом також пропонується привести статті 14, 16, 17, 22, 28, 41 Закону до єдиної термінології.

Проект Закону зареєстровано за №7486.

230 голосами прийнято за основу проект Закону «Про внесення змін до Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» (щодо посилення захисту осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення при здійсненні містобудівної діяльності)» №7370.

Прийнято за основу проект Закону «Про внесення змін до Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» (щодо посилення захисту інтересів осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення при здійсненні містобудівної діяльності)».

Законопроектом пропонується визначити, що «улаштування засобів безперешкодного доступу до об’єктів житлово-комунального та громадського призначення, в тому числі до під’їздів та/або квартир у житлових будинках, осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення може бути проведено за відсутності документа, що засвідчує право власності чи користування земельною ділянкою».

Проектом також пропонується встановити, що підставою для відмови органом державного архітектурно-будівельного контролю у видачі сертифіката, що підтверджує прийняття в експлуатацію закінченого будівництвом об’єкта, є невідповідність об’єкта будівництва «вимогам будівельних норм, державних стандартів і правил, у тому числі щодо доступності для осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення».

Відповідні зміни пропонується внести до статей 34, 39 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності».

Проект Закону зареєстровано за №7370.

Народні депутати розглянули проект Закону «Про внесення змін до статей 19 і 20 Закону України «Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні» щодо адміністративно-господарських санкцій» №4598.

За результатами голосування законопроект не набрав необхідної кількості голосів для прийняття за основу і був відхилений.

Народні депутати почали розгляд законопроекту про внесення змін до Закону України «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення» №8464.

Голова Комітету з питань охорони здоров’я Ольга Богомолець доповіла законопроект і рішення Комітету щодо нього – рекомендувати Верховній Раді прийняти за основу.

Розгляд законопроекту було продовжено на вечірньому засіданні.

Головуючий закрив ранкове засідання.

Після перерви розпочалося вечірнє засідання Верховної Ради України.

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій на початку вечірнього засідання повідомив про входження народного депутата Володимира Куренного до складу депутатської фракції «Блок Петра Порошенка».

Народні депутати продовжили розгляд законопроекту про внесення змін до Закону України «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення» №8464.

233 голосами законопроект повернуто на доопрацювання.

До порядку денного не було включено проект Закону про основні засади державної аграрної політики та державної політики сільського розвитку №9162.

Народні депутати розглянули проекти постанов «Про скасування рішення Верховної Ради України від 23.11.2018 про прийняття в цілому, як закону законопроекту «Про Державний бюджет України на 2019 рік», №9000/П і «Про скасування рішення Верховної Ради України від 23.11.2018 про прийняття в цілому, як закону законопроекту «Про Державний бюджет України на 2019 рік», №9000/П1.

За результатами голосування обидва проекти постанов не набрали голосів для прийняття і були відхилені.

Парламентарії розглянули та за результатами голосування відхилили проекти постанов про скасування рішення Верховної Ради України від 23.11.2018 про прийняття в цілому, як закону законопроекту «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо покращення адміністрування та перегляду ставок окремих податків і зборів» (реєстраційний №9260 від 05.11.2018) №9260-П і про скасування рішення Верховної Ради України від 23.11.2018 про прийняття в другому читанні та в цілому, як закону проекту Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо покращення адміністрування та перегляду ставок окремих податків і зборів» (реєстраційний № 9260) №9260-П1.

За результатами розгляду і голосування відхилено проект Постанови про скасування рішення Верховної Ради України від 22 листопада 2018 року про прийняття в другому читанні та в цілому проекту Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення досудового розслідування окремих категорій кримінальних правопорушень №7279-д-П.

А.Парубій повідомив, що сьогодні у Верховній Раді відбулися заходи присвячені Дню Білої Стрічки та попередженню і подоланню насильства в сім’ї.

Головуючий закрив вечірнє засідання.

За матеріалами Інформаційного управління ВР України

Фото з прямої трансляції н каналі «Рада»



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.