​Пленарні засідання Верховної Ради України 15 січня 2019 року

Голова Верховної Ради України А.Парубій, відкривши ранкове пленарне засідання, привітав усіх з святами та з історичною подією - врученням томосу Православній церкві України. Головуючий надав слово представникам депутатських фракцій і груп, які виступили з оголошеннями, заявами, повідомленнями, пропозиціями.


Із заявою від двох фракцій виступила народний депутат Ірина Геращенко.

І.Геращенко повідомила, що сьогодні у москві розпочалися судилища над українськими моряками, які визнали себе військовополоненими. Ці суди відбуваються у закритому режимі.

І.Геращенко закликала Верховну Раду у четвер розглянути пакет законопроектів про захист військовополонених та ввести новий «Азовський» пакет санкцій про рф.

І.Геращенко звернулася до влади рф із вимогою звільнити українських військових моряків.

Народні депутати приступили до розгляду питань порядку денного.

Вони розглянули проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо надання відпустки усиновлювачам при усиновленні дитини-сироти, дитини, позбавленої батьківського піклування №6350.

235 голосами «за» законопроект прийнято за основу.

Прийнято за основу проект Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо надання відпустки усиновлювачам при усиновленні дитини-сироти, дитини, позбавленої батьківського піклування».

Законопроектом пропонується надати одному з усиновлювачів право на одноразову оплачувану відпустку, у зв’язку з усиновленням дитини, тривалістю 56 календарних днів (70 календарних днів - при усиновленні двох і більше дітей) без урахування святкових і неробочих днів після набрання законної сили рішенням про усиновлення дитини, без посилання на вік дитини.

Проектом також пропонується вилучити із статті 182 Кодексу законів про працю України та статті 17 Закону України «Про відпустки» норму, відповідно до якої такі відпустки надаються жінкам, які усиновили новонароджених дітей безпосередньо з пологового будинку.

Проект Закону зареєстровано за №6350.

241 голосом «За» за основу і в цілому прийнято проект Закону про внесення змін до пункту 3 розділу VIII «Прикінцеві положення» Закону України «Про забезпечення реалізації житлових прав мешканців гуртожитків» №9102.

Прийнято Закон «Про внесення змін до пункту 3 розділу VIII «Прикінцеві положення» Закону України «Про забезпечення реалізації житлових прав мешканців гуртожитків».

Законом з метою забезпечення безперервності стоку дії мораторію на виселення з гуртожитків і на відчуження гуртожитків та їх частин до пункту 3 розділу VIII «Прикінцеві положення» Закону України «Про забезпечення реалізації житлових прав мешканців гуртожитків» № 500-VI від 04.09.2008 (в редакції Закону України від 05.04.2017 № 1999-VIII) внесено такі зміни:

в абзаці першому слова і цифри «протягом строку реалізації Загальнодержавної цільової програми передачі гуртожитків у власність територіальних громад на 2017-2021 роки» замінено словами «з дня опублікування цього Закону до завершення виконання Загальнодержавної цільової програми передачі гуртожитків у власність територіальних громад»;

в абзаці другому слова і цифри «до 1 січня 2022 року» виключено.

Проект Закону зареєстровано за №9102.

Парламентарії не підтримали включення до порядку денного та прийняття рішення кількох законопроектів.

У другому читанні розглянуто проект Закону про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо невідворотності покарання за окремі злочини проти власності, безпеки руху та експлуатації транспорту №8184.

За результатами голосування законопроект відхилено.

Головуючий закрив ранкове засідання.

По перерві розпочалося вечірнє пленарне засідання Верховної Ради України.

Народні депутати продовжили розгляд питань порядку денного.

У першому читанні вони розглянули два законопроекти про внесення змін до Житлового кодексу Української РСР та інших законодавчих актів України щодо забезпечення прав власників (користувачів) приміщень жилого будинку за №№6424-д і 6424-1.

Головуючий повідомив про те, що в Україні з офіційним візитом перебуває делегація Національної Ради Республіки Австрія на чолі з Головою Національної Ради Вольфгангом Соботкою.

Народні депутати оплесками привітали членів делегації.

За результатами голосування обидва законопроекти були відхилені.

Народні депутати розглянули проект Постанови про присудження Премії Верховної Ради України найталановитішим молодим ученим у галузі фундаментальних і прикладних досліджень та науково-технічних розробок за 2018 рік № 9410.

237 голосами проект Постанови прийнято за основу та в цілому.

Прийнято Постанову «Про присудження Премії Верховної Ради України найталановитішим молодим ученим в галузі фундаментальних і прикладних досліджень та науково-технічних розробок за 2018 рік».

Верховна Рада України присудила Премії Верховної Ради України найталановитішим молодим ученим у галузі фундаментальних і прикладних досліджень та науково-технічних розробок.

Постановою визначено кандидатури на присудження 20 Премій Верховної Ради України найталановитішим молодим ученим у галузі фундаментальних і прикладних досліджень та науково-технічних розробок за 2018 рік у розмірі 20 тисяч гривень кожна.

Проект Постанови зареєстровано за №9410.

Головуючий закрив вечірнє засідання.

За матеріалами інформаційного Управління ВР України

Фото з прямої трансляції на каналі «Рада»



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Враг продолжает атаковать нашу страну по ночам ракетами, шахедами, а также обстреливать ракетными системами залпового огня

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.