​Пленарне засідання Верховної Ради України 16 січня 2019 року

Голова Верховної Ради України А.Парубій, відкривши ранкове пленарне засідання, нагадав, що 16 січня неофіційно називають Днем українських кіборгів. «Саме у ці зимові дні 2015 року у Донецькому аеропорту тривали важкі бої. Російські окупанти сотні разів атакували захисників аеропорту. Не втримав бетон, плавився метал, але наші українські воїни вистояли. Наші бійці утримали і не здали окупанту Донецький аеропорт. Тоді у січні 2015 року це було дуже символічно», - зазначив він.


А.Парубій нагадав, що наші бійці залишили аеропорт тільки тоді, коли від нього нічого не залишилося. «Нашими воїнами захоплювався увесь світ. За них молилася вся Україна», - наголосив він.

А.Парубій подякував усім чоловікам і жінкам, справжнім героям, які в ці хвилини боронять спокій всього українського народу та привітав воїнів-захисників.

Головуючий надав слово народним депутатам, які виступили з оголошеннями, заявами, повідомленнями, пропозиціями.

Народні депутати розглянули питання ратифікації.

Парламентарії розглянули проект Закону про приєднання України до Розширеної часткової угоди про спорт (EPAS) №0205.

За результатами голосування законопроект відхилено.

Народні депутати розглядають у другому читанні проект Закону про соціальні послуги №4607.

Перший заступник голови Комітету у справах ветеранів та осіб з інвалідністю Максим Бурбак, доповідаючи законопроект, нагадав його основні положення. Доповідач також повідомив, що під час підготовки до другого читання від суб’єктів права законодавчої ініціативи надійшло 558 пропозицій, з яких 120 відхилена, інші 438 - враховані повністю або частково.

М.Бурбак закликав колег прийняти законопроект, щоб врегулювати цю важливу соціальну сферу.

Народні депутати розглянули 465 правки з 558-и законопроекту.

Розгляд правок буде продовжено на наступному пленарному засіданні.

Головуючий закрив ранкове засідання.

За матеріалами Інформаційного управління ВР Україна

Фото з прямої трансляції на каналі «Рада»



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

За прошедшие сутки на линии фронта произошло 68 боевых столкновений, враг нанес 2 ракетных и 64 авиационных удара, 75 раз обстрелял из РСЗО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.