​Пленарні засідання Верховної Ради України 5 лютого 2019 року

Після урочистого відкриття десятої сесії Голова Верховної Ради України А.Парубій надав слово представникам депутатських фракцій і груп, які виступають з оголошеннями, заявами, повідомленнями, пропозиціями.


Під час виступу голова депутатської фракції Радикальної партії Олег Ляшко заявив про блокування представниками фракції трибуни для виступів.

О.Ляшко, зокрема, заявив, що фракція Радикальної партії не голосуватиме за жоден закон до виконання її вимог: знизити ціни на газ, відправити у відставку керівництво НАК «Нафтогаз України» та змінити порядок нарахування субсидій на оплату комунальних послуг.

Із заявами від фракцій, які вимагали оголошеннями перерви у засіданні, виступили представники цих фракцій.

Головуючий повідомив, що ще не всі комітети подали свої пропозиції до порядку денного десятої сесії. Він звернувся до представників цих комітетів подати свої пропозиції до порядку денного, а сьогодні проголосувати за тижневий порядок денний пленарних засідань на 5-8 лютого.

Головуючий запропонував проголосувати за тижневий порядок денний пленарних засідань після розгляду законопроекту №9285.

Народні депутати розглянули правки до проекту Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв'язку зі створенням територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки на базі військових комісаріатів №9285.

Під час голосування народні депутати не підтримали законопроект.

Головуючий оголосив перерву для проведення додаткових консультацій щодо голосування за законопроект №9285.

Після закінчення перерви головуючий повідомив, що після голосування по законопроекту №9285 відбудеться голосування про затвердження тижневого порядку денного пленарних засідань.

Народні депутати не підтримали пропозицію головуючого про повернення до розгляду законопроекту №9285 (за - 165 голосів).

Законопроект про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв'язку зі створенням територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки на базі військових комісаріатів №9285 було відхилено.

Головуючий запропонував проголосувати за затвердження тижневого порядку денного.

Народні депутати не підтримали пропозицію.

Головуючий повідомив, що у цьому зв’язку на розгляд будуть вноситися тільки законопроекти у другому читанні та проекти постанов.

У пленарному засіданні оголошено перерву.

Після перерви головуючий нагадав, що поки не затверджено тижневий порядок денний пленарних засідань народні депутати можуть розглядати законопроекти тільки у другому читанні та проекти постанов. Він оголосив до розгляду проект Постанови про Премію Верховної Ради України молодим ученим №9505.

Проект Постанови доповів перший заступник голови Комітету з питань науки і освіти Олександр Співаковський.

Народні депутати обговорили проект Постанови.

236 голосами проект Постанови прийнято в цілому.

Прийнято Постанову «Про Премію Верховної Ради України молодим ученим».

Постановою відповідно до норм законів України «Про наукову і науково-технічну діяльність», «Про пріоритетні напрями розвитку науки і техніки», частини другої статті 48 Регламенту Верховної Ради України, а також з метою розвитку вітчизняної науки і техніки, покращення підтримки молодих вчених, створення додаткових можливостей і стимулів для проведення ними фундаментальних і прикладних наукових досліджень та науково-технічних розробок з пріоритетних напрямів розвитку науки і техніки, підвищення престижності Премії Верховної Ради України молодим ученим Верховна Рада України постановила:

заснувати 30 премій Верховної Ради України молодим ученим (далі – Премія), розмір кожної з них становить шістдесят прожиткових мінімумів для працездатних осіб станом на 1 січня року, наступного за роком подання робіт на отримання Премії та установила, що Премія щороку присуджується молодим ученим – громадянам України віком до 35 років, якщо вчений має вищу освіту не нижче другого (магістерського) рівня, або до 40 років, якщо вчений має науковий ступінь доктора наук за отримані вагомі наукові здобутки під час проведення фундаментальних та/або прикладних наукових досліджень.

Постановою затверджено Положення про Премію Верховної Ради України молодим ученим, опис диплома та опис нагрудного знака лауреата Премії.

Проект Постанови зареєстровано за №9505.

Головуючий поставив на голосування пропозицію про затвердження тижневого порядку денного.

Народні депутати не підтримали пропозицію.

Парламентарії приступили до розгляду проект Постанови про іменні стипендії Верховної Ради України для молодих учених - докторів наук №9506.

238 голосами проект Постанови прийнято за основу та в цілому.

Прийнято Постанову «Про іменні стипендії Верховної Ради України для молодих учених - докторів наук».

Згідно з Постановою засновано 30 іменних стипендій Верховної Ради України для молодих учених - докторів наук із щомісячною виплатою кожної у розмірі п’яти прожиткових мінімумів для працездатних осіб, встановлених на 1 січня року отримання стипендії.

Вік науковців на весь період отримання стипендії не може бути більшим 40 років.

Постановою установлено, що іменні стипендії Верховної Ради України для молодих учених - докторів наук призначаються щороку терміном на один рік вітчизняним науковцям, які збагатили науку визначними здобутками, проводять важливі фундаментальні та/або прикладні наукові дослідження, а також мають змогу виконувати в Україні актуальну наукову (науково-технічну) роботу.

Постановою затверджено Положення про іменні стипендії Верховної Ради України для молодих учених - докторів наук та опис диплома стипендіата Верховної Ради України - молодого вченого - доктора наук.

Проект Постанови зареєстровано за № 9506.

Головуючий закрив ранкове засідання.

По перерві розпочалось вечірнє пленарне засідання Верховної Ради України.

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій, відкривши вечірнє засідання, надав слово представнику двох фракцій, які вимагали оголосити перерву.

Голова фракції «Народний фронт» Максим Бурбак повідомив про те, що Генеральна прокуратура відкрила кримінальне провадження проти Віктора Медведчука.

М.Бурбак також закликав парламентські фракції подати свої кандидатури до складу Тимчасової слідчої комісії з розслідування втручання росії у вибори Президента України.

Народні депутати продовжили розгляд питань проектів постанов з блоку науки і освіти.

Розглядається проект Постанови про парламентські слухання на тему: «Збалансований розвиток людського капіталу в Україні: завдання освіти і науки» №9109.

Проект Постанови доповів перший заступник голови Комітету з питань науки і освіти Олександр Співаковський.

Народні депутати обговорили проект Постанови.

227 голосами проект Постанови прийнято за основу та в цілому.

Прийнято Постанову «Про парламентські слухання на тему: «Збалансований розвиток людського капіталу в Україні: завдання освіти і науки».

Верховна Рада України постановила провести 10 квітня 2019 року парламентські слухання на тему: «Збалансований розвиток людського капіталу в Україні: завдання освіти і науки».

Постановою доручено Кабінету Міністрів України підготувати і подати до Верховної Ради України інформаційно-аналітичні матеріали з питання парламентських слухань, відповідні пропозиції до рекомендацій парламентських слухань та визначити доповідача з цього питання.

Згідно з Постановою для участі в парламентських слуханнях запрошуються члени Кабінету Міністрів України, представники Міністерства освіти і науки, інших органів виконавчої влади, Національної академії наук України, національних галузевих академій наук України, місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, роботодавців, профспілок, громадських організацій, наукових установ, закладів освіти, експертного середовища, науковці, освітяни.

Проект Постанови зареєстровано за №9109.

Парламентарії розглянули проект Постанови про Рекомендації парламентських слухань про становище молоді в Україні на тему: «Формування та реалізація державної молодіжної політики в Україні в умовах децентралізації» №7383.

За результатами голосування проект Постанови не набрав необхідної кількості голосів для прийняття і був відхилений.

Народні депутати розглянули правки до підготовленого до другого читання проект Закону про внесення змін до законодавства про захист економічної конкуренції щодо визначення органами Антимонопольного комітету України розміру штрафів за порушення законодавства про захист економічної конкуренції №2431.

За результатами голосування законопроект було відхилено.

Головуючий закрив вечірнє засідання.

За матеріалами Інформаційного управління ВР України

Фото з прямої трансляції на каналі «Рада»



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.