​Пленарні засідання Верховної Ради України 26 лютого 2019 року

Голова Верховної Ради України А.Парубій відкрив ранкове засідання. Головуючий нагадав, що рівно п’ять років тому, 26 лютого, у Сімферополі відбувся масовий мітинг українців та кримських татар на підтримку цілісності України.


А.Парубій зазначив, що тоді кримськотатарський народ, для якого Крим є батьківщиною і рідною землею, гучно заявив на весь світ, що «Крим - це Україна!» і вони будуть протистояти російській окупації півострова. «Цей день назавжди увійшов в історію України як День кримськотатарського опору російській окупації, який ми відзначаємо на державному рівні», - наголосив він.

Головуючий поінформував про питання порядку денного пленарного засідання, відзначивши, що ключовим питанням цього тижня буде розгляд законопроекту про забезпечення функціонування української мови як державної.

А.Парубій надав слово представникам депутатських фракцій і груп, які виступили з оголошеннями, заявами, повідомленнями, пропозиціями.

Із заявами виступили представники депутатських фракцій, які вимагали оголосити перерву.

На вимогу ще двох фракцій у пленарному засіданні оголошено перерву на 30 хвилин.

Після завершення перерви головуючий надав слово голові депутатської фракції «Батьківщина» Юлії Тимошенко.

Ю.Тимошенко поінформувала про результати наради представників депутатських фракцій і груп, яка відбулася під час перерви.

Головуючий оголосив до розгляду проекти Закону про внесення змін до Житлового кодексу Української РСР та інших законодавчих актів України щодо забезпечення прав власників (користувачів) приміщень жилого будинку №10006 і №10006-1.

Заступник голови Комітету з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства Андрій Шинькович доповів про рішення Комітету, який рекомендує Верховній Раді прийняти за основу законопроект №10067 з наступним доопрацюванням.

За результатами голосування обидва законопроекти відхилено.

Народні депутати включили до порядку денного проект Закону про схвалення рішення Президента України про допуск підрозділів збройних сил інших держав на територію України у 2019 році для участі у багатонаціональних навчаннях №10067.

Законопроект доповів заступник Міністра оборони Олег Шевчук.

Секретар Комітету з питань національної безпеки і оборони Іван Вінник звернувся до колег з проханням підтримати цей законопроект.

263 голосами законопроект прийнято за основу та в цілому.

Прийнято Закон «Про схвалення рішення Президента України про допуск підрозділів збройних сил інших держав на територію України у 2019 році для участі у багатонаціональних навчаннях».

Верховна Рада України схвалила рішення Президента України про допуск підрозділів збройних сил інших держав на територію України у 2019 році для участі у багатонаціональному навчанні з підготовки підрозділів збройних сил, українсько-американському навчанні «Репід Трайдент - 2019», українсько-американському навчанні «Сі Бриз - 2019», українсько-румунському навчанні «Ріверайн - 2019», багатонаціональному навчанні «Кленова Арка - 2019» та українсько-британському навчанні «Воріер Вотчер - 2019».

Закон набирає чинності з дня його опублікування.

Проект Закону зареєстровано за №10067.

Народні депутати продовжили розглядати питання національної безпеки та оборони.

Парламентарії розглянули у першому читанні проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо військових звань військовослужбовців №6372.

За результатами голосування законопроект відхилено.

Народні депутати не підтримали пропозицію головуючого щодо включення до порядку денного кількох законопроектів.

Головуючий закрив ранкове засідання.

По перерві голова Верховної Ради України Андрій Парубій відкрив вечірнє засідання.

Головуючий надав слово для виступу голові депутатської фракції Радикальної партії Олегу Ляшку.

Він звернувся до Прем’єр-міністра і Президента з вимогою вирішити питання з космічними зарплатами та преміями деяких державних чиновників.

Народні депутати продовжили розглядати питання національної безпеки та оборони.

Парламентарії розглянули і обговорили два законопроекти про внесення змін до деяких законів України з питань проходження військової служби за №№7549 і 7549-1.

За результатами голосування обидва законопроекти не набрали голосів для прийняття за основу і були відхилені.

Із заявою від двох фракцій виступив народний депутат Іван Вінник. Він заявив, що народні депутати зривають прийняття законопроектів з блоку національної безпеки та оборони.

Фракції «Блок Петра Порошенко» і «Народний фронт» вимагали невідкладно оголосити перерву для проведення консультацій.

Головуючий у зв’язку з тим, що дві фракції вимагають оголосити перерву, достроково закрив вечірнє засідання.

За матеріалами Інформаційного управління ВР України

Фото з прямої трансляції на каналі «Рада»



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.