​Пленарні засідання Верховної Ради України 12 березня 2019 року

Голова Верховної Ради України А.Парубій відкрив ранкове засідання. Головуючий зазначив, що 4 березня виповнилося 70 років із дня народження Володимира Івасюка – видатного українського композитора та поета.


«Володимир Івасюк був одним із засновників української сучасної естрадної музики, геніальним музикантом і виконавцем», - сказав А.Парубій.

Голова Верховної Ради назвав символічним, що саме сьогодні народні депутати продовжать розгляд закону про українську мову, за яку боровся, якою жив Володимир Івасюк.

А.Парубій поінформував, що у кулуарах Парламенту сьогодні відкриється тематична виставка: «Планета пісень Володимира Івасюка».

Головуючий надав слово представникам депутатських фракцій і груп, які виступили з оголошеннями, заявами, повідомленнями, пропозиціями.

Із заявою виступив представник депутатської фракції, яка вимагала оголосити перерву.

На вимогу депутатської фракції «Батьківщина» і групи «Воля народу» у пленарному засіданні оголошено перерву на 30 хвилин.

Після завершення перерви головуючий надав слово голові депутатської фракції «Батьківщина» Юлії Тимошенко. Вона поінформувала про результати наради представників депутатських фракцій і груп, яка відбулася під час перерви.

А.Парубій оголосив початок розгляду правок до проекту Закону про забезпечення функціонування української мови як державної (№ 5670-д), розгляд якого у другому читанні було розпочато 28 лютого.

Голова Парламенту повідомив про продовження засідання до 12.10.

А.Парубій надав слово голові Комітету з питань культури і духовності Миколі Княжицькому, який презентував проект Закону про забезпечення функціонування української мови як державної, а також поінформував про логіку розгляду правок.

Перед оголошенням перерви головуючий повідомив про створення у Верховній Раді міжфракційного об’єднання «За Одесу», яке очолили народні депутати С.Ківалов і Д.Голубов.

Після перерви народні депутати приступили до розгляду правок до проекту Закону про забезпечення функціонування української мови як державної.

У залі засідань присутні представники Уряду України.

Після розгляду дев’ятої поправки головуюча Перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко надала слово для короткого коментаря Віце-прем'єр-міністру України В'ячеславу Кириленку, який виступив на підтримку законопроекту.

Народні депутати розглянули правки до преамбули законопроекту про забезпечення функціонування української мови як державної.

Відповідаючи на запитання народного депутата, віце-прем'єр-міністр В.Кириленко наголосив, що Кабінет Міністрів не вносив власний проект закону про функціонування української мови як державної, оскільки підтримує законопроект № 5670-д.

Верховна Рада розглянула і не підтримала жодну із 37 правок, внесених народними депутатами до преамбули проекту Закону.

Парламент перейшов до розгляду правок до першого розділу законопроекту: ЗАГАЛЬНІ ЗАСАДИ.

Головуюча надала слово для заяви голові депутатської фракції партії «Блок Петра Порошенка» Артуру Герасимову.

А.Парубій, закриваючи ранкове засідання, повідомив, що вечірнє засідання Верховної Ради розпочнеться із розгляду правки №39.

Голова Верховної Ради відкрив вечірнє засідання.

А.Парубій закликав провести засідання Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради для проведення розслідування відомостей щодо фактів розкрадання у Збройних Силах України та обороноздатності держави в період з 2004 по 2017 рік, а також оприлюднених у ЗМІ фактів зловживань щодо закупівлі запчастин, комплектуючих та обладнання для підприємств Державного концерну «Укроборонпром» завтра, 13 березня, після сесійного засідання спільно з Комітетом з питань національної безпеки і оборони та Комітетом з питань запобігання і протидії корупції.

«Є багато матеріалів, багато документів для опрацювання, але, я вважаю, що відтягувати з проведенням комісії і з інформуванням суспільства про ті факти, які були озвучені засобами масової інформації, ми не можемо», - сказав голова Парламенту.

Депутати продовжили розгляд правок до проекту Закону про забезпечення функціонування української мови як державної.

А.Парубій повідомив, що завтра сесійне засідання розпочнеться із розгляду 121 правки.

Закриваючи вечірнє засідання, головуючий також поінформував присутніх, що засідання ТСК для проведення розслідування відомостей щодо фактів розкрадання у ЗСУ та обороноздатності держави в період з 2004 по 2017 рік, а також оприлюднених у ЗМІ фактів зловживань щодо закупівлі запчастин, комплектуючих та обладнання для підприємств ДК «Укроборонпром» відбудеться завтра, 13 березня, о 15.00 (вул. Грушевського, 5, конференц-зал).

За матеріалами Інформаційного управління ВР України

Фото з прямої трансляції на каналі «Рада»



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.