​Пленарні засідання Верховної Ради України 22 березня 2019 року

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій відкрив ранкове засідання. Голова Верховної Ради нагадав, що цими днями минає п’ять років від дня підписання політичної частини Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом.


А.Парубій, користуючись присутністю Уряду і Прем’єр-міністра Володимира Гройсмана, наголосив, що саме на плечі Парламенту і Уряду лягає відповідальність за імплементацію положення про Асоціацію. «Спільно з Урядом ми розробили Дорожню карту євроінтеграційних законів, які крок за кроком впроваджуємо», - сказав він.

«Я впевнений, що Україна буде членом Європейського Союзу, а наше завдання – наполегливо працювати!» - підкреслив Голова Верховної Ради.

Головуючий також повідомив, що сьогодні після запитань до Уряду Верховна Рада продовжить розгляд проекту Закону про забезпечення функціонування української мови як державної.

А.Парубій запевнив: «Те, що передбачено регламентом, буде повною мірою виконано. З 12.30 до 13.00 будуть зачитуватись запити і з 13.00 до 14.00 – виступи депутатів».

Головуючий надав слово для оголошення заяви від групи «Партія «Відродження» народному депутату Валерію Писаренку.

Від фракцій Радикальної партії Олега Ляшка і політичної партії «Всеукраїнське об'єднання «Батьківщина» виступив Олег Ляшко.

Заяву фракції політичної партії «Опозиційний блок» озвучив Олександр Долженков.

У сесійні залі присутні члени Кабінету Міністрів на чолі з Прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом.

А.Парубій оголосив про початок «години запитань до Уряду» і надав слово для виступу Міністру культури Євгену Нищуку, який доповів про реалізацію спільного проекту Мінкультури і компанії «Гугл-Україна» «Автентична Україна - нематеріальна культурна спадщина».

Члени Уряду почали відповідати на запитання депутатських фракцій, груп.

Під час відповіді В.Гройсмана на запитання від фракції Радикальної партії Олега Ляшка члени фракції підійшли до ложі Уряду.

Головуючий оголосив перерву на 15 хвилин.

Після перерви Голова Верховної Ради закликав членів фракції Радикальної партії Олега Ляшка припинити блокування ложі Уряду і повернутися на робочі місця. А.Парубій наголосив, що члени Кабінету Міністрів не можуть відповідати на запитання через блокування і надав слово для репліки народному депутату Олександру Долженкову.

Прем'єр-міністр оголосив, що щойно дав доручення керівництву «Укравтодору» з’ясувати питання із заборгованістю із зарплати, яка, за інформацією фракції Радикальної партії Олега Ляшка, нібито є перед працівниками підприємства.

Після розблокування ложі Уряду члени Кабінету Міністрів відповіли на запитання депутатських фракцій, груп і народних депутатів щодо наступних питань: виплати зарплат медикам; страхових виплат шахтарям; застосування мов у науковій діяльності; заборгованості бюджету перед мовниками; індексації зарплат; підтримки українського виробника; ремонту доріг; надходжень до бюджету від приватизації; діяльності «Укрнафтогазу»; роботи готелю «Козацький»; організації екстреної медичної допомоги.

Із заключним словом виступив Прем'єр-міністр В.Гройсман, який подякував за запитання і доповів про результати урядової перевірки за запитом народного депутата щодо призначення субсидій громадянам України.

На цьому «година запитань до Уряду» завершилася.

Головуючий надав слово для виступу від фракцій партії «Блок Петра Порошенка» і політичної партії «Народний Фронт» Першому заступнику Голови Верховної Ради України Ірині Геращенко.

Парламент перейшов до розгляду проекту Закону про забезпечення функціонування української мови як державної (№ 5670-д), розгляд якого у другому читанні було розпочато 28 лютого.

Головуючий запросив на трибуну першого заступника голови Комітету з питань культури і духовності Ірину Подоляк.

Депутати продовжили розгляд правок до сьомого розділу законопроекту, який має назву: ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ СТАНДАРТІВ ДЕРЖАВНОЇ МОВИ (правки 1033-1273) із 1218 правки.

Головуюча на засіданні І.Геращенко перед початком оголошення депутатських запитів поінформувала, що розгляд проекту Закону про забезпечення функціонування української мови як державної продовжиться на наступному сесійному засіданні у вівторок, 9 квітня, з 1221 правки.

Перший заступник Голови Верховної Ради також повідомила, що о 12.00 в Парламенті відбудеться засідання неформальної депутатської групи «Мінська платформа» за участі представника України в ТКГ Євгена Марчука, який зробить кілька важливих заяв стосовно вирішення гуманітарних питань на Донбасі.

І.Геращенко завершила оголошення запитів народних депутатів і оголосила перерву на 30 хвилин.

Після перерви ранкове пленерне засідання продовжилося виступами народних депутатів.

Головуюча на засіданні Заступник Голови Верховної Ради Оксана Сироїд, закриваючи ранкове пленарне засідання Парламенту нагадала, що наступної неділі, 31 березня, відбудуться вибори Президента України. Вона закликала зробити відповідальний вибір, оскільки «від нього буде залежати якість життя і збереження нашої держави».

З 25 по 29 березня народні депутати працюватимуть з виборцями.

На 1 - 5 квітня запланована робота у комітетах і фракціях.

Наступне пленарне засідання Верховної Ради відбудеться у вівторок, 9 квітня.

За матеріалами Інформаційного управління ВР України

Фото з прямої трансляції на каналі «Рада»



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.