​Пленарні засідання Верховної Ради України 9 квітня 2019 року

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій відкрив ранкове засідання. А.Парубій повідомив, що вчора, 8 квітня, очолювана ним українська делегація практично завершила роботу у 140-ї Асамблеї Міжпарламентського Союзу у столиці Катару, місті Доха – величезному найдавнішому міжнародному форумі.


«У роботі 140-ї Асамблеї Міжпарламентського Cоюзу взяли участь делегації від 163 країн на чолі із 60 головами парламентів. Загалом у засіданні взяли участь понад 2200 членів парламентів всього світу», - сказав А.Парубій.

Голова Парламенту наголосив: «Вперше українська делегація запропонувала для ухвалення на Асамблеї свою Резолюцію про неприпустимість найманства як засобу підриву миру та порушення прав людини. Делегація провела дуже інтенсивну роботу із учасниками форуму щодо її ухвалення». А.Парубій висловив переконання, що завтра дана Резолюція буде ухвалена і подякував усім членам делегації за участь у форумі.

Він також поінформував, що з високої трибуни Асамблеї Міжпарламентського Cоюзу розповів про злочини російських окупантів на окупованих територіях Криму та Донбасу і звернувся до російської делегації, яка була присутня в залі, і особисто до голови Державної Думи із закликом «забрати свої окупаційні війська з території України і перестати вбивати українських громадян. «Я переконаний, що це ще одна перемога України на дипломатичному фронті», - підсумував А.Парубій.

Голова Парламенту також повідомив, що буде оскаржувати прийняте днями рішення Окружного адміністративного суду міста Києва щодо відміни українського закону про приведення у відповідність назви українських церков. «Наразі закон є чинним і парафії московського патріархату повинні законно і чесно називатися «Російська православна церква в Україні» і не ховатися під назвою Української православної церкви», - сказав він, наголосивши: «Українська православна церква в Україні є одна!»

Народні депутати виступили із оголошеннями, заявами, повідомленнями і пропозиціями від депутатських фракцій і груп.

А.Парубій зачитав заяву про створення міжфракційного депутатського об’єднання «На часі», головою якого обрано народного депутата Олену Сотник. До його складу увійшли 12 народних депутатів з різних фракцій.

Головуючий також повідомив про створення міжфракційного депутатського об’єднання «За наступного Президента України Зеленського В.О.». Керівником цього об’єднання обрано народного депутата Віталія Купрія, однак інші його учасники поки не відомі.

Голова Верховної Ради запросив на трибуну голову Комітету з питань культури і духовності Миколу Княжицького для продовження розгляду проекту Закону про забезпечення функціонування української мови як державної (№ 5670-д), розгляд якого у другому читанні було розпочато 28 лютого.

Депутати продовжили розгляд правок до сьомого розділу законопроекту, який має назву: ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ СТАНДАРТІВ ДЕРЖАВНОЇ МОВИ (правки 1033-1273) із 1218 правки.

Верховна Рада перейшла до розгляду правок до восьмого розділу проекту Закону про забезпечення функціонування української мови як державної, який має назву: ЗАХИСТ ДЕРЖАВНОЇ МОВИ (правки 1274-1541).

Головуюча на засіданні Перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко перед оголошенням перерви в сесійному засіданні анонсувала відкриття сьогодні у кулуарах Парламенту виставки творів студентів та випускників Бродівського педагогічного коледжу імені Маркіяна Шашкевича «Тарас Шевченко – художник. Погляд з ХХІ століття» до 205-річчя від дня народження Т.Шевченка.

Після перерви депутати продовжили розгляд законопроекту про забезпечення функціонування української мови як державної з правки №1295.

Головуюча оголосила перерву у сесійному засіданні Верховної Ради.

Голова Верховної Ради відкрив вечірнє засідання. Депутати продовжили розгляд законопроекту із №1362 правки.

А.Парубій продовжив засідання Верховної Ради на п’ять хвилин.

Закриваючи вечірнє засідання Парламенту, головуючий повідомив, що завтра, 10 квітня, засідання розпочнеться розглядом правки №1524 до проекту Закону про забезпечення функціонування української мови як державної.

За матераіліми Інформаційного управління ВР України

Фото з прямої трансляції на каналі «Рада»



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.