​Пленарне засідання Верховної Ради України 10 квітня 2019 року

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій відкрив ранкове засідання. А.Парубій надав слово для виступу із заявою від фракцій Радикальної партії Олега Ляшка і політичної партії «Всеукраїнське об'єднання «Батьківщина» народному депутату Віктору Галасюку.


Із заявою від фракції політичної партії «Опозиційний блок» і групи «Партія «Відродження» виступив Олександр Долженков.

Головуючий надав слово народним депутатам для виступів із оголошеннями, заявами, повідомленнями і пропозиціями.

Голова Верховної Ради запросив на трибуну голову Комітету з питань культури і духовності Миколу Княжицького для продовження розгляду проекту Закону про забезпечення функціонування української мови як державної (№ 5670-д), розгляд якого у другому читанні було розпочато 28 лютого.

Виступаючи із коротким зверненням, М.Княжицький наголосив на важливості прийняття Закону про забезпечення функціонування української мови як державної, а також закликав кандидатів у Президенти України особисто засвідчити свою позицію щодо гуманітарної політики. «Обидва лідери мають сказати і засвідчити, що їхня гуманітарна політика буде підтримувати розвиток українців, Української Держави», - сказав голова Комітету.

Він також закликав народних депутатів спокійно і принципово пропрацювати законопроект про забезпечення функціонування української мови як державної: «Неприйняття даного закону не просто залишає нас у ситуації, яка була, а кидає у хаос невизначеності і чергових протистоянь, які Україні точно не потрібні».

У свою чергу, А.Парубій висловив переконання: «Парламент прийме даний законопроект, а український народ ніколи не обере до влади тих людей, які за дужки хочуть поставити мову, культуру, релігію, територію… Це вони Україну хочуть поставити за дужки!»

«Я впевнений, що український народ ніколи не обере тих, хто мріє про повернення до Радянського Союзу. Впевнений, що наш вибір буде правильним і ми приймемо закон, і продовжимо нашу політику в гуманітарній сфері, як ми це і робили останніх п’ять років», - наголосив Голова Верховної Ради.

Депутати продовжили розгляд правок до восьмого розділу проекту Закону про забезпечення функціонування української мови як державної, який має назву: ЗАХИСТ ДЕРЖАВНОЇ МОВИ (правки 1274-1541) із правки №1524.

Головуюча на засіданні перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко оголосила перерву на 30 хвилин.

Після перерви народні депутати продовжили ранкове засідання із розгляду правки №1590.

Верховна Рада розглядає останній, дев’ятий, розділ проекту Закону про забезпечення функціонування української мови як державної, назву якого пропонується викласти у наступній редакції: ПРИКІНЦЕВІ ТА ПЕРЕХІДНІ ПОЛОЖЕННЯ (правки 1542-2082).

Закриваючи ранкове засідання, І.Геращенко повідомила, що пленарне засідання Верховної Ради у четвер, 11 квітня, розпочнеться із розгляду правки №1676 до проекту Закону про забезпечення функціонування української мови як державної.

Перший заступник Голови Верховної Ради також запросила присутніх на Парламентські слухання на тему: «Збалансований розвиток людського капіталу в Україні: завдання освіти і науки», які розпочнуться у сесійній залі сьогодні о 15.00.

За матеріалами Інформаційного управління ВР України

Фото з прямої трансляції на каналі «Рада»



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.