​Пленарне засідання Верховної Ради України 12 квітня 2019 року

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій відкрив ранкове засідання. А.Парубій повідомив, що у сесійні залі присутні члени Кабінету Міністрів на чолі з Прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом. Головуючий оголосив про початок «години запитань до Уряду» і надав слово для виступу Міністру культури Євгену Нищуку, який доповів про децентралізацію у сфері культури.


Члени Уряду відповіли на запитання депутатських фракцій, груп і народних депутатів щодо наступних питань: тарифоутворення на газ для побутових споживачів, встановлення лічильників, монетизація субсидій, сплата боргів за тепло населенням; зусилля Уряду, направлені проти посилення позицій російської федерації на міжнародній арені; відкриття кримінальних справ щодо агітаційних матеріалів на виборах Президента України; транзит російського газу і альтернативні джерела забезпечення України газом; виконання загальновійськового обов’язку кандидатами у Президенти України; пріоритети діяльності Уряду на майбутнє; заборгованість за електроенергію КП «Компанія «Вода Донбасу»; аудит діяльності АТ «Укртрансгаз»; фінансування будівництва шкіл у регіонах; фінансовий стан готелю «Козацький»; рейдерські захоплення; підвищення пенсійного забезпечення військовослужбовцям; підсумки Парламентських слухань на тему: «Збалансований розвиток людського капіталу в Україні: завдання освіти і науки».

На цьому «година запитань до Уряду» завершилася.

А.Парубій привітав найдавнішу національну скаутську організацію України «Пласт», яка сьогодні відзначає свій 107-й день народження.

«У найскладнійший момент нашої історії – коли розпочалась російська агресія – сотні вихованців «Пласту» пішли добровольцями на фронт. П’ятеро пластунів віддали своє життя у боротьбі за Україну на Донбасі. Їм наша вічна пам’ять і вічна слава! Зараз вони у небі тримають пластову варту над Україною», - сказав Голова Парламенту.

Головуючий надав слово для виступу представникові фракції політичної партії «Опозиційний блок» і групи «Партія «Відродження».

Перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко оголосила запити від депутатських груп та фракцій.

Головуюча надала слово для виступів народним депутатам.

І.Геращенко оголосила перерву в засіданні на 30 хвилин.

Після перерви народні депутати виступили у рубриці «Різне».

Перед завершенням ранкового пленарного засідання Перший заступник Голови Верховної Ради подякувала колегам за сумлінну роботу протягом тижня над поправками до проекту Закону про забезпечення функціонування української мови як державної (№ 5670-д).

Вона нагадала: «Наступного тижня, із 15 по 19 квітня, народні депутати працюють у комітетах комісіях і фракціях. Чергове пленарне засідання Верховної Ради України відбудеться у вівторок, 23 квітня, о 10.00».

Також І.Геращенко подякувала громадянам України за активну позицію, яку вони продемонстрували під час першого туру президентських виборів, «коли 31 березня прийшли на виборчі дільниці і проголосували за свого кандидата». «Хочу нагадати всім українцям, що 21 квітня – другий тур президентських виборів і закликаємо вас так само проявити активну громадянську позицію і прийти на виборчі дільниці для того, щоб підтримати Україну», - сказала Перший заступник Голови Парламенту.

Головуюча закрила ранкове пленарне засідання Верховної Ради.

За матеріалами Інформаційного управління ВР України

Фото з прямої трансляції на каналі «Рада»



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха различными средствами нападения и в прошедшую ночь применил 13 ударных «шахедов»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.