​Пленарне засідання Верховної Ради України 26 квітня 2019 року

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій відкрив ранкове засідання. А.Парубій нагадав, що сьогодні, 26 квітня, минає 33 роки від наймасштабнішої екологічної і техногенної катастрофив новітній історії – аварії на Чорнобильській атомній електростанції.


«Тисячі наших співвітчизників назавжди залишили свої домівки у тридцятикілометровій зоні навколо ЧАЕС. Сотні родин втратили рідних через підступну і невидиму променеву хворобу», - поінформував Голова Парламенту.

Він також зазначив, що сьогодні ми вшановуємо героїв-ліквідаторів та жертв аварії на Чорнобильській атомній електростанції.

«Шановні ліквідатори! Від імені Верховної Ради України висловлюю вам щиру вдячність та пошану за героїзм! Бажаю вам міцного здоров’я, благополуччя та довгих років життя. Шануємо наших Героїв!», - сказав А.Парубій.

Голова Верховної Ради також привітав усіх українців з великим християнським святом Великодня, яке буде відзначатися у неділю.

«Особливі наші вітання воїнам, які будуть святкувати Воскресіння Христове на бойовому чергуванні на передовій, а не вдома з родиною!», - наголосив він.

А.Парубій також закликав у великодній молитві просити божого захисту усім українським воїнам.

«Миру та процвітання усьому українському народу! Щасливого Великодня!», - побажав Голова Верховної Ради.

Головуючий надав слово для заяви від фракцій політичної партії «Всеукраїнське об'єднання «Батьківщина» та Радикальної партії Олега Ляшка, народному депутату Олегу Ляшку.

Після нього від фракція політичної партії «Опозиційний блок» та групи «Партія «Відродження» виступив народний депутат Олександр Долженков.

Верховна Рада вшанувала Хвилиною мовчання пам’ять загиблих ліквідаторів аварії на ЧАЕС.

Парламент перейшов до години запитань до Уряду.

А.Парубій повідомив, що у сесійні залі присутні члени Кабінету Міністрів на чолі з Віце-прем'єр-міністром В'ячеславом Кириленком.

Із доповіддю щодо умов доступу дітей до вищої освіти виступила Міністр освіти і науки Лілія Гриневич.

Члени Уряду відповіли на запитання депутатських фракцій, груп і народних депутатів щодо наступних питань: тарифи у відновлювальній енергетиці; виплата заборгованості із виплати зарплат на державних підприємствах, зокрема шахтарям; підтримка родин загиблих під час аварії на шахті на окупованій території Луганської області; реалізація вугільної продукції; забезпечення водою Донбасу; розробка законодавства щодо поводження з відходами; зростання заборгованості населення за комунальні послуги і газ, виплата субсидій; європейська інтеграція; залучення інвестицій та підвищення рівня життя населення; нарахування та виплати стипендій, розвитку інфраструктури галузі освіти; ремонт доріг державного значення на Івано-Франківщині; медичне забезпечення населення.

Із заключним словом виступив В'ячеслав Кириленко.

На цьому «година запитань до Уряду» завершилася.

Перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко оголосила запити від депутатських груп та фракцій.

А.Парубій повідомив, що надійшло чотири постанови про скасування Закону України «Про забезпечення функціонування української мови як державної». Регламентом Верховної Ради відводиться дві доби на внесення подібних постанов. Він наголосив: «Відміна цих постанов не становить для Парламенту ніяких труднощів, але якщо ми скасуємо їх швидше, чим через дві доби, це може поставити під сумнів легітимність закону».

А.Парубій запевнив, що вся процедура під час прийняття даного закону була витримана «до йоти». «Нема про що турбуватись. На наступному пленарному засіданні невідкладно ми розглянемо всі ці постанови, невідкладно я підпишу закон про мову, невідкладно, і про це є повна домовленість, Президент Петро Порошенко підпише закон. Але ми не повинні дати жодного шансу? щоб в Конституційному Суді був шанс для того, щоб поставити під сумнів Закон про українську мову», - наголосив Голова Парламенту.

«Колишні «регіонали» не заблокують закон, для цього у них немає жодних шансів», - пояснив А.Парубій.

І.Геращенко надала слово для виступів народним депутатам.

Головуюча оголосила перерву в засіданні на 30 хвилин.

Після перерви народні депутати виступили у рубриці Різне.

Закриваючи ранкове засідання, заступник Голови Верховної Ради Оксана Сироїд привітала українців із прийдешнім святом Великодня.

Наступне пленарне засідання Верховної Ради відбудеться у вівторок, 14 травня.

За матеріалами Інформаційного управління ВР України

Фото з прямої трансляції на каналі «Рада»



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.