​Пленарні засідання Верховної Ради України 28 травня2019 року

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій, відкривши ранкове засідання, повідомив, що цієї неділі відбулися вибори до Європейського Парламенту, перемогу на яких отримали політичні сили, які виступають за єдність Європи і підтримують Україну у протистоянні з росією. А.Парубій привітав наших союзників з перемогою на цих виборах.


А.Парубій далі поінформував про питання порядку денного, які пропонується розглянути сьогодні на пленарних засіданнях.

Головуючий на засіданні повідомив, що першим пропонується розглянути блок питань соціальної політики, а наступним - блок питань місцевого самоврядування. Він звернувся до народних депутатів з проханням сконцентруватися навколо питань місцевого самоврядування, зазначивши, що реформа місцевого самоврядування одна з найуспішніших за попередні роки. «Нам дуже важливо, щоб сьогодні нашими рішеннями ми змогли дозволити їй продовжитись і завершитись», - додав А.Парубій.

Головуючий надав слово керівникам та представникам депутатських фракцій, які виступили з заявами, повідомленнями, пропозиціями.

Голова Верховної Ради України після закінчення виступів дав доручення Комітету з питань правової політики та правосуддя невідкладно на своєму засіданні у середу розглянути проект Виборчого кодексу. Він висловив переконання, що законопроект буде прийнято у сесійному залі. «Ми за відкриті списки і проти закритих списків», - зазначив головуючий.

Народні депутати продовжили розгляд у першому читанні проекту Закону про внесення зміни до статті 26 Закону України «Про виконавче провадження» щодо звільнення органів місцевого самоврядування від сплати авансового внеску для проведення виконавчих дій №6447.

Голова підкомітету Комітету з питань правової політики та правосуддя Ігор Алексєєв повідомив, що з огляду на рішення Конституційного суду цей законопроект втратив свою актуальність і попросив зняти його з розгляду.

Головуючий поставив на голосування пропозицію Комітету про відхилення законопроекту. За результатами голосування законопроект відхилено.

Народні депутати розглянули проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо врегулювання питання реалізації права на додаткову відпустку учасникам бойових дій та особам з інвалідністю внаслідок війни №9400.

Законопроект доповіла заступник Міністра соціальної політики Олександра Чуркіна.

Перший заступник Голови Комітету з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення Сергій Каплін доповів рішення Комітету, який рекомендує прийняти законопроект за основу.

За результатами голосування законопроект відхилено.

Головуючий поставив на рейтингове голосування наступне питання - законопроект №10181.

Законопроект не набрав голосів.

На рейтингове голосування було поставлено наступне питання - проект Закону про внесення змін до Закону України «Про службу в органах місцевого самоврядування» №8369.

Законопроект не набрав необхідної кількості голосів для розгляду.

Ще один законопроект про засади адміністративно-територіального устрою України №8051 також не набрав голосів.

Народні депутати розглянули проект Постанови про зміни в адміністративно-територіальному устрої Донецької області, зміну і встановлення меж міста Горлівки та Бахмутського району Донецької області за №8576.

Прийнято Постанову «Про зміни в адміністративно-територіальному устрої Донецької області, зміну і встановлення меж Бахмутського району Донецької області».

Постановою змінено межі Бахмутського району Донецької області, збільшивши територію Бахмутського району на 71,7 гектара земель за рахунок передачі до його складу 71,7 гектара земель, що перебувають у віданні Гольмівської селищної ради Горлівської міської ради Донецької області (а саме територію селища Гладосове).

Постановою затверджено територію Бахмутського району загальною площею 192213,5 гектара.

Проект Постанови зареєстровано за №8576.

Народні депутати за результатами голосування не включили до порядку денного законопроекти, які були запропоновані під час засідання Погоджувальної ради у понеділок.

У першому читанні вони розглянули проект Закону про внесення змін до Кодексу законів про працю України щодо підвищення гарантій соціального захисту вагітних жінок №7113.

Перший заступник Голови Комітету з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення Сергій Каплін доповів рішення Комітету, який рекомендує Верховній Раді прийняти законопроект за основу.

В обговоренні проекту взяли участь представники фракцій.

За результатами голосування законопроект відхилено.

Народні депутати розглянули проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо врегулювання питання відпусток працівників театрів №8528.

Парламентарії взяли участь в обговоренні законопроекту.

Рішення щодо проекту буде прийнято після перерви.

Головуючий повідомив про вихід народного депутата України Капліна Сергія зі складу депутатської фракції «Блок Петра Порошенка» і закрив ранкове засідання.

Народні депутати продовжили розгляд законопроекту про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо врегулювання питання відпусток працівників театрів №8528.

В обговоренні взяли участь представники депутатських фракцій.

За результатами голосування законопроект відхилено.

Головуючий поставив на рейтингове голосування два наступних законопроекти за №9438 і №9353. Обидва проекти не набрали голосів для розгляду.

Народні депутати почали розгляд проекту Закону про внесення змін до Податкового кодексу України №8402.

Голова Комітету з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна доповіла рішення Комітету, який рекомендував прийняти законопроект за основу з пропозицією Комітету.

Законопроект доповів Заступник Міністра фінансів Андрій Граділь.

Доповідач відповів на запитання народних депутатів.

В обговоренні взяли участь представники депутатських фракцій.

Законопроект за результатами голосування не набрав голосів для прийняття за основу і був відхилений.

Головуючий поставив на голосування наступні питання порядку денного - кілька законопроектів, підготовлених для розгляду у другому читанні. Голосування не були результативні.

Головуючий закрив вечірнє засідання.

За матеріалами інформаційного управління ВР України

Фото з прямої трансляції на каналі «Рада»



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.