​Пленарні засідання Верховної Ради України 13 вересня 2019 року

Для участі у ранковому засіданні Верховної Ради зареєструвались 378 народних депутатів. Голова Верховної Ради Дмитро Разумков відкрив ранкове засідання Верховної Ради. Перший заступник Голови Верховної Ради України Руслан Стефанчук оголосив депутатські запити. Виступи народних депутатів у рубриці Різне перенесені на кінець засідання.


Верховна Рада розглядає за скороченою процедурою проект Постанови «Про внесення змін до календарного плану проведення другої сесії Верховної Ради України дев'ятого скликання» (№2137).

Постановою пропонується внести зміни до календарного плану проведення другої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання, передбачивши: 17-20 вересня – роботу в комітетах, комісіях, депутатських фракціях (депутатських групах), а тиждень з 23 по 27 вересня зробити сесійним.

Постанову відхилено. Календарний план проведення другої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання залишився без змін.

Народні депутати проголосували за включення до порядку денного пленарного засідання проект Закону «Про внесення змін до Закону України «Про запобігання корупції» щодо викривачів корупції (№1010) і приступили до його розгляду за скороченою процедурою.

Доповів законопроект Представник Президента України у Конституційному Суді України Федір Веніславський. Даним законопроектом передбачається посилення захисту осіб, які викривають корупцію і виплату їм винагороди.

Із співдоповіддю виступила голова Комітету з питань антикорупційної політики Анастасія Красносільська. За її словами, Комітет рекомендує підтримати даний законопроект за основу.

Законопроект «Про внесення змін до Закону України «Про запобігання корупції» щодо викривачів корупції підтримали у першому читанні 283 народних депутати. До другого читання законопроект буде готуватися у скорочені терміни.

Включений до порядку денного пленарного засідання і розглядається за скороченою процедурою проект Закону «Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення відкритості та прозорості діяльності Верховної Ради України» (№1036) і (№1036-1).

Доповів законопроект народний депутат Павло Фролов. Він повідомив, що законопроектом, зокрема установлюється що народний депутат може подати два запити на місяць та порядок публікації ухвалених законодавчих актів та запитів народних депутатів на офіційному сайті Верховної Ради.

Альтернативний законопроект представила народний депутат Людмила Марченко.

Голова Комітету з питань Регламенту, депутатської етики та організації роботи Верховної Ради України Сергій Кальченко повідомив, що Комітет прийняв рішення рекомендувати Верховній Раді прийняти законопроект № 1036-1 в першому читанні за основу та в цілому.

Народні депутати 244 голосами підтримали в першому читанні за основу проект Закону «Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення відкритості та прозорості діяльності Верховної Ради України» (№ 1036-1). Строки підготовки до другого читання скорочено на половину.

На розгляд Верховної Ради винесено проект Постанови «Про дострокове припинення повноважень всього складу Центральної виборчої комісії» (№2127). Проект Постанови розглядається за скороченою процедурою.

Представив проект Представник Президента України у Верховній Раді Руслан Стефанчук. За його словами, у зв’язку з непоодинокими випадками протиправних дій та бездіяльності Центральної виборчої комісії, Президент України пропонує достроково припинити повноваження всього складу ЦВК.

Представник Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування повідомила, що Комітет пропонує підтримати проект Постанови.

Верховна Рада 341 голосами підтримала проект Постанови «Про дострокове припинення повноважень всього складу Центральної виборчої комісії».

Головуючий оголосив до розгляду проект Закону «Про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України щодо планування та системності законотворчої діяльності Верховної Ради України» (№1042), (№1042-1). Законопроект включений до порядку денного пленарного засідання і розглядається за скороченою процедурою.

Представив законопроект народний депутат Павло Фролов. Законопроектом пропонується передбачити затвердження Верховною Радою плану законопроектної роботи.

Альтернативний проект доповіла народний депутат Людмила Марченко

Голова Комітету з питань Регламенту, депутатської етики та організації роботи Верховної Ради України Сергій Кальченко повідомив, що Комітет рекомендує підтримати за основу і в цілому альтернативний законопроект №1042-1.

Проект Закону «Про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України щодо планування та системності законотворчої діяльності Верховної Ради України» (№1042-1) підтримали в першому читанні за основу 248 парламентаріїв. До другого читання законопроект буде готуватися у терміни скорочені на половину.

Проект Закону «Про визнання таким, що втратив чинність, Закону України «Про перелік об'єктів права державної власності, що не підлягають приватизації» (№1054) і альтернативні (№1054-1), (№1054-2) включені до порядку денного пленарного засідання і розглядаються за скороченою процедурою.

Доповів законопроект голова Комітету з питань економічного розвитку Дмитро Наталуха. Він повідомив що метою проекту є залучення вітчизняних та іноземних інвестицій в економіку України, зростання її продуктивності, створення нових ефективних робочих місць, усунення неоднозначності норм законодавства у сфері приватизації державного майна через заборону приватизації як за окремими критеріями об’єктів державної власності, так і за переліками підприємств, що не підлягають приватизації без визначення підстав заборони.

Альтернативні законопроекти представили народний депутат Роксолана Підласа і народний депутат Вадим Івченко.

Члени Комітету з питань економічного розвитку рекомендували проект Закону України про визнання таким, що втратив чинність, Закону України «Про перелік об'єктів права державної власності, що не підлягають приватизації» (№1054-1) прийняти за основу.

Верховна Рада 253 голосами підтримала у першому читанні за основу проект Закону «Про визнання таким, що втратив чинність, Закону України «Про перелік об'єктів права державної власності, що не підлягають приватизації» (№1054-1). Законопроект до другого читання буде готуватися у терміни, скорочені на половину.

Головуючий оголосив перерву в засіданні на 30 хвилин.

Включено до порядку денного пленарного засідання і розглядаються за скороченою процедурою проект Закону «Про оренду державного та комунального майна» (№1055) і (№1055-1).

Доповів законопроект народний депутат Олексій Мовчан. За його словами, законопроектом запроваджується єдина прозора система аукціонів для оренди державного та комунального майна.

Альтернативний законопроект представив народний депутат Андрій Мотовиловець.

Заступник голови Комітету з питань економічного розвитку Роксолана Підласа повідомила, що Комітет рекомендував Верховній Раді прийняти за основу проект Закону № 1055-1.

Проект Закону «Про оренду державного та комунального майна» (№1055-1) у першому читанні за основу підтримали 296 народних депутатів. Законопроект до другого читання буде готуватися у скорочені терміни.

Народні депутати внесли зміни до Календарного плану проведення другої сесії Верховної Ради дев’ятого скликання і прийняли рішення, що у вівторок, 17 вересня, парламентарії працюватимуть у комітетах.

Проект Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення порядку ліцензування господарської діяльності» (№1060) народні депутати включили до порядку денного. Законопроект розглядається за скороченою процедурою.

Проект представила народний депутат Роксолана Підласа. Вона підкреслила, що законопроект захищає підприємців від свавілля чиновників, удосконалюючи існуюче законодавче поле у сфері ліцензування господарської діяльності.

Голова Комітету з питань економічного розвитку Дмитро Наталуха виступив із співдоповіддю. Комітет рекомендує Верховній Раді прийняти законопроект у першому читанні за основу.

У першому читанні за основу проект Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення порядку ліцензування господарської діяльності» підтримали 282 народних депутатів. Законопроект до другого читання буде готуватися у скорочені терміни.

Верховна Рада прийняла рішення працювати сьогодні у сесійному режимі без перерви і до завершення розгляду питань порядку денного.

Включено до порядку денного пленарного засідання і розглядаються за скороченою процедурою проект Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо державного регулювання космічної діяльності» (№1071).

Доповів законопроект голова Комітету з питань економічного розвитку Дмитро Наталуха. Він повідомив, що метою законопроекту є забезпечення розвитку, підвищення інвестиційної привабливості, а також створення конкурентного середовища для розвитку космічної галузі в Україні поряд із державним сектором підприємств приватної власності.

Комітет з питань економічного розвитку рекомендує прийняти пропонований законопроект у першому читанні за основу.

Проект Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо державного регулювання космічної діяльності» у першому читанні за основу підтримали 283 народних депутати.

До порядку денного включено проект Закону «Про концесію» (№1046). Законопроект розглядається за скороченою процедурою.

Представляючи законопроект, голова Комітету з питань економічного розвитку Дмитро Наталуха наголосив, що він направлений на організацію успішного управління об’єктами державної власності.

Комітет з питань економічного розвитку рекомендує підтримати законопроект у першому читанні.

Верховна Рада ухвалила у першому читанні проект Закону «Про концесію». «За» таке рішення проголосували 293 парламентарії. До другого читання законопроект буде готуватися у скорочені терміни.

Проект Закону «Про внесення змін до деяких законів України щодо запровадження єдиного рахунку для сплати податків і зборів, єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування» (№1049) включено до порядку денного сьогоднішнього засідання і розглядається за скороченою процедурою.

Законопроект представив народний депутат Дмитро Наталуха. За його словами, пропоновані зміни до законодавства суттєво спрощують адміністрування податків, запроваджуючи єдиний рахунок для сплати податків і зборів.

За словами голови Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данила Гетманцева, Комітет рекомендує підтримати законопроект у першому читанні за основу.

Верховна Рада ухвалила законопроект у першому читанні. Рішення підтримали 269 народних депутатів. До другого читання законопроект буде готуватися у скорочені терміни.

Включено до порядку денного проект Закону «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо запровадження єдиного рахунку для сплати податків і зборів, єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування» (№1051). Законопроект розглядається за скороченою процедурою.

Голова Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев, доповідаючи законопроект сказав, що він пов’язаний із проектом Закону №1049, тільки вносить зміни в Податковий кодекс України.

Проект Закону «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо запровадження єдиного рахунку для сплати податків і зборів, єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування» 262 голосами Верховна Рада прийняла за основу. Законопроект до другого читання буде готуватися у скорочені на половину терміни.

Закриваючи ранкове засідання, Руслан Стефанчук оголосив про створення у Верховній Раді міжфракційного депутатського об’єднання «Українці в світі», головою якого обрано народного депутата Святослава Юраша.

Чергове пленарне засідання Верховної Ради відбудеться у середу, 18 вересня о 10.00.

За матеріалами Інформаційного управління ВР України

Фото з прямої трансляції на каналі «Рада»



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.