​Пленарні засідання Верховної Ради України 20 вересня 2019 року

Для участі у ранковому засіданні Верховної Ради зареєструвався 391 народний депутат. Голова Верховної Ради Дмитро Разумков відкрив ранкове засідання Верховної Ради. Від двох фракцій виступив член депутатської фракції політичної партії «Голос» Святослав Вакарчук.


Заступник Голови Верховної Ради Олена Кондратюк оголосила депутатські запити.

Верховна Рада перейшла до розгляду проекту Закону «Про Державний бюджет України на 2020 рік» (№2000).

Головуючий надав слово Міністру фінансів Оксані Маркаровій для представлення проекту Державного бюджету України на 2020 рік.

Вона зазначила, що Україна цього літа почала новий політичний цикл і новий Уряд вперше представляє бюджет на наступний рік.

«За дуже короткий період роботи нового Уряду, з 29 серпня, ми доклали максимум зусиль для того, щоб представити вам максимально якісний документ, який забезпечує ефективне витрачання коштів платників податків, в першу чергу, і який дозволяє нам не тільки забезпечити подальше економічне зростання, а й максимального його прискорити», - сказала доповідач.

Вона звернула увагу, що бюджет представляється сьогодні у першому читанні, до того, як Уряд представляє свою програму дій і до того, як ця програма буде затверджена.

За словами О.Маркарової, бюджет базується на макроекномічному прогнозі, ухваленому ще у травні 2019 року. «Тому сьогодні бюджет базується на реальному зростанні ВВП в 3,3% і тих макроекономічних показниках і соціальних стандартах, які затверджені ще попереднім Кабміном. Ми задекларували амбітну мету – зростання в 5-7% щорічно і вона досяжна. І це найправильніший спосіб боротьби з бідністю, але для того, щоб ми це побачили, в тому числі і в бюджеті, нам в активній співпраці з вами необхідно прийняти ряд законопроектів», - сказала вона.

«Наша ціль – максимально прискорити економічне зростання, а по-друге, і це найголовніше, - максимально прискорити перехід цього зростання в зростання добробуту наших людей», - наголосила Міністр.

«Це не фінальний варіант і він буде доопрацюваний», - наголосила О.Маркарова.

Вона запевнила, що «ті кроки, які ми зараз разом з вами робимо, дозволять покращити показники».

Міністр відповіла за питання народних депутатів.

Із доповіддю щодо законопроекту виступив голова Комітету з питань бюджету Юрій Арістов. Він зазначив, що бюджет подано у передбачені законодавством строки.

Ю.Арістов повідомив, що проект бюджету був розглянутий на засіданні Комітету. Народні депутати напрацювали ряд рекомендацій до проекту Державного бюджету на 2020 рік.

Голова Комітету запросив народних депутатів долучитися до доопрацювання законопроекту у другому читанні.

Головуючий запросив до виступів представників фракцій і груп.

О.Маркарова, виступаючи із заключним словом, подякувала народним депутатам і зазначила, що починається велика робота над проектом бюджету.

Верховна Рада перейшла до розгляду за скороченою процедурою проекту Постанови «Про внесення змін до календарного плану проведення другої сесії Верховної Ради України дев'ятого скликання» (№2158).

Даною постановою пропонується внести зміни до календарного плану проведення другої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання, передбачивши пленарні засідання 2-4 жовтня, а тиждень з 7 по 11 жовтня – працювати в комітетах, комісіях, депутатських фракціях (депутатських групах).

Верховна Рада 231 голосом підтримала проект Постанови «Про внесення змін до календарного плану проведення другої сесії Верховної Ради України дев'ятого скликання».

Дмитро Разумков вніс пропозицію про призначення Керівником Апарату Верховної Ради України В’ячеслава Штучного.

Постанову «Проект Постанови про призначення Штучного В.В. на посаду Керівника Апарату Верховної Ради України» (№2160) підтримали 340 народних депутатів.

Верховна Рада перейшла до розгляду законопроектів у другому читанні.

До розгляду оголошено проект Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо захисту прав споживачів фінансових послуг» (№1085-1).

Представив законопроект заступник голови Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Олександр Дубінський. За його словами, прийняття законопроекту дозволить зміцнити довіру споживачів фінансових послуг до фінансового сектору, створити механізми захисту їх прав та інтересів, забезпечити кращу поінформованість споживачів про фінансові послуги, що їм пропонуються та надаються. Комітет врахував ряд правок до законопроекту і рекомендує ухвалити його у другому читанні і в цілому.

Народні депутати розглянули відхилені Комітетом правки народних депутатів.

Проект Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо захисту прав споживачів фінансових послуг» у другому читанні і в цілому підтримали 309 народних депутатів.

У засіданні оголошено перерву на 30 хвилин.

Розглядається проект Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення правової охорони географічних зазначень» (№1065). Друге читання.

Представила законопроект заступник голови Комітету з питань економічного розвитку Роксолана Підласа. Під час підготовки законопроекту надійшло 85 пропозицій, 82 з яких враховано.

Комітет рекомендував ухвалити проект закону у другому читанні і в цілому з урахуванням правок Комітету щодо термінів набрання чинності законопроектом і дорученням уніфікувати терміни у проекті Закону.

Проект Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення правової охорони географічних зазначень» підтримали у другому читанні і в цілому 277 народних депутатів.

У другому читанні розглядається проект Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв'язку з прийняттям Закону України «Про стандартизацію» (№1068).

Доповідає заступник голови Комітету з питань економічного розвитку Роксолана Підласа. За її словами, положення Закону спрямовані на приведення національної системи стандартизації у відповідність до міжнародної та європейської практики.

Під час опрацювання законопроекту до другого читанні надійшло 93 зауваження, із яких 18 – враховано. Комітет рекомендував ухвалити законопроект у другому читанні і в цілому з техніко-юридичними правками.

Народні депутати розглянули правки, відхилені Комітетом.

Проект Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв'язку з прийняттям Закону України «Про стандартизацію» в цілому підтримав 291 народний депутат.

Верховна Рада підтримала технічні правки до ухваленого раніше проекту Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо скорочення переліку видів господарської діяльності, що підлягають ліцензуванню» (№1050).

Народні депутати внесли до порядку денного другої сесії Верховної Ради проект Закону «Про внесення змін до Закону України «Про Державне бюро розслідувань» щодо удосконалення діяльності Державного бюро розслідувань» (№2116) і альтернативний (№2116-1).

Верховна Рада прийняла рішення про включення до порядку денного пленарного засідання і розгляд проекту Закону «Про внесення змін до деяких законів України щодо застосування Збройними Силами України та Державною спеціальною службою транспорту бойової техніки, зброї та спеціальних засобів в особливий період» (№1224).

Народні депутати внесли до порядку денного пленарного засідання проект Закону «Про верифікацію та моніторинг державних виплат» (№1231) і (№1231-1) і перейшли до їх розгляду за скороченою процедурою.

Законопроект представив народний депутат Данило Гетманцев. Він повідомив, що даний законопроект про встановлення справедливості у сфері виплати субсидій та інших виплат. Пропонується запровадити верифікацію державних виплат - пенсій, допомог, пільг, субсидій, стипендій, інших виплат, що здійснюються за рахунок коштів державного, місцевих бюджетів, фондів загальнообов’язкового державного соціального і пенсійного страхування.

Альтернативний представила народний депутат Наталія Королевська.

Голова Комітету з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів Галина Третьякова наголосила, що планується перевіряти не людей, а реєстри. Направлений законопроект на підвищення адресності виплат. Комітет рекомендує підтримати проект Закону №1231 у першому читанні за основу, а законопроект №1231-1 - відхилити.

Верховна Рада 254 голосами підтримала у першому читанні за основу ухвалити проект Закону «Про верифікацію та моніторинг державних виплат» (№1231).

Включений до порядку денного пленарного засідання проект Закону «Про матеріальну відповідальність військовослужбовців та деяких інших осіб» (№1225). Законопроект розглядається за скороченою процедурою.

Доповідає законопроект народний депутат Ігор Копитін. На даний час питання про матеріальну відповідальність військовослужбовців та деяких інших осіб регулюється постановою, яка діє з радянських часів. Даний законопроект унормовує дане питання. У проекті Закону розмір відповідальності ставиться у залежність від завданої шкоди, а не доходу відповідальної особи. Він захищає права військовослужбовців.

Заступник голови Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Мар’яна Безугла повідомила, що Комітет визнав необхідність ухвалення даного законопроекту, однак висловив ряд зауважень. Комітет рекомендує ухвалити проект Закону у першому читанні за основу.

Проект Закону «Про матеріальну відповідальність військовослужбовців та деяких інших осіб» у першому читанні за основу підтримали 306 народних депутатів. Термін підготовки до другого читання скорочено на половину.

Д.Разумков оголосив до розгляду у другому читанні проект Закону «Про внесення змін до Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» щодо детінізації розрахунків в сфері торгівлі і послуг» (№1053-1).

Доповідає перший заступник голови Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Ярослав Железняк. Пропонується запровадити електронний чек. Він повідомив, що під час підготовки до другого читання до Комітету надійшло 412 пропозицій, із них були враховані 97. Зокрема, під час доопрацювання продовжено перехідний термін для впровадження даного законопроекту, зменшено штрафи та ряд інших.

Верховна Рада прийняла рішення про скорочення обідньої перерви в сесійній роботі на годину і перейшла до розгляду правок до законопроекту, відхилених Комітетом.

Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков закрив ранкове засідання.

Вечірнє засідання розпочалося о 15.00.

Для участі у вечірньому засіданні Верховної Ради зареєструвались 366 народних депутатів.

Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков відкрив вечірнє засідання Верховної Ради.

Народні депутати продовжують розгляд правок до законопроекту №1053-1, які були враховані Комітетом під час підготовки до другого читання.

Проект Закону «Про внесення змін до Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» щодо детінізації розрахунків в сфері торгівлі і послуг» у другому читанні в цілому, із проголосованими у залі засідань правками, підтримали 237 народних депутатів.

Проект Закону «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо детінізації розрахунків в сфері торгівлі і послуг» (№1073) розглядається у другому читанні.

Доповідає голова Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев. Він зазначив, що даний законопроект пов’язаний із щойно ухваленим. Комітет рекомендує ухвалили даний законопроект в другому читанні в цілому.

Народні депутати розглянули правки до законопроекту, відхилені Комітетом.

Верховна Рада 237 голосами підтримала проект Закону «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо детінізації розрахунків в сфері торгівлі і послуг».

Розглядається у другому читанні проекту Закону «Про внесення змін до Закону України «Про державну підтримку кінематографії в Україні» щодо державної субсидії для повернення частини кваліфікованих витрат, здійснених іноземним суб'єктом кінематографії при виробництві (створенні) фільму в Україні» (№1058).

Доповідає голова Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Олександр Ткаченко. За його словами, законопроект направлений на підтримку іноземних інвестицій в кіноіндустрію.

У другому читанні та в цілому проект Закону «Про внесення змін до Закону України «Про державну підтримку кінематографії в Україні» щодо державної субсидії для повернення частини кваліфікованих витрат, здійснених іноземним суб'єктом кінематографії при виробництві (створенні) фільму в Україні» підтримали 252 парламентаріїв.

Проект Закону «Про внесення змін до Закону України «Про військовий обов'язок і військову службу» щодо удосконалення деяких питань проходження громадянами військової служби» (№1227) внесено до порядку денного і розглядається за скороченою процедурою.

Представляючи законопроект, народний депутат Ірина Верещук сказала, що законопроектом зокрема збільшується з 5 до 10 років термін контрактної військової служби та вносяться ряд інших змін, направлених на покращення якісного і кількісного складу Збройних сил України.

Виступаючи із співдоповіддю заступник голови Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Мар’яна Безугла зазначила, що Комітет рекомендує Верховній Раді ухвалити законопроект в першому читанні за основу.

Народні депутати 275 голосами підтримали в першому читанні за основу проект Закону «Про внесення змін до Закону України «Про військовий обов'язок і військову службу» щодо удосконалення деяких питань проходження громадянами військової служби».

У другому читанні розглядається проект Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо стимулювання інвестиційної діяльності в Україні» (№1059).

Представила законопроект заступник голови Комітету з питань економічного розвитку Роксолана Підласа. Вона наголосила що вдалося при підготовці законопроекту до другого читання удалося знайти компромісний варіант.

Під час підготовки законопроекту надійшло 122 пропозиції, з яких було враховано дев’ять. Комітет рекомендує ухвалити законопроект у другому читанні в цілому.

Народні депутати розглядають правки до законопроекту, не враховані Комітетом. У залі підтримані правки, що стосуються врегулювання ряду питань Земельного Кодексу.

Проект Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо стимулювання інвестиційної діяльності в Україні» ухвалений в другому читанні і в цілому. «За» це рішення проголосували 272 народних депутати.

Розпочато розгляд у другому читанні проекту Закону «Про внесення змін до Закону України «Про оборону України» щодо організації оборони держави» (№1011).

Член Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський, доповідаючи законопроект поінформував, що до другого читання надійшло дві правки, одну з яких було підтримано. Комітет рекомендує ухвалити законопроект у другому читанні і в цілому.

Проекту Закону «Про внесення змін до Закону України «Про оборону України» щодо організації оборони держави» у другому читанні і в цілому підтримали 286 народних депутатів.

Верховна Рада підтримала усунення деяких неузгодженостей у законопроекті «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення охорони прав на компонування напівпровідникових виробів» (№1062), ухваленому раніше.

Верховна Рада перейшла до розгляду проекту Закону «Про внесення змін до деяких законів України щодо застосування Збройними Силами України та Державною спеціальною службою транспорту бойової техніки, зброї та спеціальних засобів в особливий період» (№1224).

Законопроект розглядається у першому читанні за скороченою процедурою.

Доповідає заступник голови Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Мар’яна Безугла. Законопроектом пропонується узгодити термінологію, а також легалізується використання військової зброї та техніки в особливий період.

У першому читанні за основу ухвалено проект Закону «Про внесення змін до деяких законів України щодо застосування Збройними Силами України та Державною спеціальною службою транспорту бойової техніки, зброї та спеціальних засобів в особливий період». Законопроект підтримали 278 народних депутатів. Підготовка до другого читання буде відбуватися за скороченою процедурою.

Внесений до порядку денного пленарного засідання проект Закону «Про внесення змін до Митного кодексу України щодо захисту прав інтелектуальної власності під час переміщення товарів через митний кордон України» (№1230) розглядається за скороченою процедурою.

Проект представляє народний депутат Данило Гетманцев. Даним законопроектом покращується імідж України, оскільки впроваджується законодавство ЄС, він також сприятиме очищенню внутрішнього ринку від контрафактної продукції, яка часто не відповідає встановленим вимогам безпеки.

Комітет з питань фінансів, податкової та митної політики рекомендує підтримати законопроект за основу.

Проект Закону «Про внесення змін до Митного кодексу України щодо захисту прав інтелектуальної власності під час переміщення товарів через митний кордон України» підтриманий Верховною Радою у першому читанні за основу 255 голосами.

Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков подякував народним депутатам за роботу і закрив вечірнє засідання.

Наступне пленарне засідання Верховної Ради відбудеться у середу, 2 жовтня.

За матеріалами Інформаційного управління ВР України

Фото з прямої трансляції на каналі «Рада»



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.