​Пленарні засідання Верховної Ради України 4 жовтня 2019 року

Для участі у ранковому засіданні Верховної Ради зареєструвались 374 народних депутати. Голова Верховної Ради Дмитро Разумков відкрив ранкове засідання Верховної Ради. Заступник Голови Верховної Ради України Олена Кондратюк оголосила депутатські запити.


Верховна Рада перейшла до розгляду питань порядку денного.

Головуючий оголосив до розгляду проекти постанов про призначення на посади членів Центральної виборчої комісії України. Він повідомив, що за поданням Президента України мають бути обрані 17 членів ЦВК. (Постанови зареєстровані під №№2211, 2212, 2213, 2214, 2215, 2216, 2217, 2218, 2219, 2220, 2221, 2222, 2223, 2224, 2225, 2226, 2227).

Доповідає Представник Президента України у Верховній Раді Руслан Стефанчук. За його словами, на сьогодні одним із пріоритетів Верховної Ради є формування фахового, неупередженого і дієвого складу Центральної виборчої комісії України. Р.Стефанчук озвучив кандидатів на посади членів ЦВК і запевнив у їхньому професіоналізмі.

Заступник голови Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Аліна Загоруйко зауважила, що перед вступом на посаду новообрані кандидати у члени ЦВК мають скласти присягу у сесійній залі Верховної Ради. Комітет рекомендує призначити пропонованих кандидатів і привести до присяги одразу після обрання.

У сесійній залі виступили представники фракцій і груп. У рамках обговорення питання про призначення на посади членів Центральної виборчої комісії України виступили народні депутати.

Відбулося голосування щодо кандидатур.

Новопризначені члени ЦВК склали присягу перед Верховною Радою України. Не склав присягу відсутній на засіданні Юрій Буглак.

Дмитро Разумков привітав членів ЦВК із призначенням і висловив впевненість у плідній співпраці цього органу з Верховною Радою.

У пленарному засіданні оголошено перерву до 12.30.

Після перерви Верховна Рада перейшла до розгляду проекту Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення окремих положень кримінального процесуального законодавства» (№1009). Законопроект повторно розглядається у другому читанні.

Голова Комітету з питань правоохоронної діяльності Денис Монастирський, представляючи законопроект, повідомив, що законопроект скасовує так звані «правки Лозового». Загалом було запропоновано 279 правок, з них 52 враховані, одна – відкликана. Однак, Д.Монастирський пропонує народним депутатам залишити у чинній редакції, не вносячи правки, запропоновані законопроектом №1009, до статей 219, 294 і 295-1 Кримінального процесуального кодексу.

Народні депутати перейшли до розгляду правок.

Верховна Рада врахувала правки №105, 106, 107, 111, якими відміняються зміни, пропоновані законопроектом до статті 219 Кримінального процесуального кодексу. Таким чином, дана стаття, яка встановлює конкретні строки між моментом внесення відомостей про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань та моментом повідомлення особі про підозру, залишилася у чинній редакції. Також у сесійній залі підтримані правки №№168, 169, 170, 171 і 172, що стосуються статті 294 КПК. Враховані правки №№186, 187, 188 і 189, що стосуються статті 295-1 КПК про порядок продовження строків провадження.

Д.Разумков, не оголошуючи перерву в засіданні, попросив зібратися голів фракцій, груп і представників комітетів для обговорення правки №191, якою пропонується залишити можливість оскаржувати повідомлення про підозру у скоєнні злочину.

Після завершення консультацій народні депутати врахували правку №191 з необхідним техніко-юридичним доопрацюванням законопроекту.

Головуючий продовжив засідання на 15 хвилин для завершення розгляду законопроекту.

У зв’язку з ухваленням правки №191, народні депутати відхилили правки №203, 266, 274, підтримані Комітетом, та підтримали правки №№ 204, 205, 213.Окрім того, ухвалено пропозицію, зачитану з голосу Д.Монастирським, про виключення із пропонованого законопроекту пункту 6.

Проекту Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення окремих положень кримінального процесуального законодавства» у другому читанні і в цілому підтримали 330 народних депутатів.

Закриваючи ранкове засідання, Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков повідомив, що вечірнє пленарне засідання розпочнеться з розгляду Програми дій Уряду.

Для участі у вечірньому засіданні Верховної Ради зареєструвались 369 народних депутатів.

Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков відкрив вечірнє засідання Верховної Ради.

Головуючий оголосив до розгляду Програму діяльності Кабінету Міністрів України, внесеної на розгляд Верховної Ради 29 вересня.

Д.Разумков надав слово для доповіді прем’єр-міністру України Олексію Гончаруку.

О.Гончарук подякував депутатам за місяць співпраці. «Ви ухвалюєте законопроекти, а ми – втілюємо їх в життя», - сказав він і нагадав зміни, вже внесені в законодавство Верховною Радою нинішнього скликання.

Водночас, прем’єр-міністр назвав не нормальним так званий «турборежим».

«На майбутнє ми маємо побудувати роботу системно, для того, щоб показати приклад, як український Уряд і український парламент можуть бути передбачуваними, в тому числі і для суспільства, і бізнесу», - сказав очільник Кабінету Міністрів. Основою цієї роботи він запропонував зробити Програму діяльності Кабінету Міністрів України.

О.Гончарук поінформував, що Програма містить 87 цілей, які розбиті на три розділи. Перший із яких - розвиток людського капіталу – має п’ять складових: освіта, охорона здоров’я, соціальна політика, захист ветеранів, культура та розвиток спорту. Прем’єр-міністр окреслив ключові ідеї роботи за даними напрямками.

Водночас, за його словами, важливу роль відіграє точність надання і використанні ресурсів, що виділяються для соціального захисту населення. «Ми маємо вже в цьому році провести так званий «електронний перепис населення» - об’єднати всі бази даних, щоб побачити, скільки справді у нас населення, яке воно, що це за люди, яку допомогу вони отримують. Щоб більше грошей отримував той, кому це насправді потрібно», - сказав прем’єр-міністр.

Усі складові потребують забезпечення ресурсами, і «ми маємо працювати, щоб протягом наступних п’яти років економічне зростання надало необхідний для цього ресурс», - сказав О.Гончарук.

«Ми ставимо собі за мету за наступні п’ять років добитися 40% економічного зростання. Це реалістично. Для цього в наступному році треба зрости на п’ять і кожний наступний рік – на сім відсотків», - поінформував прем’єр-міністр.

Він також наголосив, що ідеологічною платформою економічного розвитку є «безумовна економічна свобода». І, в першу чергу, з словами керівника Уряду, бізнес може розвиватися лише в умовах фінансової прогнозованості. Для цього запроваджується трирічне планування.

Також у фінансовій сфері пропонується менше позичати, здешевлювати обслуговування державного боргу і загалом зменшувати борг держави.

Планується створення справедливої і стимулюючої системи оподаткування, запровадження оцифровування всіх процесів.

Завершуючи свій виступ, О.Гончарук сказав: «Ця Програма – робочий документ, за яким будемо вимірювати нашу спільну ефективність». «Я переконаний, що наша спільна діяльність принесе Україні щастя і ми створимо сильну державу для вільного суспільства, яке зробить українця щасливим», - підкреслив прем’єр-міністр.

О.Гончарук відповів на запитання народних депутатів.

В обговоренні Програми Кабінету Міністрів виступили представники депутатських фракцій і груп.

Представники комітетів Верховної Ради поінформували про підсумки розгляду пропонованої Програми в комітетах. Зокрема, вони поінформували, про підтримку підходів Уряду, висловили свої зауваження і пропозиції, а також заявили про готовність до співпраці.

Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук у заключній промові зазначив, що поданий документ є нетиповим, оскільки виписаний максимально простою мовою. По кожній із запропонованих цілей ми маємо разом працювати в комітетах.

Верховна Рада 236 голосами ухвалила постанову «Про Програму діяльності Кабінету Міністрів України» (№2186).

Верховна Рада розглядає проект Закону «Про внесення змін до деяких законів України щодо запровадження єдиного рахунку для сплати податків і зборів, єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування» (№1049).

Законопроект для розгляду у другому читанні доповідає голова Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев. Даний законопроект пропонує запровадження єдиного рахунку для сплати усіх податків та зборів. Комітет врахував усі внесені правки і пропонує ухвалити законопроект в цілому.

«За» проект Закону «Про внесення змін до деяких законів України щодо запровадження єдиного рахунку для сплати податків і зборів, єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування» в цілому проголосували 255 народних депутатів.

Проект Закону «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо запровадження єдиного рахунку для сплати податків і зборів, єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування» (№1051) розглядається у другому читанні.

Голова Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев зазначив, що даний законопроект пов’язаний з попередній і всі правки Комітетом враховані.

Проект Закону «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо запровадження єдиного рахунку для сплати податків і зборів, єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування» у другому читанні і в цілому підтримали 274 народних депутати.

Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков закрив вечірнє засідання Верховної Ради.

За матеріалами інформаційного управління ВР України

Фото з прямої трансляції на каналі «Рада»



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.