​Пленарні засідання Верховної Ради України 15 жовтня 2019 року

Для участі у ранковому засіданні Верховної Ради України зареєструвались 365 народних депутатів. Голова Верховної Ради Дмитро Разумков відкрив ранкове засідання Верховної Ради і привітав з Днем захисника України, яке відзначалося вчора.


«Це важливе свято, але воно, на жаль, часто є з присмаком гіркоти. Тому, я думаю, що і Верховна Рада України, і багато інших установ, і просто громадяни нашої держави повинні робити все для того, щоб нарешті запанував мир, для того, щоб ми повернули свої території, щоб територіальна цілісність і незалежність більше ніколи не були під питанням і під зовнішньою агресією», - сказав Д.Разумков.

Голова Верховної Ради також привітав з перемогою збірну України по футболу, яка перемогла збірну Португалії у матчі відбору на Євро-2020. Він сказав: «Вчора українська збірна довела, що Україна вміє грати у футбол і не тільки грати, а й перемагати».

Головуючий надав слово для виступу народному депутату генерал-лейтенанту Михайлу Забродському.

Верховна Рада оплесками привітала представників силових структур, які зараз є народними депутатами.

Народні депутати хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих захисників України.

Головуючий запросив на трибуну для складення присяги народного депутата України Олександра Копиленка, обраного у загальнодержавному виборчому окрузі за списком партії «Слуга народу».

Присягу склав Юрій Буглак, який був обраний членом Центральної виборчої комісії України на засіданні Верховної Ради 4 жовтня.

Представники депутатських фракцій і груп оголосили, заяви, повідомлення, пропозиції.

Верховна Рада розглянула проект Постанови «Про внесення змін до порядку денного другої сесії Верховної Ради України дев'ятого скликання» (№2101-6). Дану постанову за основу і в цілому підтримав 251 народний депутат.

Голова Верховної Ради оголосив до розгляду у другому читанні проект Закону «Про внесення змін до деяких законів України щодо діяльності органів суддівського врядування» №1008.

Доповідає законопроект заступник голови Комітету з питань правової політики Валерій Божик. За його словами, даний законопроект започатковує судову реформу в Україні, зокрема, вносить зміни до порядку формування та діяльності Вищої кваліфікаційної комісії суддів України.

Комітет розглянув 330 правок, запропонованих до законопроекту народними депутатами під час підготовки до другого читання, і врахував 52 з них. Законопроект пропонується ухвалити в другому читанні і в цілому.

Народні депутати перейшли до розгляду правок, не врахованих Комітетом.

Перший заступник Голови Верховної Ради України Руслан Стефанчук оголосив про входження народного депутата Олександра Копиленка до фракції політичної партії «Слуга народу».

Д.Разумков закрив ранкове засідання.

Триває вечірнє засідання Верховної Ради України.

Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков після відкриття вечірнього засідання надав слово Голові Комітету з питань правової політики Ірині Венедіктовій.

Доповідачка зазначила, що у законопроекті №1008, який розглядається, мова йде про зміну моделі.

І.Венедіктова навела деякі дані щодо кількості суддів у Верховних судах інших країн: у США - 9 суддів Верховного Суду, у Великобританії - 12, у Канаді - 9, у Японії - 15, Швейцарії - від 35 до 45, Польщі - 72, Чехії -35, Латвії - 36, Грузії - 28 суддів Верховного суду.

«Якщо ми зараз говоримо про те, що у Верховному суді зараз знаходиться 77 тисяч справ і ми бачили, що більше ніж 12 правок є стосовно кількості суддів Верховного суду. Ви хоч одну правку бачили щодо збільшення?

Якщо ми говоримо безпосередньо про ефективність, про справедливість, про швидкість, тоді ті, хто подавав правки: чому вони пропонували 300 суддів Верховного суду, 400 і 500. Ви говорили про те, щоб залишити так як є. А залишити як є - це не доступ до правосуддя. Це несправедливе і неефективне правосуддя. Тому треба змінювати моделі. А змінювати моделі можна через касаційні фільтри і через зміну підходів», - зазначила вона.

Народні депутати продовжили розгляд правок до законопроекту про внесення змін до деяких законів України щодо діяльності органів суддівського врядування №1008.

Всього було розглянуто 189 правок з 330 порівняльної таблиці законопроекту. Жодна із правок, які ставилися на голосування, не була підтримана. Розгляд правок буде продовжено на наступному засіданні.

Головуючий закрив вечірнє засідання.

За матеріалами Інформаційного управління ВР України

Фото з прямої трансляції на каналі «Рада»



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну по ночам ракетами, шахедами, а также обстреливать ракетными системами залпового огня

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.