​Пленарні засідання Верховної Ради України 17 жовтня 2019 року

Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков відкрив ранкове засідання. Д.Разумков зазначив, що сьогодні виповнюється 50 днів з початку роботи Верховної Ради України дев’ятого скликання. За цей проміжок часу розглянуто 209 законопроектів, з яких в цілому прийнято 56 законів.


Голова Верховної Ради висловив сподівання, що і в подальшому народні депутати працюватимуть так само швидко і ефективно.

Головуючий надав слово для заяви від двох фракцій народному депутату Ірині Геращенко.

Після оголошення заяви народні депутати приступили до розгляду питань порядку денного.

Парламентарії розглянули у другому читанні проект Закону про внесення змін до Закону України «Про запобігання корупції» щодо викривачів корупції №1010.

Законопроект доповіла Заступник Голови Комітету з питань антикорупційної політики Галина Янченко. Вона зазначила, що цей законопроект є критично важливим для влади, оскільки корупція стала надзвичайно великою проблемою для суспільства. За її словами, правоохоронні органи не в змозі подолати цю проблему самостійно. Тому законопроект пропонується запровадити додатковий фізичний захист, додаткові гарантії для викривачів для того, щоб вони могли також стати активними учасниками викриття найбільших корупційних схем в Україні.

Г.Янченко повідомила, що законопроектом встановлено не лише винагороду для викривачів, а цілий ряд інших гарантій. Зокрема, йдеться про можливість надавати інформацію анонімно, про правову та психологічну підтримку, якщо вони такої допомоги потребують, про захист трудових прав викривачів, і навіть про надання охорони їм та їхнім близьким у випадку такої потреби. Одним із основних моментів цього законопроекту є грошова винагорода, якою держава буде забезпечувати тих викривачів, які надали важливу інформацію для розкриття найбільших корупційних злочинів (йдеться про злочини від 10 мільйонів гривень).

Прийняття законопроекту виведе боротьбу з корупцією на новий рівень.

Народні депутати розглянули правки до проекту.

Верховна Рада 252 голосами прийняла законопроект №1010 у другому читанні та в цілому.

Народні депутати розглянули проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо удосконалення порядку надання адміністративних послуг у сфері будівництва та створення Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва №1081.

Законопроект доповіла заступник Голови Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Олена Шуляк.

319-ма голосами законопроект після розгляду правок було прийнято у другому читанні та в цілому.

Парламентарії розглянули проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо управління безпекою автомобільних доріг №1061.

Законопроект доповів голова підкомітету Комітету з питань транспорту та інфраструктури Олександр Скічко.

Народні депутати розглянули правки до проекту і 316 голосами прийняли законопроект №1061 у другому читанні та в цілому.

Перший заступник Голови Верховної Ради України Руслан Стефанчук оголосив про створення міжфракційних депутатських об’єднань: «Країна доступна для всіх», «Енергетика та довкілля», «Дніпро», «За рідну Сумщину», «Слобожанщина», «Житомирщина» і «Черкащина».

У пленарному засіданні оголошено перерву на 30 хвилин.

Після перерви народні депутати продовжили розглядати питання порядку денного.

Вони розглянули у другому читанні проект Закону про верифікацію та моніторинг державних виплат №1231.

Законопроект доповіла Голова Комітету з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів Галина Третьякова.

Г.Третьякова повідомила, що Комітет рекомендує Верховній Раді прийняти законопроект у другому читанні та в цілому.

Парламентарії розглянули правки до законопроекту.

Законопроект прийнято у другому читанні та в цілому 249 голосами.

Народні депутати розглянули проект Закону про внесення змін до Митного кодексу України щодо захисту прав інтелектуальної власності під час переміщення товарів через митний кордон України №1230.

271 голосом «за» законопроект прийнято у другому читанні та в цілому.

Народні депутати розглянули у першому читанні проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України та визнання таким, що втратив чинність, Закону України «Про Перелік документів дозвільного характеру у сфері господарської діяльності» щодо прискорення дерегуляції у сфері господарської діяльності №1067.

Заступник Голови Комітету з питань економічного розвитку Роксолана Підласа повідомила, що Комітет рекомендує Верховній Раді за результатами розгляду повернути законопроект на доопрацювання.

Народні депутати під час голосування підтримали рекомендацію профільного комітету 281 голосом «за».

Парламентарії розглянули два законопроекти про внесення змін до Закону України «Про Державне бюро розслідувань» щодо удосконалення діяльності Державного бюро розслідувань за №№2116 і 2116-1.

Законопроекти доповіли Представник Президента України у Верховній Раді Руслан Стефанчук і народний депутат Олександра Устінова.

Голова Комітету з питань правоохоронної діяльності Денис Монастирський доповів рішення Комітету, який рекомендує Верховній Раді прийняти за основу законопроект №2116 з урахуванням пропозицій Комітету, а законопроект №2116-1 - відхилити.

263 голосами за основу було прийнято законопроект №2116.

Головуючий закрив ранкове засідання.

Триває вечірнє пленарне засідання Верховної Ради України

Перший заступник Голови Верховної Ради України Руслан Стефанчук на початку засідання оголосив про створення міжфракційного депутатського об’єднання «Кубань», головою якого обрано народного депутата Олексія Гончаренка.

Народні депутати продовжують розгляд питань порядку денного.

Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо виконання військового обов'язку та проходження військової служби) №0906 доповідає заступник Голови Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Мар’яна Безугла.

Комітет рекомендує Верховній Раді прийняти законопроект у другому читанні та в цілому.

278 голосами «за» законопроект прийнято у другому читанні та в цілому.

Парламентарії розглянули у другому читанні проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо внесення депутатських запитів №1036-1.

Голова Комітету з питань Регламенту, депутатської етики та організації роботи Верховної Ради України Сергій Кальченко доповів рішення Комітету, який рекомендує Верховній Раді за результатами розгляду прийняти його в другому читанні та в цілому.

248 голосами законопроект прийнято у другому читанні та в цілому.

Народні депутати розглянули правки до проекту Закону про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України щодо запровадження електронного документообігу, пов'язаного із законодавчим процесом №1044-1.

Законопроект прийнято у другому читанні та в цілому 256 голосами «за».

Народні депутати розглянули правки до законопроекту про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення законодавства з питань поводження з радіоактивними відходами №0913.

Законопроект прийнято у другому читанні та в цілому 258 голосами «за».

Парламентарії розглянули у першому читанні два законопроекти про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо посилення відповідальності за закупівлю за рахунок бюджетних коштів завідомо неякісних лікарських засобів за №№1152 1152-1.

Голова Комітету з питань правоохоронної діяльності Денис Монастирський доповів рішення Комітету, який рекомендує прийняти за основу законопроект №1152-1.

Народні депутати 306 голосами підтримали законопроект у першому читанні.

Верховна Рада 264 голосами прийняла за основу проект Закону про внесення змін до Закону України «Про оперативно-розшукову діяльність» щодо вдосконалення діяльності Державної прикордонної служби України №2161.

До порядку денного було включено проект Постанови про утворення Тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради України з питань формування і реалізації державної політики щодо відновлення територіальної цілісності та забезпечення суверенітету України №2268.

Народні депутати розглянули проект Постанови.

316 голосами «за» проект Постанови прийнято за основу та в цілому.

Парламентарії розглядають проект Постанови про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України для проведення розслідування відомостей щодо дотримання вимог законодавства під час зміни власників інформаційних телеканалів та забезпечення протидії інформаційному впливу російської федерації №2152.

Проект доповіла народний депутат Ольга Василевська-Смаглюк.

Голова Комітету з питань Регламенту, депутатської етики та організації роботи Верховної Ради України Сергій Кальченко доповів рішення Комітету щодо проекту Постанови, який рекомендує прийняти його за основу та, із урахуванням зауважень щодо завдань та запропонованих змін стосовно персонального складу утворюваної Тимчасової слідчої комісії, прийняти в цілому.

Проект Постанови було прийнято 270 голосами за основу, а з урахуванням пропозицій та техніко-юридичними правками - 278 голосами в цілому.

Головуючий закрив вечірнє засідання.

За матеріалами Інформаційного управління ВР України

Фото з прямої трансляції на каналі «Рада»



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.