​Пленарне засідання Верховної Ради України 30 жовтня 2019 року

Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков відкрив ранкове засідання. Головуючий надав слово народним депутатам, які виступили з оголошеннями, заявами, повідомленнями, пропозиціями. Після закінчення виступів головуючий оголосив перерву згідно із заявою двох фракцій, під час якої відбулися консультації представників депутатських фракцій і груп.


Після закінчення перерви головуючий надав слово представникам фракцій для виступів.

Голова фракції «Батьківщина» Юлії Тимошенко у виступі звернулася до теми, яка обговорюється у суспільстві - продажу сільськогосподарської землі.

Керівник фракції звернула увагу на те, що під Верховною Радою стоять тисячі аграрії, які хочуть бути присутніми на засіданні Комітету з питань аграрної та земельної політики під час обговорення відповідних законопроектів.

Представник фракції «Слуга народу» Микита Потураєв у виступі закликав Парламент «припини спекуляції на людських долях, які живуть на землі».

Народні депутати приступили до розгляду питань ратифікації.

Проект Закону про ратифікацію Угоди між Урядом України та Урядом Малайзії про уникнення подвійного оподаткування та запобігання податковим ухиленням стосовно податків на доходи та Протоколу до неї №0002 доповів заступник Міністра фінансів Павло Ходаковський.

Голова Комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва Богдан Яременко доповів рішення Комітету, який рекомендує Верховній Раді ратифікувати зазначену Угоду та Протокол до неї.

333 голосами «за» законопроект прийнято в цілому.

Заступник Міністра фінансів Павло Ходарковський доповів наступний законопроект - про ратифікацію Протоколу про внесення змін до Конвенції між Урядом України і Урядом Республіки Кіпр про уникнення подвійного оподаткування та запобігання податковим ухиленням стосовно податків на доходи №0003.

Перший заступник Голови Комітету з питань інтеграції України з Європейським Союзом Вадим Галайчук доповів рішення Комітету, який рекомендує Верховній Раді прийняти законопроект за основу і в цілому.

Народні депутати 316 голосами підтримали законопроект в цілому.

Парламентарії розглянули ще один законопроект, спрямований на усунення подвійного оподаткування та запобігання податковим ухиленням стосовно податків на доход - проект Закону про ратифікацію Протоколу між Урядом України і Урядом Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії про внесення змін до Конвенції між Урядом України і Урядом Сполученого Королівства Великобританії і Північної Ірландії про усунення подвійного оподаткування та запобігання податковим ухиленням стосовно податків на доход і на приріст вартості майна, вчиненої у Лондоні 10 лютого 1993 року №0006.

Верховна Рада 323 голосами прийняла законопроект за основу та в цілому.

Народні депутати розглянули проект Постанови про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування фактів масових заворушень в місті Одесі, що відбулись 2 травня 2014 року та спричинили тяжкі наслідки, а також неналежного виконання правоохоронними органами своїх обов'язків в частині забезпечення охорони правопорядку №2198.

Проект доповів народний депутат Микола Скорик.

Голова Комітету з питань Регламенту, депутатської етики та організації роботи Верховної Ради України Сергій Кальченко доповів рішення Комітету, який рекомендує Верховній Раді прийняти проект Постанови.

За результатами голосування проект було відхилено.

Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо збереження культурних цінностей) №2187 у першому читанні доповів народний депутат Олександр Ткаченко.

Заступник Голови Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Євгенія Кравчук доповіла рішення Комітету, який рекомендує прийняти законопроект за основу.

240 голосами народні депутати прийняли проект за основу.

Проект Закону про внесення змін до Закону України «Про ринок природного газу» щодо впорядкування ціноутворення та недопущення підвищення цін і тарифів на природний газ №1122 у першому читанні доповів народний депутат Юрій Бойко.

Голова Комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Андрій Герус доповів рішення Комітету, який рекомендує Верховній Раді не приймати законопроект.

За результатами голосування законопроект 264 голосами направлено на доопрацювання.

Проект Закону про внесення змін до Лісового кодексу України щодо встановлення мораторію на суцільну вирубку лісів та зелених насаджень №1155 доповів народний депутат Дмитро Шпенов.

Голова підкомітету Комітету з питань екологічної політики та природокористування Юлія Овчинникова доповіла рішення Комітету, який рекомендує направити законопроект на доопрацювання.

Народні депутати 238 голосами підтримали рішення профільного комітету.

Парламентарії підтримали рішення Комітету з питань екологічної політики та природокористування та направили на доопрацювання проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо встановлення додаткових гарантій збереження лісів №2173.

У другому читанні розглядається проект Закону про внесення змін до деяких законів України (щодо введення заборони на суцільну вирубку ялицево-букових лісів на гірських схилах Карпатського регіону) №0873.

За результатами голосування законопроект прийнято в цілому 301 голосом «за».

У другому читанні та в цілому прийнято проект Закону про внесення змін до Закону України «Про місцеві вибори» щодо врегулювання процедури ухвалення рішення партії про участь її місцевих організацій у відповідних місцевих виборах №0939.

Народні депутати розглянули низку проектів постанов про перейменування населених пунктів.

За результатами голосування прийнято Постанови: п ро перейменування міста Переяслав-Хмельницький Київської області на місто Переяслав №2175; про перейменування села Островки Маневицького району Волинської області на село Острови №2176; про перейменування села Рачки Немирівського району Вінницької області на село Подільське №2177; про перейменування села Бірки Сокальського району Львівської області на село Борок №2310; про перейменування села Мазарня-Каранська Кам'янка-Бузького району Львівської області на село Мазярня-Каранська №2311.

Головуючий після завершення розгляду усіх питань порядку денного закрив ранкове засідання.

За матеріалами Інформаційного управління ВР України

Фото з прямої трансляції на каналі «Рада»



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.