​Позачергове пленарне засідання Верховної Ради України 17 березня 2020 року

Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков відкрив позачергове пленарне засідання Верховної Ради України, скликане у зв’язку з вимогою Президента України (лист № 01-01/204 від 16 березня 2020 року) та відповідно до частини восьмої статті 19 Регламенту Верховної Ради України. У сесійній залі зареєструвались 359 народних депутатів.


Головуючий поінформував, що на засіданні присутній Президент України Володимир Зеленський.

Верховна Рада перейшла до розгляду проекту Постанови Верховної Ради України «Про надання згоди на призначення Президентом України Венедіктової І.В. на посаду Генерального прокурора» (№ 3227).

Президент України представив Ірину Венедіктову з трибуни Верховної Ради.

Зокрема, Президент наголосив, що розгляд питання про призначення Генерального прокурора було ініційовано: «Враховуючи ситуацію в нашій державі, необхідність забезпечення безперебійної та високопрофесійної роботи усіх органів державної влади, особливо, правоохоронних органів».

Володимир Зеленський повідомив, що Ірина Венедіктова – відомий юрист, доктор юридичних наук, у минулому народний депутат України від партії «Слуга народу», наразі виконує обов’язки керівника Державного бюро розслідувань.

Він висловив переконання: «Фахові і моральні якості запропонованої кандидатки дадуть змогу забезпечити стабільну і злагоджену роботу органів прокуратури, викорінення корупції в цій системі та ефективного розслідування гучних кримінальних справ».

Президент України також підкреслив, що вперше в історії незалежної України Генеральним Прокурором може бути жінка. «Але мені здається, що в історію України вона увійде, перш за все, як фахова і результативна людина», - додав він.

Ірина Венедіктова розповіла про бачення своєї діяльності на посаді Генерального Прокурора України, пообіцявши незалежність і дотримання законодавства.

Вона пообіцяла народу України: «Виконувати свої обов’язки добросовісно, чесно і сумлінно. Не продавати справи, не «зливати» їх, не повертати прокурорських «перевертнів». Прокурорам вона пообіцяла: «Відновити державну інституцію, щоб вони відчували себе незалежними, захищеними, потрібними цій державі».

Окрім того, кандидатка пообіцяла стояти за засадах верховенства права і будувати прокуратуру за міжнародними стандартами, а також відновити правосуддя в нашій державі.

Серед своїх перших кроків на посаді Генерального Прокурора вона назвала: проведення аудиту справ і кадрів та налагодження координації роботи правоохоронних органів над кримінальними справами.

Кандидатка відповіла на запитання народних депутатів.

Голова Комітету з питань правоохоронної діяльності Денис Монастирський поінформував, що очолюваний ним Комітет рекомендує Верховній Раді надати згоду на призначення Ірини Венедіктової на посаду Генерального Прокурора України.

Денис Монастирський закликав кандидатку до «законності і дотримання принципу невідворотності покарання».

Виступили народні депутати України.

Народні депутати 269-ма голосами підтримали Постанову «Про надання згоди на призначення Президентом України Венедіктової І.В. на посаду Генерального прокурора».

Головуючий оголосив до розгляду проект Постанови «Про призначення Петрашка І.Р. Міністром розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України» (№ 3226).

Дмитро Разумков надав слово Прем’єр-міністру України Денису Шмигалю, який представив Ігоря Петрашка, кандидатуру якого депутатська фракція партії «Слуга народу» на правах коаліції внесла на посаду Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України.

За словами Прем’єр-міністра, кандидат має більше двадцяти років досвіду в сфері економіки менеджменту, має широкі міжнародні зв’язки.

«Сьогодні вважаю його одним з кращих економістів України, який дійсно зможе допомогти нам рухатись вперед і, втому числі, напередодні економічної кризи», - сказав Денис Шмигаль.

З трибуни Верховної Ради виступив Ігор Петрашко, який поінформував, що «Україна і світ зараз входять в дуже складну економічну ситуацію», викликану, зокрема, таким фактором як коронавірус.

Він спрогнозував, що перші результати кризи стануть відчутні через три-шість місяців і, в першу чергу, постраждає виробництво.

Виходячи з цього, Ігор Петрашко розповів про два пріоритетні завдання в економіці України: «підтримати і збалансувати українського виробника в ситуації, коли ринки будуть закриватися, ринки Євросоюзу будуть вводити протекціоністські та інші заборони, щоб зберегти виробництво, робочі місця, заробітну плату» і «створити фундаментальні умови для того, щоб український бізнес в Україні відчував себе добре».

Також кандидат обіцяє продовження політики дерегуляції, зменшення тиску на бізнес різноманітних структур і органів. «Ідеальна ситуація - щоб бізнес мінімально спілкувався з державою», - сказав він.

В обговоренні виступили народні депутати України.

Голова Комітету Верховної Ради України з питань економічного розвитку Дмитро Наталуха повідомив, що Комітет рекомендував Верховній Раді підтримати кандидатуру Ігоря Петрашка і заявив про готовність до співпраці.

Верховна Рада 243-ма голосами призначила на посаду Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Ігоря Петрашка.

Новопризначений Міністр склав присягу члена Кабінету Міністрів України.

Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков закрив позачергове засідання.

За матеріалами Інформаційного управління ВР України

Фото з прямої трансляції на каналі «Рада»



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.