​Позачергове пленарне засідання Верховної Ради України дев’ятого скликання 16 квітня

Для участі у засіданні зареєструвалося 332 народних депутатів. Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков відкрив позачергове пленарне засідання. Д.Разумков повідомив, що 16 квітня Президент України звернувся до Верховної Ради з повторним листом щодо вимоги проведення позачергового пленарного засідання з уточненим порядком денним, з якого вилучено проект Закону про оборонні закупівлі №2398-д.


Головуючий також повідомив, що згідно з рішенням міжфракційного депутатського об’єднання «За Хмельниччину» головою цього об’єднання замість народного депутата Дениса Монастирського обрано народного депутата Сергія Мандзія.

Головуючий повідомив про заяву фракцій «Батьківщина» і «За майбутнє» на перерву.

Головуючий оголосив перерву у засіданні на 30 хвилин і запросив керівників фракцій на нараду.

Після закінчення перерви головуючий надав слово для виступу представнику депутатської фракції «Європейська солідарність» Артуру Герасимову.

Народні депутати розпочали розгляд порядку денного засідання з питання ратифікації.

Головуючий оголосив до розгляду проект Закону про ратифікацію Угоди про грант Фонду Е5Р (Проєкт «Вища освіта України») між Україною та Європейським інвестиційним банком №0034 і зазначив, що рішення щодо нього прийматиметься без обговорення.

339 голосами «за» законопроект було прийнято в цілому.

Д.Разумков оголосив до розгляду проекту Закону про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України щодо протидії зловживанням прав народних депутатів у ході законодавчої процедури №1043 у другому читанні.

Головуючий зазначив, що «на жаль, парламент зіткнувся з винятковою ситуацією. Ніколи раніше ми не мали 16 тисяч правок. Ця ситуація може заблокувати роботу Верховної Ради до осені по будь-якому питанню. Це може стосуватися не лише цього закону (проекту Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення деяких механізмів регулювання банківської діяльності №2571-д), а й будь-якого іншого. Дійсно, парламент до цього не був готовий і парламент сьогодні виходить з тих механізмів, які у нього є. Механізмом був законопроект, який зареєстрований ще влітку минулого року за №1035. Однак, сьогодні ми розуміємо, що далеко не все, що відображено у цьому законопроекті, відповідає тим потребам, які є сьогодні».

Д.Разумков нагадав, що є обмеження регламенту і «ми не можемо його сьогодні доопрацювати або змінити».

Головуючий повідомив, що до нього звернулися керівники депутатських фракцій та груп, які сьогодні, можливо, будуть підтримувати цей законопроект.

Вони запропонували, щоб Голова Верховної Ради звернувся до народних депутатів з інформацією, що одразу після того, як цей законопроект, якщо він буде прийнятий, вступить в силу, буде зареєстрований інший законопроект, який буде вносити зміни у прийнятий закон щодо його тимчасової роботи. «Тому що це ми не можемо сьогодні фактично зробити. І після цього - поліпшення умов, які дозволили б парламенту з одного боку зберегти демократію, захистити інтереси всіх народних депутатів, які працюють в залі Верховної Ради України на користь держави Україна. Однак, так само й захистити парламентаризм, щоб він дійсно існував, а не був механізмом зловживання щодо тих чи інших подій.

Д.Разумков повідомив про досягнуту домовленість між керівниками депутатських фракцій і груп щодо того, щоб не розглядати поправки до проекту, а кожна фракція отримає по дві хвилини на виступи щодо позицій по цьому законопроекту», - зазначив він.

Головуючий надав слово для виступів представникам депутатських фракцій і груп для висловлення позицій щодо законопроекту.

Після закінчення виступів головуючий поставив на голосування пропозицію про прийняття у другому читанні та в цілому з необхідними техніко-юридичними правками законопроект про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України щодо протидії зловживанням прав народних депутатів у ході законодавчої процедури.

242 голосами «за» законопроект №1043 було прийнято у другому читанні та в цілому.

До розгляду було оголошено проект Закону про внесення змін до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» №2653 у другому читанні.

Головуючий повідомив, що цей законопроект буде поставлений на голосування без розгляду правок згідно з домовленостями керівників депутатських фракцій і груп.

Д.Разумков надав по дві хвилини представникам фракцій для виступів для озвучення позицій щодо цього законопроекту.

Головуючий поставив на голосування пропозицію про прийняття у другому читанні та в цілому з необхідними техніко-юридичними правками законопроект про внесення змін до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» №2653.

264 голосами «за» законопроект прийнято у другому читанні і в цілому.

Наступним голосування народні депутати 315 голосами «за»прийняли за основупроект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо посилення захисту телекомунікаційних мереж) № 2654.

Народні депутати підтримали пропозицію про скорочення терміну підготовки законопроекту до другого читання.

Головуючий повідомив, що перелік питань порядку денного вичерпаний і закрив позачергове пленарне засідання.

За матеріалами Інформаційного управління ВР України

Фото з прямої трансляції на каналі «Рада»



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

За прошедшие сутки боевая активность уменьшилась - на фронте произошло 54 боевых столкновения, враг нанес 8 ракетных и 85 авиационных ударов

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.