​Позачергове засідання Верховної Ради України 30 квітня 2020 року

Для участі у засіданні зареєструвалося 342 народних депутати. Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков відкрив позачергове засідання Верховної Ради і нагадав, що 34 роки стався вибух на Чорнобильській атомній станції.


Народні депутати хвилиною мовчання вшанували тих, хто віддав своє життя та здоров’я у ході ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи.

Із заявами від двох фракцій виступили народні депутати Юлія Тимошенко та Микола Скорик.

Дмитро Разумков привітав прикордонників із професійним святом Днем прикордонника і подякував за роботу.

Головуючий повідомив, що сьогоднішнє позачергове засідання відбувається на вимогу 159 народних депутатів.

Верховна Рада перейшла до розгляду порядку денного.

Верховна Рада прийняла у першому читанні проект Закону «Про внесення змін до статті 225 Виборчого кодексу України (щодо розміру грошової застави)» (№2769). «За» таке рішення проголосували 248 народних депутатів.

Народні депутати включили до порядку денного проект Постанови «Про Звернення Верховної Ради України до парламентів іноземних держав та парламентських асамблей міжнародних організацій щодо засудження триваючої збройної агресії російської федерації проти України, незаконної анексії Автономної Республіки Крим і міста Севастополь та окупації окремих районів Донецької і Луганської областей, політичних репресій проти громадян України та звільнення політичних в'язнів - громадян України» (№3068).

Проект законодавчого акту представив член Комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва Богдан Яременко.

Постанову за основу та в цілому підтримали 309 народних депутатів.

Верховна Рада перейшла до розгляду проекту Закону «Про внесення зміни до Податкового кодексу України щодо звільнення від оподаткування доходів медичних працівників, які безпосередньо зайняті на роботах з ліквідації захворювання серед людей на коронавірусну хворобу (COVID-19)» (№3329) та альтернативних №№ 3329-д, 3329-1, 3329-2.

У першому читанні 336-ма голосами був підтриманий проект Закону «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо додаткової підтримки платників податків на період здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникнення і поширення короновірусної хвороби (COVID-19)» (№3329-Д). Після обговорення було прийнято рішення про скорочення строків подання правок до законопроекту на половину.

За скороченою процедурою розглядається проект Закону «Про заходи, спрямовані на погашення заборгованості, що утворилася на оптовому ринку електричної енергії» (№2386)

Із доповіддю виступив народний депутат Юрій Камельчук, який поінформував що це один із пакету погоджених законопроектів. За його словами, у ДП «Енергоринок» виникла дебіторська і кредиторська заборгованість приблизно на 30 мільярдів гривень і проектом впроваджується механізм взаємозаліків між підприємствами енергосфери.

Позицію Комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг представив його голова Андрій Герус, зазначивши, що даний законопроект є актуальним, оскільки остаточно врегулює погашення заборгованості на оптовому ринку електроенергії. Комітет пропонує прийняти проект за основу і в цілому.

Проект Закону №2386 підтримали у першому читанні 258 народних депутатів.

Народні депутати розглядають проект Постанови «Про Звіт Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування пожежі (вибухів) на складах боєприпасів в м.Ічня (Чернігівська обл.), м.Калинівка (Вінницька обл.), м.Балаклія (Харківська обл.), м.Сватове (Луганська обл.), м.Кривий Ріг (Дніпропетровська обл.) у період з 2014 по 2018 роки» (№3384)

Із доповіддю виступив голова Тимчасової слідчої комісії Давид Арахамія. Він поінформував, що наразі є дві взаємно виключні версії вибухів – безпілотник і закладення боєприпасу на самих складах. Отже, необхідне додаткове розслідування. Голова ТСК просить продовжити роботу комісії ще на пів року.

Постанову підтримали 332 народних депутатів.

Верховна Рада 234-ма голосами направила на повторне друге читання проект Закону «Про внесення змін до Закону України «Про Антимонопольний комітет України» та деяких інших законодавчих актів України щодо вдосконалення системи органів Антимонопольного комітету» (№3132), який був внесений до порядку денного позачергового засідання. Під час обговорення прозвучало, що проект потребує доопрацювання і вже надійшли конструктивні пропозиції.

До розгляду оголошено проект Постанови «Про внесення змін до Постанови Верховної Ради України «Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування оприлюднених у ЗМІ фактів можливих корупційних дій посадових осіб органів державної влади, які призвели до значних втрат дохідної частини Державного бюджету України» (№3400).

Проект представив автор народний депутат Олександр Корнієнко, зазначивши, що пропонується розширити термін дії ТСК на весь 2019 рік та додати ще одного члена ТСК.

Голова Комітету з питань Регламенту, депутатської етики та організації роботи Верховної Ради України Сергій Кальченко повідомив, що Комітет рекомендує Верховній Раді прийняти Постанову.

Проект Постанови №3400 в цілому підтримали 352 народних депутатів.

Головуючий оголосив про розгляд на вимогу 153-х народних депутатів пропозиції про застосування особливої процедури розгляду законопроектів у ІІ читанні, передбаченої статтею 119-1 Закону України «Про Регламент Верховної Ради України», при розгляді у другому читанні проекту Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення деяких механізмів регулювання банківської діяльності (№2571-д).

Пропозицію озвучив народний депутат Давид Арахамія. Він повідомив, що пропонується застосувати спеціальну процедуру, ухвалену на попередньому позачерговому засіданні Верховної Ради, яка дозволить розблокувати законопроект, розгляд якого заблокований «правочним спамом».

«За» застосування особливої процедури розгляду законопроектів при розгляді у другому читанні проекту Закону №2571-д проголосували 255 народних депутатів.

Верховна Рада перейшла до розгляду питань ратифікації.

Проект Закону «Про ратифікацію Договору між Україною та Аргентинською Республікою про видачу правопорушників» (№0022) підтримали 297 народних депутатів.

«За» Проект Закону «Про ратифікацію Договору між Україною та Аргентинською Республікою про передачу засуджених осіб» (№0023) проголосували 300 народних депутатів.

Проект Закону «Про ратифікацію Договору між Україною та Аргентинською Республікою про взаємну правову допомогу у кримінальних справах» (№0024) підтримали 307 народних депутатів.

329-ма голосами був підтриманий проект Закону «Про ратифікацію Листа про внесення змін № 3 до Фінансової угоди між Україною та Європейським інвестиційним банком (Розвиток системи водопостачання та водовідведення в місті Миколаїв)» (№0028).

Проект Закону «Про приєднання України до Схеми сортової сертифікації насіння хрестоцвітих та інших олійних або прядивних культур та Схеми сортової сертифікації насіння цукрового та кормового буряка Організації економічного співробітництва та розвитку» (№0029) підтримали 328 депутатів.

«За» проект Закону «Про ратифікацію Договору між Україною та Республікою Казахстан про екстрадицію» (№0030) проголосували 314 народних депутатів.

Проект Закону «Про ратифікацію Договору між Україною та Республікою Казахстан про правову допомогу у кримінальних справах» (№0031) ухвалений 329-ма голосами.

Проект Закону «Про приєднання України до Міжамериканської конвенції про виконання кримінальних покарань за кордоном» (№0033) підтримали 304 депутати.

«За» проект Закону «Про приєднання України до Другого протоколу до Гаазької конвенції про захист культурних цінностей у разі збройного конфлікту 1954 року» (№0036) проголосували 322 народних депутати.

Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков закрив позачергове засідання Верховної Ради.

За матеріалами Інформаційного управління ВР України

Фото з прямої трансляції на каналі «Рада»



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.