Держприкордонслужба: З півострова вимушено виїхало більше 1000 осіб, зворотна міграція не спостерігається

migratsiya krim

 
Нічим не підтверджена інформація про потік буцімто біженців із материкової України в Крим постійно лунає з вуст так званих лідерів Криму та інформаційних повідомлень російських мас-медіа. Про це повідомляє прес-служба Кабінету міністрів України, посилаючись на Держприкордонслужбу, повідомляють «Конфлікти і закони».


Державна прикордонна служба заявляє, що на даний час не зафіксовано випадків, коли б люди їхали в АР Крим з речами, великими групами чи сім’ями. Також відсутні й інші факти, які б вказували, що громадяни виїжджають у Крим, як біженці.

Натомість, ще недавно російські засоби масової інформації неодноразово подавали інформацію про те, що українці масово втікають у Росію через ситуацію, яка склалася в Україні. Проте в відеоматеріалах використовували кадри з пункту пропуску «Шегині», що на кордоні з Польщею. Називали цифри у понад 100 тисяч осіб. При цьому перетин кордону з Росією по ділянці Східного регіонального управління Держприкордонслужби у середньому за добу, як в Україну так і на виїзд з України, становить 45-50 тисяч осіб різного громадянства.

Однак вони чомусь не заявляють про виїзд людей з Криму. Так, за даними Держприкордонслужби з початку конфлікту з півострова вимушено виїхало більше 1000 осіб. Також зафіксовано факти, коли громадяни України, які були змушені покинути Кримський півострів, просили притулку в країнах ЄС. В даний час зафіксовано 34 таких особи. Зокрема, група з 32 кримських татар (в тому числі 17 дітей) у пункті пропуску «Шегині», що на Львівщині, повідомили, що проживали поблизу Євпаторії та у зв’язку з тим, що допомагали військовим України, їх почала переслідувати так звана нинішня влада Криму. Виїжджають вони в Республіку Польщу для отримання статусу біженців, щоб уникнути насилля.



Коментарі

  +0 #1 Гость № 2 24 мар. 2014 г., 20:26:03
Стоп, что-то непонятно: по прогнозам Минсоцполитики ожидается поток беженцев из Крыма в количестве не меньше 25 тыс. человек. А тут только тысяча, вы бы с г-жой Денисовой сначала проконсультируйтесь, а то ее "прогноз" останется несбыточной мечтой. Равно как и "отказ" "Артека" принимать на оздоровление украинских детей в 2014 году

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.