Без продуктів з України Крим просто не проживе

snabgenie krim

 
Житель Криму, журналіст і режисер Андрій Александров після реальної оцінки справ на Керченській переправі, вважає, що Крим без продуктових поставок з України просто не проживе. Цитуємо аналіз ситуації, яку він виклав у своєму Фейсбуці.


«Доповідаю за результатами поїздки в Краснодар. Транспортний зв'язок з Росією - жахливий. Черги на поромній переправі величезні: туди мінімум 6 годин, назад мінімум 12 годин. Але цілком можна встряти і на 20 годин. Тому якщо Крим відріжуть від продуктового постачання з України - нам хана », - пише Александров.

«Голоду може і не буде, але будуть дефіцити, серйозні дефіцити. До Криму щодня тільки одних продуктових фур заходить 300-400, влітку до 500. Пором може перевезти 2 фури. Або фуру плюс автобус. 33 порома щодня. Тобто максимум 66 фур. Зараз черга до Криму з боку Краснодара - 20 годин. Мало хто захоче так працювати», - зазначає Александров.

«Ціна доставки - 75 000 рублів за фуру (з Краснодара). Зараз в Україні доставка в будь-яку точку України - безкоштовно (закладена в ціну товару). Так, наприклад, молоко «Галичина» коштує 10,00 грн в львівському магазині і 10,00 грн в керченському магазині. Подорожчання за рахунок однієї тільки доставки - 1 грн на кілограм продукту. Це за умови, якщо фура йде повна, 20 тонн. Але фури, наприклад, з молочною продукцією рідко дотягують до 14 тонн (більше просто неможливо завантажити - продукція об'ємна, вона розчавить одна одну). Звичайна практика завантаження 10-12 тонн. Для нерозкрученої продукції це буде і того менше. Тобто транспортна складова  - 2 грн за кг продукту. Додайте ці 2 грн до тієї ціни, яка в Краснодарському краї. А ціна там на продукти вища на 20 %-25 %-30 %, ніж нині в Криму. Плюс додайте ціну простою в чергах на поромній переправі (доба простою в сумі «туди/назад»). Невідомо, у що його (простій) оцінить перевізник. Плюс додайте плату за дефіцит. А він неминучий при такій пропускній здатності поромної переправи. Скільки може додати «премія» за дефіцит? Може бути і +50 %, може бути і +100 %. Одним словом, закриття перешийка з материковою Україною призведе до колапсу в продуктовому постачанні. І тоді нас будуть рятувати гуманітарною допомогою, типу «Ставропілля - голодуючому Криму!». І завозити, мабуть, будуть цю гуманітарну допомогу кораблями», - пише блогер.



Коментарі

  +7 #1 igor 2 апр. 2014 г., 09:06:33
:D Рашистський хрен не дуже солодкий . Повертайтесь до бендеровців .

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

За прошедшие сутки боевая активность уменьшилась - на фронте произошло 54 боевых столкновения, враг нанес 8 ракетных и 85 авиационных ударов

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.