У Криму почали полювання на житло українських активістів

schekun

 
Невідомі опечатали квартиру лідера української громади Криму, одного з активістів місцевого Евромайдана Андрія Щекун. Про те, що трикімнатна квартира в Бахчисараї опечатана, Андрій Щекун дізнався від сусідів, які доглядають за його житлом. Про це повідомляє ru.krymr.com, передають «Конфлікти і закони».


З кінця березня поточного року голова громадської організації «Український Дім» проживає в Києві, куди змушений був перебратися через загрозу життю. Напередодні «референдуму» Щекуна разом з низкою інших активістів викрала «самооборона Криму». Їх декілька днів тримали в підвалі республіканського військкомату в Сімферополі, піддаючи тортурам і допитам, а потім обміняли на затриманих українськими військовими російських диверсантів.

«У суботу, 7 червня, мої знайомі, які доглядають за квартирою, побачили на дверях наклейку, як ніби вона опечатана. На ній написано «Дільничний» і стоїть підпис», - розповів Андрій Щекун.

За його словами, всі спроби з'ясувати, чиїх рук це справа і хто за цим може стояти, виявилися безуспішними. «На даний момент я не знаю, що це може означати. У місцевій міліції кажуть, що це не вони роблять, там не знають, хто це може бути. На сьогоднішній день я не знаю, що реально відбувається », - сказав активіст.

Він не виключає, що зазначені дії могли ініціювати ті, хто викрадає людей в Криму. «Розуміючи, що зараз відбувається в Криму, нічого виключати не можна. Пропадають люди. Досі не знайдено п'ять наших активістів, які брали участь в останніх акціях, невідомо, де вони, що з ними. Тепер почали полювати на нерухомість», - зазначив Щекун. Цей випадок, пыдкреслюэ він, став першим, пов'язаним з можливим відбиранням житла українських активістів на півострові.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.